Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλιακός Θερμοσίφωνας


Αρχηγός

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Κάνω έρευνα αγοράς για ηλιακό θερμοσίφωνα. Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να μου πει – όποιος γνωρίζει - τι πρέπει να προσέξω πάνω στην έρευνα αυτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

να το σκεφτείς σοβαρά ο ηλιακός θερμοσίφωνας να είναι τριπλής ενέργειας, δηλαδή να ζεσταίνει το νερό με τον ήλιο, με ρεύμα και με το λέβητα.

Έτσι, θα έχεις ζεστό νερό το καλοκαίρι από τον ήλιο, το χειμώνα από το λέβητα, τις συννεφιασμένες μέρες της άνοιξης και του φθινοπώρου θα χρησιμοποιείς το ρεύμα, και επίσης το χειμώνα ο ήλιος θα προθερμαίνει το παγωμένο νερό και ο λέβητας θα ζεσταίνει προθερμασμένο νερό, οπότε θα κάνεις κι από εκεί οικονομία.

Οι υδραυλικοί το αποφεύγουν γιατί πρέπει να τραβάνε πολλαπλές γραμμές, όμως το κόστος λειτουργίας δεν το επωμίζονται αυτοί, αλλά ο πελάτης. Και ο μηχανικός πρέπει να είναι με το συμφέρον του πελάτη!

Link to comment
Share on other sites

Ο θερμοσίφωνας να είναι αναγνωρισμένης μάρκας (πχ μαλτεζος, elco κτλ). Ο συλλέκτης κατα προτίμηση επιλεκτικος. Επισης να μην σκιαζεται . Αν δεν βαλεις το boiler στο δωμα αλλα στο λεβητοστασιο, φροντισε να εχεις καλη μονωση στους σωλήνες. Αν βαλεις τριπλης ενεργειας, βαλέ ηλεκτροβαννα στο δικτυο του θερμοσιφωνα, για να μην εχεις αντιστροφη κινηση νερου οταν σταματαει η θερμανση, οποτε και θα σου κρυωνει το νερο του boiler.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης σε ορισμένες περιοχές (σε νησιά ή παραδοσιακούς οικισμούς) υπάρχει και το πρόβλημα της αρχιτεκτονικής επιτροπής που δε σε αφήνει να βάλεις ηλιακό υπό κλίση επειδή είναι ορατά από τον δρόμο και χαλάει η αισθητική του χώρου.

 

Στην περίπτωση αυτή θα πας σε συλλέκτες κενού που μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια.

Link to comment
Share on other sites

αρχικά δώσε καμία πληροφορία για το οίκημα!

αν μπορείς να βάλεις 3πλής ενεργείας ηλιακό βάλτον δίχως πολλές ερωτήσεις!κοστίζει αρκετά πιο πολύ απο τον απλό αλλά έχεις εξοικονόμηση ενέργειας και μετά απο λίγα χρόνια θα κάνεις απόσβεση!

απλά ΑΝ γίνεται να τοποθετηθεί!σωληνώσεις απο το λέβητα στο boiler και σωληνώσεις απο τους ηλιακούς συλλέκτες καθώς και καλώδιο για τον διαφορικό θερμοστάτη!γιαυτό δώσε πληροφορίες για το οίκημα!όροφος, μονοκατοικία- πολυκατοικιά , περιοχή, κτλ κτλ κλτ!:) :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Το οίκημα είναι μονοκατοικία, στη ταράστα δεν έχει σκιάσεις, έχει καλοριφέρ με κανονική ροή νερού (παλιάς τεχνολογίας τοποθετημένο από το 1978!) και στο πατάρι έχει ένα μπόϊλερ 10 ετών το οποίο δουλεύει και με ρεύμα αλλά και από το καλοριφέρ.

