Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα, όταν το σπίτι ανήκει σε 2 ιδιοκτήτες , στην υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη , στην αίτηση και στην εξουσιοδότηση αναφέρονται τα στοιχεία και των 2 ιδιοκτητών? γνήσιο υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση κάνουν και οι 2? στην Α.Π.Υ αναφέρονται και τα 2 ονόματα? κοίταξα στα προηγούμενα ποστ αλλά δεν βρήκα τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

φωτοτυπία αντιγράφου ιδιοκτήτη, υπεύθυνη δήλωση περί γνησιότητάς του, και .... μια χαρά.

 

 

antnatal, όπως θα έχεις διαπιστώσει είναι πάααααρα πολλοί οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν τα σχέδια ή έχουν σχέδια με σφραγίδες συμβολαιογράφου.

Συμφωνώ, οτι είναι αδύνατο να προχωρήσει έτσι το σύστημα.

Ή θα πρέπει να δοθεί παράταση (μη σας πω και για 1 ολόκληρο χρόνο) ή να αλλάξει η διαδικασία.

 

 

@cara,

Εξαρτάται και από την Πολεοδομία.

Έστω Α και Β ιδιοκτήτες, Γ ο μηχανικός ή τρίτο πρόσωπο που καταθέτει την αίτηση.

 

Σενάριο 1.

Αίτηση: αναφέρονται ο Α και ο Β, υπογράφει ο Α

Υπεύθυνη δήλωση: ο Α

Εξουσιοδότηση προς Γ: ο Α

+ ο Β κάνει εξουσιοδότηση στον Α να ενεργήσει για τη ρύθμιση του χώρου κλπ κλπ

 

Σενάριο 2

Αίτηση: αναφέρονται ο Α και ο Β, υπογράφουν και οι δύο

Υπεύθυνη δήλωση: μια ο Α και άλλη μια ξεχωριστά ο Β

Εξουσιοδότηση προς Γ: μια ο Α και άλλη μια ξεχωριστά ο Β

 

Σε κάποιες πολεοδομίες ζητούν να αναγράφεται στην αίτηση και σε ποιόν θα βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Η εκτίμησή μου είναι ότι θα δοθεί μεν παράταση (Αθάνατη Ελλάδα !!!) στον χρόνο υποβολής των φακέλων, αλλά όχι στις προθεσμίες καταβολής των προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

Ή θα χωρίσουν τη διαδικασία σε δύο φάσεις: Στην πρώτη θα καταθέτεις απλή αίτηση (χωρίς τετραγωνικά) και παράβολο (να μαζέψουν τουλάχιστον τα 250-350ευρώ) και στη δεύτερη θα προσκομίζεις σχέδια, υπεύθυνη δήλωση και τεχνική έκθεση με τετραγωνικά κλπ για ακριβή υπολογισμό προστίμου.

Πάντως έτσι δουλειά δε γίνεται....

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ? είναι κοινόχρηστη η σοφίτα ;)

 

Νομίζω πως ναι μπορεί να θεωρηθεί κοινόχρηστη η σοφίτα με την έννοια που είναι κοινόχρηστη η πυλωτή - και τότε θεωρητικά (όχι ότι το ζητάνε στην πολεοδομία) χρειάζεται συναίνεση των συνιδιοκτητών...

Να εξηγήσω λίγο πως το αντιλαμβάνομαι:

Αν η σοφίτα είναι προσβάσιμη από το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου τότε κατά 99% δε τίθεται θέμα συνιδιοκτητών της οικοδομής.

Αν όμως η σοφίτα αποτελεί ξεχωριστό διαμέρισμα με πρόσβαση από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο τότε μάλλον έχουν λόγο όλοι οι συνιδιοκτήτες - διότι το δώμα/η απόληξη/η κεραμοσκεπή μιας οικοδομής είναι κοινά - με τρόπο ανάλογο μιας πυλωτής.

Όποιος έφτιαξε και εκμεταλλεύεται ένα διαμέρισμα στη στέγη μιας οικοδομής το έχει φτιάξει σε κοινόχρηστο χώρο - όπως ακριβώς κοινόχρηστος χώρος θα ήταν αν είχε κλείσει τμήμα πυλωτής.

Link to comment
Share on other sites

Αν όμως η σοφίτα αποτελεί ξεχωριστό διαμέρισμα με πρόσβαση από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο τότε μάλλον έχουν λόγο όλοι οι συνιδιοκτήτες -

 

Όχι μάλλον, σχεδόν σίγουρα. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως αυτό το θέμα. Πείτε στους πελάτες σας να ρωτήσουν στη ΔΕΗ τι γίνεται από εδώ και πέρα με το μετρητή του ρεύματος. Είναι τραγικό να μπει σε τέτοια έξοδα κάποιος και να μη μπορεί να πάρει μετρητή μετά, ή να έχει πρόβλημα στην αλλαγή του ονόματος (το αντιμετώπισα πρόσφατα με σοφίτα που ξενοικιάστηκε μετά πολλά χρόνια και αρνείτο η ΔΕΗ να μεταβιβάσει τον μετρητή στους ιδιοκτήτες επειδή ...δεν φαινόταν η σοφίτα σε συμβόλαιο λες και ήταν ποτέ δυνατό να παραμείνει για πάντα στο όνομα του νοικάρη που έφυγε!!)

