Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Κατ' αρχάς Charles κακώς πήγες στην Ελισάβετ.

 

Η κοπέλα είναι απαράδεκτη! Τέλος! Εγώ εάν μου πούνε να πάω σε αυτήν δεν θα πάω. Φαντάσου ακόμη δεν με έχει εξυπηρετήσει αλλά το τι ακούω για αυτήν δεν λέγεται... Εδώ παίρνει φακέλους κολλητών της εκτός σειράς μπροστά στα μάτια μας και δεν την νοιάζει παρόλο που έχουμε ξυπνήσει από τις 6.00....

 

Από εκεί και πέρα. Πάει με το εάν έχει χιλιοστά στη σύσταση ο χώρος. Έστω και μία αποθηκούλα μπορεί να έχει ένα χιλιοστό. Άρα κάθε αποθήκη να είναι ανεξάρτητος χώρος!

 

Εμένα μου είχε τύχει μία μεζονέτα που άνηκε σε έναν με δύο πάρκινγκ στο υπόγειο τα οποία ήταν σε διαφορετικό σημείο του υπογείου και ο ιδιοκτήτης ήθελε να τροποποιήσει αλλά όχι τον υπόλοιπο χώρο γύρω τους. Έκανε ξεχωριστό φάκελο για κάθε πάρκινγκ.

 

Είναι αυτό με τη διηρημένη ιδιοκτησία που σου είπανε. Είναι θέμα συμβολαιογράφου. Πως περιγράφει τους χώρους.

 

Πάντως σε καταλαβαίνω...Είναι δυνατόν να σε εξυπηρετήσει η Ελισάβετ..και μετά να είσαι ψύχραιμος να το συζητήσεις μαζί τους.:P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2ον αν δεν δέχονται να κάνουν πληρότητα καλέις την αστυνομιά = αυτόφορο

 

 

Ακριβώς αυτό ήμουν έτοιμος να προτείνω κι εγώ.

 

 

Εδώ παίρνει φακέλους κολλητών της εκτός σειράς μπροστά στα μάτια μας και δεν την νοιάζει παρόλο που έχουμε ξυπνήσει από τις 6.00....

 

Κακώς το κάνετε αυτό. 13:00 να είστε εκεί. Για να μην πω 13:25. Δε συμφέρει να πηγαίνεις σε δημόσιες υπηρεσίες πρωινές ώρες. Λίγο πριν το τέλος του ωραρίου τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ουρές+ότι αν θέλουν ας σου πουν ότι δε σε εξυπηρετούν μη έχοντας μάλιστα καν σύστημα προτεραιότητας. Θα μάθουν να διαχειρίζονται την μεγάλη προσέλευση όπως κάναμε τόσοι άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα πόστα. Και αν δε μπορούν ας ζητήσουν λύση από τους προϊσταμένους τους, ας δουλέψουν Σ/Κ, ας δέχονται και στο σπίτι τους. Τέλος πάντων με Περισσό δεν έχει χρειαστεί να μπλέξω ακόμα, αλλά σύντομα θα παώ εκεί για τα δικά μου και βλέπω να τους κάνω "νοικοκύρηδες". Έχετε το νου σας στα δελτία ειδήσεων :P

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχάς ευχαριστώ για την κατανόηση γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είμαι τρελλός. Άσε που όλη μέρα χαζεύοντας στο δρόμο που περπατώ σκέφτομαι την εικόνα του πως θα πάω ξανά και θα τους βρίσω ή θα τους γυρίσω κανά τραπέζι και ίσως παίξουμε και μερικές μπουνιές! Άγρια ένστικτα λέμε!

 

κατά δεύτερον για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά, τη σύσταση δεν την είχα για το φάκελλο, απλά τη ζητάω από τους πελάτες μου ώστε να καθορίσω ακριβώς το αν χρειάζονται περισσότεροι του ενός φάκελλοι, ανάλογα με το αν οι χώροι έχουν χιλιοστά κλπ.

 

Την πήγα όμως τη σύσταση για να τους αποδείξω ότι το σκεπτικό τους, που μπορεί ορθώς να ανέπτυξαν, δεν ισχύει γιατί οι χώροι αποτελούν, όπως ρητά αναφέρει και η σύσταση, "μία ενιαία, αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία αποτελούμενη από τα 2 υπόγεια που υπάρχουν οι χώροι προς τακτοποίηση, το ισόγειο κλπ".

 

Παρεπιπτόντως να δηλώσω ότι είμαι αρκετά νέος μηχανικός (5 μηνών) και οι πρώτες μου δουλειές είναι αυτοί ακριβώς οι ημιυπαίθριοι, οπότε μάλλον θέλει συνήθεια η επαφή με το χωριό των τρελλών...

