Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chemtrails / cloud seeding - Ποιά η γνώμη σας;


sdim

Recommended Posts

Δεν άνοιξα το θέμα για να συζητήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας που λένε ότι μας ψεκάζουν με χημικά για να μην ξεσηκωθούμε (Λέτε να μας ψεκάζουν όντως και γι'αυτό να μην αντιδρά κανένας με τόσους φόρους και τόση κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος;)

. Υπάρχει και ο Λιακόπουλος για όσους ψάχνουν για συνομωσιολογία.

 

Άνοιξα αυτό το θέμα για να κάνουμε μια συζήτηση βασισμένη όσο γίνεται σε γεγονότα σχετικά με το αν γίνεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, πόσο συχνά, και οι πιθανές επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

 

Με τον όρο chemtrails εννοούμε τα ίχνη που δημιουργούνται πίσω από αεροπλάνα τα οποία δεν οφείλονται στην λειτουργία των κινητήρων αλλά στον ψεκασμό ουσιών.

 

Δεν είναι ράδιο αρβύλα.

1. Υπάρχουν και πολλές εταιρείες που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό και έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό (π.χ. http://www.weathermodification.com/aircraft.php ).

2. Στην ολυμπιάδα στο Πεκίνο είχε ανακοινωθεί επίσημα η χρήση ρουκετών με χημικά, τις οποίες έριχναν στα σύννεφα που πιθανόν να προκαλούσαν βροχή στο Πεκίνο ώστε να ρίξουν το νερό σε άλλο μέρος. http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2009/oct/01/china-cloud-seeding-parade

3. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές δημοιεύσεις γύρω από την γεωμηχανική ατμόσφαιρας / weather modification. Στο http://www.sciencedirect.com μόνο μου εμφάνισε πάνω από 30.000 αποτελέσματα για την φράση "weather modification"

 

Τι μου κινεί υποψίες για τα chemtrails στην Ελλάδα:

1. Ως αεροναυπηγός μηχανικός ξέρω ότι κατά την λειτουργία ο κινητήρας του αεροσκάφους μπορεί να αφήσει μια λευκή γραμμή πίσω, η οποία αποτελείται από συμπυκνωμένους υδρατμούς ή κρυστάλλος πάγου. Η γραμμή αυτή (contrail) εξαφανίζεται σε λίγη ώρα (λίγα λεπτά συνήθως) καθώς οι υδρατμοί διαλύονται στην ατμόσφαιρα και οι κρύσταλλοι πάγου είτε λιώνουν είτε λόγω μεγαλύτερης πυκνότητας από τον αέρα πέφτουν προς τα κάτω.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι φυσικό φαινόμενο να μένει το ίχνος πίσω από το αεροπλάνο παραμένει το ίδιο πυκνό για ώρες ή μέρες, και να παραμένει αδιαφανές ακόμα και όταν απλώνεται σε μεγάλο πλάτος.

2. Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια αεροπλάνα σε περιοχές εκτός αεροδιαδρόμων να κάνουν κάθετες γραμμές οι οποίες σε λίγη ώρα δημιουργούν σύννεφα. Δεν βρήκα αντιστοίχηση των διαδρομών που ακολουθούσαν με τους αεροδιαδρόμους στους χάρτες.

Για να βρείτε τους αεροδιαδρόμους ψάξτε για LGGG_enroute_DAFIF_HIGH_Part1, LGGG_enroute_DAFIF_HIGH_Part2, κα. Οδηγίες για ανάγνωση των χαρτών εδώ http://www.e-haf.org/PublicFTP/322/322/Manuals/IFR/enroute%20charts.pdf.

3. Η βενζίνη και το πετρέλαιο έχουν γίνει πανάκριβα, ο κόσμος δεν παίρνει το αμάξι, δεν υπάρχει πλέον μποτιλιάρισμα, δεν λειτουργούν αυτή την εποχή οι καυστήρες θέρμανσης και γενικότερα έχουν μειωθεί οι παράγοντες που συντηρούν το νέφος. Παρόλα αυτά συχνά ο ουρανός έχει ένα ανοιχτό χρώμα (στην επαρχία) χωρίς να φαίνονται πουθενά όρια από σύννεφα.

