Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικά θέματα: Τακτοποίηση κλεισμένης pilotis


melnikof

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Συνήθως (για να μη πω πάντα) "χώροι αποκλειστικής χρήσης" δεν έχουν χιλιοστά. Είναι κατά την άποψη μου άλλη μια πονηριά της Ελληνικής νομοθεσίας (για να μη πω παπαριά αντί για πονηριά) :) . Δεν αποτελούν λοιπόν οριζόντια ιδιοκτησία. Δεν ανήκουν σε κάποιον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη (παρά μόνο ύστερα από σύσταση έρχεται η αποκλειστική χρήση αυτής... μόνο η χρήση, όταν θέλεις να κατασκευάσεις κάτι στο συγκεκριμένο χώρο πχ μια πέργκολα σε αποκλειστική χρήση δώματος χρειάζεσαι συναίνεση συνιδιοκτητών (προσωπική εμπειρία)). Επίσης τέτοιοι χώροι συνήθως δεν μπαίνουν στον όγκο ή/κ στη δόμηση κ έτσι δεν τακτοποιούνται σύμφωνα με τα όσα αντιλαμβάνομαι προσωπικά. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος δεν υφίσταται πολεοδομικά χώρος αποκλειστικής χρήσης. Αν κάπου το χάνω να με διορθώσετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κι εγώ έχω αντίστοιχη περίπτωση κλειστής pilotis.

Υπάρχει μία κλειστή οριζόντια ιδιοκτησία η οποία άλλαξε χρήση, αλλά επιπλέον αυτής προστέθηκαν κλειστοί χώροι στον ανοιχτό κοινόχρηστο της pilotis, οι οποίοι ανήκουν προφανώς σε όλους τους ιδιοκτήτες. Και η κλειστή οριζόντια ιδιοκτησία ανήκει σε όλους εξ αδιαιρέτου. Μου απευθύνθηκαν όλοι, οπότε δεν τίθεται ιδιοκτησιακό ζήτημα. Αλλά δεν μου είναι σαφές αν μπορεί να ρυθμιστεί η υπέρβαση στα τετραγωνικά εκτός από την αλλαγή χρήσης. Και, ναι, έχουν υπόλοιπο συντελεστή! Από την πολεοδομία δεν μπορώ να πάρω απαντήσεις. Αν κάποιος συνάδελφος το έλυσε με σαφήνεια το θέμα αυτό, θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσε. Ειλικρινά ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εάν κάνεις πρώτα τακτοποίηση φακέλου για να δηλώσεις ότι την ανοιχτή pilotis την έχεις μετατρέψει κατά την κατασκευή της σε κλειστή θλεση στάθμευσης ή αποθήκη (κλειστή) στη συνέχεια μπορείς να την τακτοποιήσεις?

 

Όχι! Η ρύθμιση αφορά χώρους που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης! Η αποθήκη ή η θέση στάθμευσης θεωρούνται χώροι βοηθητικής χρήσης.

 

 

δε μπορεις να δηλώσεις πανω απο το 50% της πυλωτης ως γκαραζ ή ως αποθήκη

 

Μα τι σχέση έχει το 50% βρε παιδιά; Αφού η ρύθμιση μιλά για χώρους που μετατράπηκαν καθ'υπέρβαση της δόμησης! Δεν προκύπτει πουθενά ο περιορισμός του 50% λόγω εισόδου κλπ! Είναι τελείως παράλογο, μη λέτε τέτοια!

Link to comment
Share on other sites

πελατης ο οποιος εχει μαγαζι στην πυλωτη νομιμη 25τμ αλλα στην πραγματικοτητα πηρε και παραπανω μετρα, 31τμ, αυτα τα 6τμ μπορουν να μπουν στον ν3843/2010

Link to comment
Share on other sites

Τελικα αυτο με την αποκλειστική χρηση ισχυει? Χώρος αποκλεισιτικης χρησης που εκλεισε (απο αυτον που εχει την αποκλειστικη χρηση) και εγινε πχ κατοικια μπορει να τακτοποιηθει υστερα απο συναινεση ολων των συνιδιοκτητων? Ξαναρωταω γιατι μου φαινεται περιεργο (με την εννοια οτι η αποκλειστικη χρηση δεν ειναι πολοεοδμικος ορος) .Το εχει κανει καποιος? Θελει κα συσταση οριζοντιου ιδιοκτησίας?

Link to comment
Share on other sites

με αποκλειστικη χρηση ΔΕΝ χρειαζεσαι την αδεια απο κανεναν αλλο..

 

απλα το γραφει στην δηλωσή του ο αιτών...

 

 

αν κάποιος το γράψει και ΔΕΝ ισχύειυπάρχει περίπτωση να κριθεί άκυρη η ρύθμιση

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ,

 

Έχω περίπτωση τριώροφης οικοδομής με πιλοτή (τρία οροφοδιαμερίσματα) και μια κλειστή θες. στθ. (πιλοτής) . Στο κτίριο δεν έχει γίνει σύσταση και ανήκει όλο σε έναν.

Για τα διαμερίσματα ξέρω ότι κάνω τρεις ξεχωριστούς φακέλους. Για την κλειστή θές σταθ. θα κάνω ξεχωριστό φάκελο ή μπορώ να τη «δώσω» σε ένα από τα διαμερίσματα ?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.