 

για να μην πω το τσακωμό στην αναφορά μου ότι σε άλλες πολεοδομίες έχουν δεχτεί χωρίς πρόβλημα χειρότερα (κατά το συλλογισμό τους) πράγματα (δλδ θέση στάθμευσης στην πιλωτή ως παρακολούθημα μεζονέτας 1ου και 2ου ορόφου καθώς και πατάρι αυτής της μαιζονέτας στο 2ο όροφο στη λογική ότι αφού είναι παρακολούθημα, συμβολαιογραφικά ανήκει στην ίδια αυτοτελή ιδιοκτησία).

 

Τέλος πάντων, για την Ελισσάβετ δεν έχω να πω τπτ άλλο. Μάλλον θα κινηθώ για 2 φακέλους γιατί κρατάν και το πεπόνι και το μαχαίρι και μελλοντικά ποιος ξέρει τι θα χρειαστώ από εκεί.

 

Τώρα πάντως τυπικά, πιστεύετε ότι αξίζει μία ακόμα προσπάθεια να τους εγκαλέσω για παρερμηνεία του νόμου και των εγκυκλίων και να ζητήσω ως έσχατη επιλογή συνάντηση με τον προιστάμενο είτε του τμήματος είτε της πολεοδομίας?

όχι τπτ άλλο αλλά θα πάει κανένας άλλος σώφρων συνάδελφος με παρόμοιο θέμα και θα βγει τραβώντας τα μαλλιά του και ο ίδιος.

οπότε αν μήτει άλλο ίσως σταματήσει αυτή η αυθαίρετη παρερμηνεία του νόμου εκεί.

 

(είπαμε δεν ξέρω είμαι λίγο noob!!!)

--------

α και για να απαντήσω και στο συνάδελφο, υπάρχει (υποτυπωδώς) σύστημα προτεραιότητας.

είναι ένα χαρτί που βγαίνει τα ξημερώματα και βάζεις το όνομά σου.

Την πρώτη μέρα πήγα στις 8 και μου είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετηθώ (για τον περισσό μιλάω πάντα) γιατί έχουν κλείσει οι θέσεις, και μου είπαν ότι καλό θα ήταν να πάω στις 4-5 η ώρα για να βρω!!!

νόμιζα πως έκαναν πλάκα αλλά ξύπνησα στις 4.30 και 6 παρά ήμουν εκεί και βλέπω ήδη καμιά 10αριά συναδέλφους να τα λένε με καφέδες στο χέρι. εν τέλει πήρα το νούμερο 22!!!

βγαίνει λοιπόν ένα χαρτί έξω κατά τις 4-4.30 και βάζεις το όνομά σου.

 

για το δεύτερο, να πω ότι υπάρχει πρόβλημα μεγάλο με το θέμα και δεν φταίνε αποκλείστικα οι υπηρεσίες.

Ήρθε μια μέρα εν μέσω θέρους μία τρελλή κυβέρνηση και αποφάσισε ότι σε 6 μήνες πρέπει να τακτοποιηθούν τα 2 εκατομμύρια ημιυπαίθριοι που υπάρχουν στην ελλάδα.

 

σε αυτό δεν νομίζω ότι πρέπει να εγκαλλείς το σύνολο των υπαλλήλων (που πολλοί από αυτούς είναι και εξυπηρετικότητατοι και αναφέρομαι ιδιαίτερα στην πολεοδομία αγίας παρασκευή που είχα αρκετά πάρε δώσε) αλλά και την πολιτεία που αποφασίζει και διατάζει χωρίς να μεριμνά για τα διαδικαστικά μίας τέτοιας ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

1. στον προιστάμενο θα έπρεπε να έχεις ήδη παει

 

2. αμφιβάλλω αν μετά θα σε θυμάται

 

3. άμα σε θυμάται μπορεί και να σε σεβεται περισσότερο

---------

δεν αντιλέγω για την ευθύνη της πολιτείας

βγαίνει λοιπόν ένα χαρτί έξω κατά τις 4-4.30 και βάζεις το όνομά σου.

αναρωτιέμαι ποιός βγάζει αυτό το χαρτί;

Link to comment
Share on other sites

παιδιά...

 

(και συγγνώμη για το προσωνύμιο -οικειότητα και συμπαράσταση προσπαθώ να εκφράσω)

θα συνιστούσα λίγο ψυχραιμία.

δεν φημίζομαι για το ...υποτονικό του χαρακτήρος μου ούτε για ...τις πολλές καθήμενες μύγες (στο σπαθί μου).

αλλά,

η αλήθεια είναι μία : δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις δουλειά, αγαπητέ συνάδελφε, αν επιμένεις μέσα σε μια πολεοδομία ότι έχεις δίκιο, ενώ ο υπάλληλος έχει άλλη άποψη. Τις προάλλες είδα με τα μάτια μου σκυλοκαυγά απερίγραπτο μεταξύ υπαλλήλου ("συμπαθεστάτου") και μηχανικού (λογικότατου και ορθώς ομιλούντα). Θα σας μεταφέρω μόνο την τελευταία στοιχομυθία μεταξύ τους (και προσέξτε την, παρακαλώ...)