 

Συνέπειες στον άνθρωπο

Δεν έχω βρει επίσημες μελέτες για τις συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου. Δεν γνωρίζω αν δεν γίνανε μελέτες η αν τις "θάψανε".

Με έμμεσο τρόπο όμως έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Για την γεωμηχανική ατμόσφαιρας χρησιμοποιούνται διάφορα χημικά, μεταξύ των οποίων το ιώδιο, το βάριο και το αλουμίνιο σε πολύ λεπτή σκόνη.

Όλα έχουν σοβαρές παρενέργειες στον άνθρωπο. Για παράδειγμα το αλουμίνιο έχει συνδεθεί και με το Αλζχάιμερ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πειραματικά δεδομένα για το ποσοστό των ουσιών στην ατμόσφαιρα από τα chemtrails καθώς και για την μακροχρόνια επίδραση στον οργανισμό.

Οι συνομωσιολόγοι λένε ότι μια νέα ασθένεια που είναι επίσημα υπό εξέταση με την ονομασία "ανεξήγητη δερματοπάθεια" (http://www.cdc.gov/unexplaineddermopathy/ ή morgellons όπως την έχουν βαφτίσει οι συνομωσιολόγοι) οφείλεται στα chemtrails. Ο χρόνος θα δείξει αν ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε προτιμώ να μην ασχοληθούμε με την morgellons στο θέμα αυτό.

 

Ποια η γνώμη σας για το θέμα; Έχετε δει κάτι αντίστοιχο στον ουρανό στην περιοχή σας;

Αν έχετε δει κάτι τέτοιο, πιστεύετε ότι είναι ακίνδυνο ή επικίνδυνο;

post-7380-131887242617_thumb.jpg

post-7380-131887242624_thumb.jpg

post-7380-131887242632_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν τολμώ να σχολιάσω και προφανώς δεν μπορώ να απαντήσω... Η άποψή σου φαίνεται τεκμηριωμένη, αλλά έχω μια αρχή... Να κατηγορώ κάποιο συγκεκριμένο πάντα ώστε να μην κάνω τη ζωή μου μεταφυσικό θρίλλερ... Μια και αναφέρεις το δημόσιο χρήμα, εκεί έχω φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς γνωστούς και μη εξαιρετέους... Στο θέμα που αναπτύσσεις δεν βλέπω κάποιον συγκεκριμένο από πίσω...

Link to comment
Share on other sites

Ποια η γνώμη σας για το θέμα; Έχετε δει κάτι αντίστοιχο στον ουρανό στην περιοχή σας;

Αν έχετε δει κάτι τέτοιο, πιστεύετε ότι είναι ακίνδυνο ή επικίνδυνο;

 

Έχω δει και φωτογραφίσει τέτοια ίχνη στον ουρανό αλλά δεν γνωρίζω αν είναι ακίνδυνο ή αν είναι και πόσο είναι επικίνδυνο. Όσα γνωρίζω προέρχονται από διάφορες ιστοσελίδες, όταν είχα ασχοληθεί με το θέμα το 2005.

 

Για όποιον έχει διάθεση.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4171591.stm

http://www.weatherwars.info/

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν οργανωμένες προσπάθειες κρατών ή ακόμα και εταιρειών να μεταβάλλουν τις καιρικές συνθήκες με εναέριους ψεκασμούς.

 

Ο όρος chemtrail είναι λίγο ασαφής. Εάν σημαίνει ότι κάποιος ψεκάζει χημικά για κάποιον απροσδιόριστο σκοπό, τότε ο όρος chemtrail είναι συνδεδεμένος με θεωρίες συνομωσίας και εξ ορισμού δεν μπορεί να διευρευνηθεί αποτελεσματικά. Εάν σημαίνει ότι ψεκάζει χημικά για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, τότε ο όρος chemtrail ανάγεται σε εναέριο ψεκασμό (κυρίως) για μεταβολή των καιρικών συνθηκών. Αρα πρέπει να αποσαφηνιστεί τι εννοούμε λέγοντας chemtrail.

