Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

καλησπερα,μια ερωτηση κι απο μενα..

στην περίπτωσή μου εκτός του Η/Χ που φαίνεται στη κάτοψη, στο άθροισμα των τετραγωνικών Η/Χ έχουν υπολογιστεί και περίπου 5 τ.μ που προέκυψαν από μετακίνηση της εξωτερικής τοιχοποιίας κατα 30εκ προς τα έξω σε όλη τη φάτσα του κτιρίου.

Αυτές τις παράνομες "λωρίδες" τις συμπεριλαμβάνω στη τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στο άθροισμα των τετραγωνικών Η/Χ έχουν υπολογιστεί και περίπου 5 τ.μ που προέκυψαν από μετακίνηση της εξωτερικής τοιχοποιίας κατα 30εκ προς τα έξω σε όλη τη φάτσα του κτιρίου.

Από ποιόν έχουν υπολογιστεί? Από υπολογισμούς δικής σου αποτύπωσης? Αν και δεν είμαι σίγουρη για το τι ακριβώς εννοείς, εαν αυτή η "μετακίνηση" δεν είναι κάτι το οποίο φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια, όχι δεν τακτοποιείται αυτή η "λωρίδα", αλλά μόνο ο Η.Χ.

Link to comment
Share on other sites

Στα στοιχεία της κάτοψης έχει Η/Χ = ...τόσα τ.μ ,νούμερο μεγαλύτερο απο τον ημιυπαίθριο/δωμάτιο. Στο Δ.Κ στις αναλυτικές πράξεις υπολογιζει ως Η/Χ και αυτές τις "λωρίδες".

Για να καταλάβεις ακριβώς σε τι αναφέρομαι, στα αρχικά σχέδια η τοιχοποιία είναι περασιά στην μέσα πλευρά των υποστυλωμάτων. Για να μην χαλάσει η όψη του κτιρίου χτίστικαν περασιά με την έξω πλευρά..Έτσι προέκυψαν αυτές οι παρανομες λωρίδες..και αυτή η μετακίνηση φαίνεται στα σχέδια..Προκύπτει ενα εμβαδό της τάξης 0,25μ Χ (τα τρεχούμενα μέτρα της όψης) ..ελπίζω να το έκανα πιο κατανοητό ..και ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, τώρα κατάλαβα! Εφόσον έχεις και το διάγραμμα κάλυψης, το οποίο όσο να πείς είναι σχεδόν πάντα πιο κατατοπιστικό, και εφόσον εκεί οι "λωρίδες" ορίζονται ως Η.Χ., και τώρα έχουν μετακινηθεί προς τα έξω, τότε ναι, μπαίνουν και αυτές στην τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

H απόφαση/δήλωση για την αποπληρωμή του προστίμου με δόσεις ή εφάπαξ γίνεται στην πολεοδομία με την παραλαβή του προστίμου ή ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποφασίσει εώς ότου πάει στην τράπεζα? μπορεί κάποιος εάν θελήσει να πληρώσει πχ σε 5 δόσεις το πρόστιμο ή ισχύουν αναγκαστικά οι 10 δόσεις?

Link to comment
Share on other sites

Αποφασίζει στην τράπεζα. Όσο για τις δόσεις, σου απάντησα στο post #1308: Μπορεί να πληρώνει 2 δόσεις κάθε φορά, οπότε τελικά να πάει να πληρώσει 5 φορές αντί για 10. Δεν υπάρχει περιορισμός πέρα από ημερολογιακός.

Link to comment
Share on other sites

Στη πολεοδομία Πειραιά δεν μου έβαλαν αυτοκόλλητο, οπότε απλώς περιμένω συστημένη επιστολή... σωστά;;;

Στη πολεοδομία Γέρακα, μου το κόλλησαν (κωδ. πληρωμής)... οπότε μπορώ και τώρα να πάω να το πληρώσω;

Αν όχι τώρα.... πρέπει μέχρι Απρ 2011;

Για να το ξεδιαλύνω... τί να λέω... επειδή με παίρνουν και μου λένε μήπως πρέπει να πάνε στη Πολεοδομία για να ανιχνεύσουν τι γίνεται με το φάκελό τους μη χάσουν καμιά προθεσμία....

Μια σύντομη απάντηση;

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομία Γέρακα δεν υπάρχει (ακόμα τουλάχιστον , γιατί η υπάρχουσα Πολεοδομία Νότιου Τομέα που εδρεύει στην Παλλήνη ουσιαστικά θα μετατραπεί λόγω Καλλικράτη σε Πολεοδομία που θα εξυπηρετεί μόνο τον νέο Δήμο Παλλήνης , δηλαδή Παλλήνη-Γέρακα-Ανθούσα).

Μέχρι 28-04 πρέπει να έχει πληρωθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση του προστίμου σου .

Σε κάθε Πολεοδομία ισχύουν και άλλα πράγματα , οπότε για Πειραιά θα σου πει κάποιος από κείνες τις περιοχές .

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω μία απορία για τα 40 χρόνια ισχύος του νόμου. Αυτά τα 40 χρόνια από πότε αρχίζουν να ισχύουν; Από την ημερομηνία μετατροπής του χώρου (έτσι μου είπαν στην πολεοδομία Παλλήνης) ή από την ημερομηνία περαίωσης της διαδικασίας τακτοποίησης; Γιατί αν ισχύει το 1ο τότε όλοι θα βάζουν όσο πιο πρόσφατες ημερομηνίες μπορούν. Και απ' την άλλη, αν βάλουν την ακριβή, που μπορεί π.χ. να είναι 10 χρόνια πριν, υπάρχει περίπτωση να βγουν μελλοντικά άλλα πρόστιμα και να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες αναδρομικά γι' αυτά; Τι είναι καλύτερο να δηλώσει κανείς;

(Ψάχνοντας τα θέματα μου φάνηκε το περισσότερο σχετικό γι'αυτό έγραψα εδώ τη συγκεκριμένη απορία μου)

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα στην Παλήνης, αν τακτοποιηθεί χώρος που άλλαξε χρήση την 1/1/1971 (υπόγεια έκαναν και τότε), τι πρέπει να κάνει την 1/1/2011???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.