Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικά θέματα: Τακτοποίηση κλεισμένης pilotis


melnikof

Recommended Posts

Και τι κάνεις στη περίπτωση που έχει κλείσει τη πυλωτή και δημιουργησε και κατοικία και θέση σταθμευσης;

Τις περιγράφεις ξεχωριστά;

Και υπολογίζεις την κατοικία σαν άλλη κατοικία και το παρκινγκ σαν άλλης χρήσης;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα,

Έχω περίπτωση τμήματος pilotis που έχει κλείσει ο ένας και μοναδικός ιδιοκτήτης, με χρήση αποθήκη. Σκέφτεται, αντί για δήλωση αποθήκης, να το δηλώσει ως κατάστημα, ώστε αργότερα να το ενοικιάζει ως εκμισθωτής. Το θέμα είναι:

 

1) Τί χρήση θα βάλω [μετατροπή από βοηθητική χρήση (pilotis) σε... ?], ώστε να πιάσει ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών στεγών?

2) Υφίσταται η γενική χρήση "επαγγελματική στέγη", ή το γενικότερο που μπορεί να βάλει είναι "κατάστημα" ?

3) Θα μπορεί αργότερα να πάρει ο οποιοσδήποτε μισθωτής ΒΚΧ για το συγκεκριμένο χώρο που θα θέλει να μισθώσει (π.χ. ο πρώτος μισθωτής να θέλει ψιλικατζίδικο, ο δεύτερος μετά από δέκα χρόνια να θέλει χρήση γραφείου κ.ο.κ.)?

 

Η χρήση γης της περιοχής είναι Γενική κατοικία, επομένως για οποιαδήποτε χρήση του χώρου, εννοείται θα πρέπει να γίνει έλεγχος πρωτίστως.

 

Τα μόνα θέματα που βρήκα είναι:

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 5/2010 (Εφαρμογή του Β΄ Κεφαλαίου του Ν.3843/10 (ΦΕΚ 62/Α/28/4/2010))

Άρθρο 6, παράγραφος 7

[..Οι ρυθμιζόμενοι χώροι δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης και τους λοιπούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή, με την προϋπόθεση να επιτρέπεται η νέα χρήση, ενώ δεν απαλλάσσονται από άλλες εγκρίσεις για την λειτουργία τους (πχ. πυρασφάλεια, WC ΑμεΑ κλπ για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ).]

σ.σ. θα μπορεί να πάρει βεβαίωση αργότερα για πυρασφάλεια, χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ? Θα μπορεί να πάρει αντίστοιχα για κάθε καινούριο μισθωτή, ή ισχύει (αν ισχύει) για μια φορά και μόνο για τους ρυθμισμένους αυτούς χώρους?

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 8/2010 («Υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης»)

Παράγραφος 11

Για τους χώρους, που υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση δεν χορηγείται βεβαίωση οτι ο χώρος είναι κύριας χρήσης, αλλά οτι ρυθμίστηκε με το ν. 3843/10 ή οτι τακτοποιήθηκε με το ν. 3775/09.

 

Ναι μεν δεν χορηγείται, αλλά θα μπορεί να πάρει ΒΚΧ αργότερα? (Εννοείται με την δημιουργία καταλλήλων σχεδίων κλπ). Ή απλά η αναφορά ότι ρυθμίστηκε με τον 3843 λειτουργεί ως πασπαρτού?

 

Παράγραφος 18

Δεν επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή χρήσης των χώρων που είτε τακτοποιήθηκαν με τον ν. 3775/2009, είτε θα υπαχθούν στη ρύθμιση του ν. 3843/2010, πλην βέβαια της περίπτωσης επαναφοράς τους στη χρήση που προβλέπεται στην σχετική οικοδομική άδεια.

 

Αλλαγή χρήσης εννοεί από κύρια σε βοηθητική, ή π.χ. αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ή σε οτιδήποτε άλλο που αναφέρεται σε επαγγελματική στέγη)?

Link to comment
Share on other sites

Directionless τακτοποιέιται

το θέμα είναι να πάρεις τη συναινεση ;)

 

myri η συναίνεση σαν κείμενό τι περίπου να περιέχει?

Link to comment
Share on other sites

θα είναι μια ΥΔ που θα λεει πχ :

ως ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Α στον Β όροφο της οικοδομής που βρίσκεται στην οδό Γ, δυνάμει του 454664/2008 συμβολαίου του Ταδόπουλου συμβολαιογράφου Αθηνών, συναινώ στη ρύθμιση χώρου με αποκλειστική χρήση από τον Δ που βρίσκεται στην κοινόχρηστη Pilotis της οικοδομής και χρησιμοποιείται ως κατοικία

Link to comment
Share on other sites

CV01302 στην εγκύκλιο 19 λέει ότι για να πάρεις ΒΚΧ χρειάζεται να προσκομίσεις κάτοψη του υπό ρύθμιση χώρου και τομή και μπαίνει μία σφραγίδα στην αίτηση

Link to comment
Share on other sites

23 σελίδες διαβάζω και διαβάζω, αλλά μια ξεκάθαρη απάντηση από κάποιο συνάδελφο δεν υπάρχει! Τελικά η pilotis τακτοποιείται ή όχι; Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σας παρακάλώ ας μας κατατοπίσει!

Link to comment
Share on other sites

Γράφει κανείς πως δεν τακτοποιείται ή τι παρατράγουδα παίζουν για την τακτοποίησή της ? Και βέβαια τακτοποιείται .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

23 σελίδες διαβάζω και διαβάζω, αλλά μια ξεκάθαρη απάντηση από κάποιο συνάδελφο δεν υπάρχει! Τελικά η pilotis τακτοποιείται ή όχι; Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σας παρακάλώ ας μας κατατοπίσει!

 

πήγαινε εδώ να διαβάσεις αν γίνεται γιατί δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=16322&page=124

Link to comment
Share on other sites

Η Piloti τακτοποιείται μιας και υπάγεται στους κανόνες Η/Χ και περί ρύθμισης βάσει Ν3843/2010.

 

Πελάτης μου είχε κλείσει την Piloti του και είχε αλλάξει την χρήση της σε κατάστημα 82,60τ.μ..

 

Στην πολεοδομία Περιστερίου τακτοποιήθηκε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει τύχει σε κάποιον: Έχω pilotis σε πολυκατοικία με ένα ιδιοκτήτη. Ένα τμήμα της έχει κλειστεί και έγινε κατοικία και ένα άλλο (σε επαφή με την κατοικία) έγινε κλειστή αποθήκη. Υποβάλλω ένα ή δυο φακέλλους;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.