 

 

μια απλή εξέταση αίματος δε θα μας έλυνε την απορία;

Θα πρέπει να ξέρουμε τι ψάχνουμε στο αίμα για να μπορέσουμε να το βρούμε. Αν και, ακόμη και τότε, είναι αμφίβολο εάν θα συμφωνούσαμε ότι η τάδε περιεκτικότητα αυτής της ουσίας είναι βλαβερή ή όχι.

Στην περίπτωση αυτή που αναφέρει ο sdim, δεν ξέρουμε καν τι είναι τα chemtrail.

Link to comment
Share on other sites

και η δικιά μου εμπειρία λόγω της φύσης της δουλειά μου είμαι συχνά στην ύπαιθρο και πριν λίγο καιρό μου είχε κάνει εντύπωση ο ουρανός γιατί υπήρχαν για πολύ ώρα πολλά ίχνη και με διευθύνσεις που σχημάτιζαν τρίλιζες στο ουρανό και στην κυριολεξία είχε γεμίση ο ουρανός τέτοια ίχνη.

Link to comment
Share on other sites

Είχα δει και εγώ αντίστοιχα ίχνη πάνω από την Πάτρα. Το Σάββατο με το που άνοιξε λίγο ο ουρανός εμφανίστηκαν αυτές οι γραμμές. Σήμερα δεν φαίνεται πουθενά γαλάζιο στον ουρανό, μόνο σύννεφα που δεν έχουν το συνηθισμένο λευκό χρώμα.

 

Στο wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Weather_control

 

Μόλις βρήκα μερικές σχετικές πατέντες

http://www.freepatentsonline.com/5174498.html

 

United States Patent 6,315,213

http://www.wikipatents.com/US-Patent-6315213/method-of-modifying-weather/Page-2

Στην πατέντα αυτή προτείνεται χρήση πολυμερών από 50μm έως 4000μm

Εδώ αναφέρει ότι τα πολυμερή είναι polyacrylamides. τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά, πιθανό καρκινογόνα, έχουν επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα (μέχρι και παράλυση) και διαπερνούν εύκολα το δέρμα.

http://www.anomalies-unlimited.com/Chemtrails/DynoPatent.html

Ελπίζω να μην χρησιμοποιήσουν τίποτα τέτοιο στην Ελλάδα.

 

Στην κάθε πατέντα έχει και αρκετές παραπομπές σε άλλες αντίστοιχες πατέντες.

 

Σχετικά με τις εξετάσεις αίματος, ακόμα δεν ξέρουμε τι να ψάξουμε.

Το ενδιαφέρον μου είναι αρχικά να δω την συχνότητα με την οποία γίνονται αυτοί οι αεροψεκασμοί, και αν επαληθεύσουμε το φαινόμενο να αναζητήσουμε νομικά μια άκρη. Δεν μου αρέσει να κάνει πειράματα κάποιος πάνω από το κεφάλι μου.

Link to comment
Share on other sites

Όλη η ιστορία με τα δήθεν «chemtrails» είναι απλά ένας από τους πολλούς αστικούς μύθους

 

Επειδή οι σημερινοί αστοί είναι ξεκομμένοι από την φύση, δεν παρακολουθούν τον ουρανό και τα μετεωρολογικά φαινόμενα (σύννεφα, ομίχλη, θόλωση κλπ), έχουν από μηδενικές έως ελάχιστες γνώσεις μετεωρολογίας, αγνοούν την τρομακτική δύναμη της φύσης και είναι εύκολο να τους εντυπωσιάσεις-τρομάξεις με απλά φυσικά σχήματα νεφών που «πονηρά» μπλέκονται με τα επίσης απλά contrails. Τα σχετικά sites και το Youtube είναι γεμάτα με τέτοια, δήθεν «ένοχα», σχήματα

Όλα όσα φαίνονται στίς φωτογραφίες, είτε είναι σύννεφα μεγάλου ύψους (cirrus, cirostratus κλπ), είτε, απλές-απλούστατες τοπικές συμπυκνώσεις υδρατμών που δημιουργούνται από τα καυσαέρια κινητήρων, (contrails). Για όποιον ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στην ατμόσφαιρα και τα είδη των νεφών, υπάρχουν πολλά καλά βιβλία μετεωρολογίας ακόμα και on line. Με ελάχιστο διάβασμα, και θα καταλαβαίνει τι βλέπει στον ουρανό και τι καιρός έρχεται και εάν ο μετεωρολόγος στην τηλεόραση ξέρει, ή λέει ότι του κατέβει.