 

-μα, κ. Τάδε, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε τόσο και εν πάσει περιπτώσει δεν σας επιτρέπω να μου μιλάτε μ' αυτόν τον τρόπο...

-τι λες, ρε, που δεν μου επιτρέπεις, άκου, λοιπόν, το χαρτί θα το πάρεις όταν αποφασίσω εγώ να στο δώσω, ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΟΡΕΞΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;; (ουρλιάζοντας...)

 

πότε λέτε να του έρθει; γιατί δεν τον είδα και πολύ ορεξάτο...

 

σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ να ...καθόμαστε να μας (μπιπ-μπιπ). Κάθε άλλο. Απλώς πολύ φοβάμαι ότι ο προϊστάμενος, αν πάρει θέση, θα υποστηρίξει τον υπάλληλο, ακόμα κι αν ξέρει ότι έχει άδικο. Κατά την γνώμη μου, πρέπει να το λύσεις με άλλο υπάλληλο ΧΩΡΙΣ καυγά (γιατί με καυγά ΔΕΝ θα το λύσεις, θα το μπερδέψεις)

Δεν έχω πάρε-δώσε με Περισσό αλλά αν η εν λόγω κυρία δεν χαίρει της συμπάθειας των συναδέλφων της ίσως την άλλη φορά (που θα πας με ΔΥΟ φακέλους) πηγαίνοντας σε άλλον υπάλληλο να κάνεις ήσυχα-ήσυχα την δουλειά σου χωρίς εντάσεις -προφασίσου ότι έχεις κλεισμένο λαιμό και μη μιλάς καθόλου, όλα με νοήματα!! Πίστεψέ με, όσο κι αν σε (μας) πνίγει το δίκιο, είναι σαν να προσπαθείς να γκρεμίσεις ένα κτήριο ...φυσώντας!! Πόσο δυνατά πνευμόνια έχεις; και, τελικά, αξίζει;; Μήπως η εν λόγω κυρία θα μάθει να φέρεται καλύτερα;; Πόσα χρόνια είναι εκεί; Μάλλον υπάρχει μεγάλη ανοχή στο πρόσωπό της για να κάνει τόσα καραγκιοζιλίκια και να μην ενοχλείται κανείς... (όπως και να'χει χαμένος θα'σαι...)

 

Όσο για τον πελάτη, μια απλή και ίσια εξήγηση του τύπου "πέσαμε σε περίπτωση υπαλλήλου που δεν δέχεται το αυτονόητο και μας υποχρεώνει να πάμε με δύο φακέλους" χωρίς τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του καυγά (που, πιστεύω ότι αυτές είναι που θα σε "ρίξουν" στα μάτια του) θα σε βγάλει από το αδιέξοδο. Δείξε του και τις εγκυκλίους για να καταλάβει τι εννοείς. Πιστεύω ότι θα καταλάβει και όλα θα πάνε καλά. Εξήγησέ του ότι έκανες ότι περνάει από το χέρι σου αλλά... Στην χειρότερη περίπτωση απλά θα αμφιβάλλει λίγο... Έτσι κι αλλιώς δεν έχει επιλογή...

 

Κουράγιο!

Έγραψα πολλά γιατί απλά... συμπάσχω! (Δεν θα πιστέψεις πόσο πολύ...)

Link to comment
Share on other sites

Για Πολεοδομία Κεντρικού Τομέα-Δήμου Αθηναίων (Σωκράτους), έχει κανείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες από θέμα φόρτου;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, επιτρέπεται τακτοποίηση σε βιομηχανικό χώρο εκτός σχεδίου.

Έχω 2 περιπτώσεις.

1. Από ανοιχτό υπόστεγο βιοτεχνίας σε κλειστό χώρο (βιοτεχνικό)

2. Ένα αίθριο 10x10 (πανέμορφο όταν το είχαν ανοιχτό) που μετά από 15 χρόνια τον έκλεισαν και από αίθριο έγινε χώρος γραφείων.

Έχει τύχει σε κανέναν σας?

Ευχαριστώ.

 

Συνάδερφοι καλησπέρα. Επαναφέρω ένα παλιό θέμα .Τελικά η αλλαγή υποστέγου από ανοιχτό σε κλειστό μπορεί να τακτοποιηθεί με το Ν3843/2010 και αν ναι ο υπολογισμός του προστίμου βάσει ποιων τετραγωνικών γίνεται? Με ενδιαφέρει μια απάντηση καθώς έχω αντίστοιχη περίπτωση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.