Η περιοχή είναι στα Μέγαρα Αττικής.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι εφόσον είναι μονοκατοικία και εφόσον αν θέλει να μειώσει το κόστος απο τα παρελκόμενα (κυκλοφορητές, διαφορικό θερμοστάτη κτλ κτλ κτλ) μπορεί να σκεφτεί και τον ηλιακό θεμοσίφωνα με 2 εναλλάκτες στο boiler του ηλιακού και να το βάλει στην ταράτσα!έτσι θα έχει 3πλής ενεργείας ηλιακό και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γραμμές απο το παλιό boiler που είναι στο πατάρι ακυρώνοντάς τον κιόλας που έφτασε και την 10ετία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

σημασια περαν απο ολα που ακουστηκαν, ειναι σαφεστατα και η ιδια η ποιοτητα του νερου...

αν το νερο στην περιοχη εχει πολλα αλατα, αν τελικα επιλεξεις ηλιακο ανοικτου κυκλωματος, σαφως και θα ειναι πιο αμμεσος απο τον αντιστοιχο κλειστου κυκλωματος, αλλα μακροπροθεσμα (απο 1,5 μεχρι 4 χρονια) θα παρατηρησεις μια κατακορυφη πτωση στην αποδοση του.

αυτο ωφειλεται στο οτι τα μορια των αλατων τα οποια αποκολλουντε απο το νερο οταν αυτο ζεσταινεται, επικαθεται στο εσωτερικο των σωληνακιων του συλλεκτη, και τελικα τα φρασσει, με αποτελεσμα να μην κυκλολφορει το νερο στον συλλεκτη.

προτιμησε λοιπον εναν ηλιακο κλειστου κυκλωματος, το οποιο ναι μεν ειναι λιιιγο πιο αργο, θελει ποτε ποτε να βγανεις να ριχνεις μια ματια στην σταθμη των υγρων του, αλλα τουλαχιστον δεν θα σε προδωσει ποτε οταν ερθει η πεθερα σου για ενα σαβ/κο σπιτι, και θα θελει να κανει το μπανακι της....φανταζεσαι να αρχισει να κατεβαινει κρυο νερο μολις θα εχει σαπουνιστει ολοκληρη??? ουτε ψυλλος στον κορφο σου.....

με τιμη

Link to comment
Share on other sites

Πήρες τελικά ή όχι ακόμα?

Τριπλής δεν συμφέρει νομίζω. Ανοιχτό κύκλωμα στην Αθήνα?Και αν κάποια μέρα πάει μηδέν βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία περιβάλλοντος τι θα κάνει?

Επιλεκτικό ενιαίου φύλλου χαλκού, διπλή υάλωση στο μπόιλερ, συλλέκτες κενού ξέχνα το καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα, βρήκα αυτότο θέμα που είναι γενικά για ηλιακούς οπότε θα θέσω εδώ το ερώτημά μου.

Μένω σε μία πολυκατοικία που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο (ύψος ίσως;;;) έχει απαγορευτεί από το καταστατικό η εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων και δεν μπορεί να βάλει κανένας. 

 

Το θέμα είναι ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να βάλουν, έχουν συμφωνήσει ποιοι είναι αυτοί (γιατί δεν χωράει για όλους) και δεν ξέρουν τι πρέπει να γίνει.

 

Το ερώτημα είναι το εξής. Πλην θεμάτων καταστατικού, που υποθέτω ότι θέλει αλλαγή, από θέμα πολεοδομίας απαιτείται κάτι; Μιλάμε για άδεια του 04, όπου η πολυκατοικία έχει σκεπή με κεραμίδι.

 

Απαιτείται κάτι από θέμα μελετών, κάποια αναθεώρηση; Φαντάζομαι δεν τίθονται θέματα στατικότητας και τέτοια (γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν εξετάζονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες στα στατικά σωστά; ) αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω μήπως χρειάζεται κάποια μελέτη στα ΗΜ; Ή αρκεί απλά τροποποίηση του καταστατικού;

 

Μπορείτε να με καθοδηγήσετε για τα βήματα που θα  πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να βάλουμε ηλιακούς;

Θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.