 

Τα ίχνη δεν μένουν πολλές ώρες η ακόμα και ημέρες στο ίδιο σημείο. Η ατμόσφαιρα δεν είναι ποτέ σε ηρεμία. Μια τοπική αστάθεια, (σύννεφο, contrail, βροχή, χαλάζι κλπ), θα κάνει τον κύκλο της σε μερικά λεπτά της ώρας, ανάλογα με την γενικότερη ευστάθεια της ατμόσφαιρας στο ύψος που δημιουργήθηκε, θα ωριμάσει και θα διαλυθεί και εάν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες, θα δημιουργηθεί νέα. Η καταιγίδα π.χ. που είναι ένα από τα πλέον ισχυρά ατμοσφαιρικά φαινόμενα, έχει κύκλο με διάρκεια από 20 μέχρι 50 λεπτά της ώρας. τι έχει ανέβει, μέσα σε 50 λεπτά έχει ξαναπέσει στο έδαφος. Εάν αυτό ισχύει για το τόσο ισχυρό δημιούργημα της φύσης, ισχύει πολύ περισσότερο για το συννεφάκι που έφτιαξε ο άνθρωπος ακόμα και έάν αυτό περιέχει κάποια "κακιά" σκόνη.

 

Ναι, τα ίχνη είναι πάνω στους αεροδιάδρομους. Όποιος δεί τους σχετικούς χάρτες για τη Ελλάδα, θα διαπιστώσει πόσο πολλές και πολύπλοκες είναι οι διαδρομές. Είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατον, από το έδαφος και μόνον με το μάτι, να προσδιορίσεις ένα αεροπλάνο που πετά σε ύψος 10-12 χιλιομέτρων, εάν είναι μέσα ή έξω από έναν αεροδιάδρομο (πλάτους 8 στην Αμερική και 10 μιλίων στην Ευρώπη). Μπορείς να πείς ότι μάλλον πάει για ένα γνωστό σημείο πχ το AΒLON, αλλά τίποτα περισσότερο.

Πολλοί παρουσιάζουν κάποια δήθεν περίεργα σχήματα π.χ. κύκλων, για να υπονοήσουν τον «κακό» σκοπών των πτήσεων, ποιους αεροδιαδρόμους σου λένε, αυτοί είναι σε ευθείες γραμμές, τα αεροπλάνα πάνε από το ένα σημείο στο άλλο δεν κάνουν κύκλους ! Για τον άσχετο ακούγεται λογικό αλλά για όποιον ξέρει αυτά τα ίχνη εύκολα μπορεί να είναι σε περιοχή :

α. κοντά σε μεγάλο αεροδρόμιο, όπου όταν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία αεροπλάνων, αυτά κάνουν κύκλους πάνω από ένα ραδιοβοήθημα (VOR,NDB), περιμένοντας την σειρά τους να προσγειωθούν.

β. περιοχή ασκήσεων αερομαχίας στρατιωτικών αεροπλάνων.

 

Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν πολλές εταιρείες αεροψεκασμών σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Ο ΕΛΓΑ εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια ένα πρόγραμμα ψεκασμού νεφών για αντιχαλαζιακή προστασία των αγροτικών καλλιεργειών στην περιοχή της Μακεδονίας. Εδώ μια παρουσίαση του προγράμματος και εδώ ένα σχετικό δελτίο τύπου του ΕΛΓΑ.

Τα αεροπλάνα αυτά, που ψεκάζουν με πχ ιωδιούχο άργυρο τα σύννεφα (για να τα κάνουν να βρέξουν εκεί που θέλουμε εμείς και όχι αυτά), πρακτικά μπαίνουν μέσα στο επάνω μέρος του σύννεφου, σχεδόν ποτέ σε ύψος πάνω από τα 3 χλμ. και πετάνε σε καιρούς καταιγίδας ή σχεδόν καταιγίδας (γιατί τότε θα ρίξει το χαλάζι) και όχι σε καιρούς με γαλάζιο καθαρό ουρανό για να βγάλουμε εμείς φωτό το «chemtrail».