Πρέπει το συντομότερο να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τα "τακτοποιούμενα" σε κοινόχρηστους χώρους και πως θα κατοχυρωθούν από εδώ και πέρα οι πολίτες που έκαναν τακτοποίηση έναντι των διαφόρων φορέων-ρουφιάνων-πολεοδομικών ελεγκτών όπως η ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

...Αν η σοφίτα είναι προσβάσιμη από το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου τότε κατά 99% δε τίθεται θέμα συνιδιοκτητών της οικοδομής

Συμφωνώ 100% !!!

 

...Αν όμως η σοφίτα αποτελεί ξεχωριστό διαμέρισμα με πρόσβαση από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο τότε μάλλον έχουν λόγο όλοι οι συνιδιοκτήτες

Ερώτηση :

Εάν ισχύει αυτό, για πιό λόγο να υπογράψουν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες ? Τους υποχρεώνει κάποιος ? Δεν θα έκανε κάποιος συνιδιοκτήτης καταγγελία ? κ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα έπρεπε να τους υποχρεώνει η Πολεοδομία - και όχι να ... σφυρίζει αδιάφορα λέγοντας ότι δέχεται τα πάντα αρκεί να το δηλώσει υπεύθυνα ο κάθε ιδιοκτήτης.

 

Καταγγελία από συνιδιοκτήτη ίσως να μην έχει γίνει ακόμη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιοκτησιακό σε σοφίτες και πυλωτές.

Κάποιοι από τους συνιδιοκτήτες που .... μείναν απέξω από τις extra αυτές "ιδιοκτησίες" πολύ πιθανό να μην κάναν καταγγελία έως τώρα διότι απλά δε τους συνέφερε να μπλέξουν με την Πολεοδομία πχ είχαν και στα δικά τους σπίτια ημιυπαίθριους κλπ

 

ΠΧ έχω περίπτωση συγκροτήματος που σχεδόν η μισή του πυλωτή έκλεισε και έγινε επέκταση super market το οποίο μάλιστα νοικιάζεται αδρά σε γνωστή αλυσίδα. Όλα τα διαμερίσματα του συγκροτήματος - άλλο λίγο και άλλο περισσότερο ... έως πολύ περισσότερο - έχουν υπερβάσεις.

Αν τώρα ρυθμιστούν όλα τα διαμερίσματα και λοιπόν πάψουν για 40 χρόνια να φοβούνται τον μπαμπούλα της πολεοδομίας μπορούν ή δε μπορούν να καταγγείλουν το super market?

Εγώ λέω πως ναι - στέκει μια τέτοια λογική - οι δικηγόροι θα βρουν τις λεπτομέρειες....

Νομίζω ότι ακόμη και μερίδιο από το ενοίκιο θα μπορούσαν να διεκδηκήσουν!

Και αυτομάτως θα καλυπτόταν όλα τα κοινόχρηστα έξοδα του συγκροτήματος, μπορεί να περίσσευαν και για το αποθεματικό τους!!

 

 

να ρωτήσουν στη ΔΕΗ τι γίνεται από εδώ και πέρα με το μετρητή του ρεύματος.[/u]

 

Όταν μια σοφίτα ρυθμιστεί με το ν.3843/10 τότε θα μπορεί να πάρει και χωριστό μετρητή ΔΕΗ - σε τίνος το όνομα? Μα, φαντάζομαι στο όνομα αυτού που αιτήθηκε τη ρύθμιση και πλήρωσε το πρόστιμο διατήρησης.

Δηλαδή του "ιδιοκτήτητη" της.

Το ερώτημα-μπέρδεμα είναι κατά πόσο είναι σωστό να δηλώσεις ιδιοκτήτης μιας κατοικίας που "πατάει" σε κοινόχρηστο χώρο - αποκλείοντας τους άλλους συνιδιοκτήτες που είχαν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με σένα στη στέγη ή στην απόληξη ή στην πυλωτή κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα. Σε πυλωτή, κλειστή θέση στάθμευσης έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήση. Μέχρι εδώ όλα καλά, μπαίνει στην ρύθμιση. Κάνοντας όμως αυτοψία είδα ότι έχει αλλάξει θέση η κλειστή θέση στάθμευσης. Στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας φαίνεται ότι η ΚΘΣ είναι κάθετη στο δρόμο, ενώ στην πράξη είναι παράλληλη με το δρόμο. Μήπως ξέρετε τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Μια καλή ερώτηση: Εχουμε κτίριο τριώροφο, με ύψος 10μ (ισόγειο 4/ Α-Β όροφος από 3). Στην κατασκευή το ισόγειο έγινε 6μ με πατάρι. Το πατάρι τακτοποιείται?

Ναι θα μου πείτε, το ξέρω ότι είναι μέσα στον εγκεκριμένο όγκο ΑΛΛΑ η αυθαιρεσία δεν νοείται ανά ιδιοκτησία/όροφο? Δηλ. Αν υπάρξει έκθεση αυθαιρέτου ισογείου αυτή θα είναι αναγωγή του επιπλέον όγκου διά το ύψος του ισογείου (προκείπτουν τ.μ.). Αρα την χρεώνεται εξ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης του ισογείου.

 

Επίσης ουσιαστικά αν το ισόγειο έγινε από 4 σε 6 μέτρα, δεν έχουμε υπέρβαση του νόμιμου κτιριακού όγκου? Αρα και για να διευκρινήσω παλιότερη ανάρτηση στο φόρουμ από συναδέλφους, έχω την εντύπωση/βεβαίωση ότι αν έχουμε υπέρβαση ύψους στο ισόγειο, τότε το πατάρι που ενδεχομένως κατασκευάστηκε ΔΕΝ μπορεί να τακτοποιήθη. Εσείς τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.