Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου - πρόστιμα


chronism

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα και συγχαρητήρια για το ωραίο site!!!Όσον αφορα με τα αυθαίρετα ναι μεν κανουμε την μελέτη από την αρχή αλλά τη γίνεται με πρόστιμα κλπ??

 

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ελπίζω να το δημοσιεύω σωστά. Αν όχι συγχωρέστε με

 

Ερώτημα:

 

Γείτονας κατέλαβε με το έτσι θέλω μέρος του ακάλυπτου χώρου που ανήκει στο σπίτι μου. Τα λόγια δεν έφεραν αποτέλεσμα οπότε έγινε καταγγελία. Πράγματι έγινε έλεγχος, καταγράφηκαν όλα τα παράνομα και βγήκε και η έκθεση αυτοψίας με τα πρόστιμα. Ξαφνικά κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε να τα βρούμε. Μου είπαν πως δεν θα πληρώσει τα πρόστιμα αν εγώ δεν επιμείνω (υποτίθετε πως έχει και μέσον που όμως δεν τον βοήθησε μέχρι τώρα).

 

Αν εγώ αυτή τη στιγμή δεν επιμείνω, μπορώ να επαναφέρω την υπόθεση αργότερα?(αν με ξαναενοχλήσει?). Όταν λέμε δεν θα πληρώσει τα πρόστιμα εννοούμε πως θα καταχωνιαστούν οι εκθέσεις αυτοψίας ή πως θα μειωθούν τόσο πολύ τα πρόστιμα που αντί για 5000e που είναι το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης να πληρωθούν μόνο πχ 500e οπότε και στο δικαστήριο να τον πάω θα πει πως τα πληρώνει και δεν μπορώ να του κάνω τπτ?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ξαναρωτήσει το ίδιο

Έχε υπομονή και μην ρωτάς συνέχεια το ίδιο πράγμα ανοίγοντας νέα θέματα.

Όταν βρεθεί κάποιος που ξέρει και μπορεί θα σου απαντήσει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας.Μια ερώτηση για πρόστιμο το οποίο πρόκειται να επιβληθεί. Σε πυλωτή με μικρή γκαρσονιέρα έγινε υπέρβαση του συντελεστού δόμησης της γκαρσονιέρας κατά 2τετραγωνικα περίπου. Για καλή μου (μας) τύχη υπήρχε υπόλοιπο δόμησης από την άδεια η οποία βγήκε το 2006. Πάω για νομιμοποίηση με το άρθρο 22 ύστερα από καταγγελία (για ασχετο βέβαια λόγο η καταγγελία) και ρωτάω σήμερα για πρόστιμα και μου λένε ότι υπολογίζονται τα 2 μ2 με την τιμή μονάδος της περιοχής περίπου στα 1300 ευρώ το τετραγωνικο.Το κτίριο δεν ανήκει στην κατηγορία Δομικά ή Κτιριολογικά αυθαίρετο βάση του ΦΕΚ 468/2004 λόγω του ότι δεν υπερβαίνει το Σ.Δ. αφού υπάρχει υπόλοιπο? Αρα δεν θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης το 1/5 της συμβατικής αξίας του όπως αναφέρεται στην παράγραφο 1β του άρθρου 3 του ΦΕΚ?

Link to comment
Share on other sites

Aπαντώ μόνος μου στο ερωτημά μου. Υστερα από επίσκεψη σήμερα στην πολεοδομία, μου απάντησαν ότι όντως ανήκω στην κατηγορία του κτιριολογικού αυθαίρετου και το πρόστιμο είναι το 1/5 της συμβατικης του αξίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συναδελφοι καλησπερα

 

Ειμαι σχετικα νεος μηχανικος και μου τυχαινει πρωτη φορα νομιμοποιηση αυθαιρετου κτισματος .Θα ηθελα να ρωτησω στο συγκεκριμενο κτιριο που κατασκευαστηκε το 1975 με ποιο νομο συμφερει να το νομιμοποιησω ? Νομιζω ειναι τρεις οι νομοι διορθωστε με εαν κανω λαθος 720/77 ,1512/85 και 1337/83.Στοχος ειναι να γλιτωσουμε οσα προστιμα γινετε και να το κανουμε οσο το δυνατον συνομο γινεται καθοτι εχει υπερβαση στον συντελεστη δομησης και ελαχιστα στην καλυψη!!!

Δευτερο ερωτημα μηπως ξερει κανεις συναδελφος κολπακια να νομιμοποιησουμε οσα περισσοτερα γινεται ?:confused:

 

Παρακαλώ:

1. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

2. Χρησιμοποιείτε τόνους και σωστή ορθογραφία στους τίτλους των θεμάτων!

3. Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

διάβασε πρώτα τα σχετικά πόστς και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

 

Btw οι νόμοι δεν είναι τρίλιζα. Δεν επιλέγουμε.

 

Και όχι κολπάκια δεν υπάρχουν εδώ μέσα.8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.