 

Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι κάποιος με τρομακτικά λεφτά διαθέσιμα προσπαθούσε να παρέμβει χημικά στην ατμόσφαιρα για οποιονδήποτε λόγο, τότε σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΣΦΑΙΡΑΣ στα 12 χλμ γιατί από τόσο ψηλά θα πρέπει να ψεκάσει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες χημικού ώστε να φθάσει στο έδαφος με κάποια σημαντική συγκέντρωση όσο και δραστικά ισχυρό να ήταν το υλικό-χημικό.

Τα υποτίθεται chaimtrails, παρουσιάζονται σαν ύποπτα επειδή δεν διαλύονται, είναι δηλαδή σε περιοχές με μικρή έως ελάχιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία (οριζόντια η κατακόρυφη). Εάν εσύ ήθελες να παρέμβεις στην ατμόσφαιρα για κάποιο λόγο, θα πήγαινες το υλικό σου σε ένα ήσυχο μέρος από όπου αυτό δεν θα πάει πουθενά; η θα πήγαινες να ψεκάσεις, ας πούμε, κοντά σε μία βροχή η κάποια άλλη κατακόρυφη κυκλοφορία ώστε να απλώσεις σε πιο μεγάλη έκταση τις χιλιάδες τόνους σκόνης σου, που τόσο δύσκολα και ακριβά κατάφερες να αναβάσεις στα 12 χλμ;

 

Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και η απλή παρακολούθηση της διαδρομής και των συγκεντρώσεων των ατμοσφαιρικών αιωρημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, πόσο μάλλον το να παράξουμε, να εκτοξεύσουμε και να ελέγξουμε, την διαδρομή και το αποτέλεσμα, των απαιτουμένων τεραστίων ποσοτήτων τεχνητών παρεμβάσεών στην ατμόσφαιρα. Αυτό το αποδεικνύει πολύ απλά η περιορισμένη επιτυχία των προγραμμάτων αεροψεκασμών παγκοσμίως.

Ακόμα και η ίδια η φύση, που διαθέτει τεράστιες ποσότητες ενέργειας, η μάζας τέφρας που παράγει σε μία ηφαιστειακή έκρηξη, έχει χρονικά και τοπικά περιορισμένες άμεσες επιπτώσεις. Πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα, το ηφαίστειο Eyjafjallajökull, που εκτόξευσε 100 x 10^6 μ3 x 1500 χγρ/μ3 = 150,000,000,000 χγρ ή 150x10^6 τόνους τέφρας κατ’ ευθείαν μέσα στο jet stream. Ενώ τα μοντέλα στους Η/Υ έδειχναν κόκκινες περιοχές στα 1500 χλμ απόσταση, στην πράξη, στην ατμόσφαιρα, κανείς δεν μετρούσε κάτι σοβαρό πάνω από την Αγγλία. Ο εναέριος χώρος της Ευρώπης έκλεισε, ο κόσμος για μέρες κοιμόταν στίς καρέκλες στα αεροδρόμια, οι εταιρείες έχαναν εκατοντάδες εκατομμύρια και κανείς δεν ήξερε τι και πώς να μετρήσει και μιλάμε για 150x10^6 τόνους που ταξίδεψαν με το jet stream, όχι για κάτι που ανεβάσαμε με ένα, δύο, δέκα, είκοσι αεροπλάνα, επί έστω 50 τόνους φορτίο το κάθε ένα, άντε 1000 τόνους συνολικά!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον sdim που άνοιξε ένα θέμα άγνωστο στους περισσότερους, μηχανικούς και μη, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον, όσο και στον jkar για την τεκμηριωμένη τοποθέτησή του στο θέμα. Τέτοια θέματα, γενικού ενδιαφέροντος, είναι αυτά που προάγουν το ρόλο αυτού του forum και ενδυναμώνουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή.

 

ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συμμετέχοντες.

Link to comment
Share on other sites

http://www.youtube.com/watch?v=Psdg3OAw_a8

 

δεστε το παραπανω βιντεακι....εξηγει πολλα....

 

καπου ειχα βρει καιι φωτογραφιες απο αεροπλανα γεματα εσωτερικα με βαρελακια σαν της μπυρας....θα τα ξαναψαξω.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.