Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή ξένης γλώσσας


Recommended Posts

Εξαρτάται πάντα από την ειδικότητα!

Στο εργοτάξιο μια χαρά συνεννοούμαι με τα συνεργεία στα ελληνικά ,όλοι μπορούν να μιλήσουν. Σε ό,τι αφορά τη βιβλιογραφία πάλι, σε εμάς τους ηλεκτρολόγους τα γερμανικά εξακολουθούν να μετράνε... Άσε που τα DIN, σαχλαμάρες ή όχι, μας κάνουν τη ζωή δύσκολη!;)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

εγώ θα πρότεινα οποιαδήποτε μη ομιλούμενη από πολλούς, γλώσσα.

το να είσαι από τους λίγους που κατέχει μια γνώση είναι μεγάλο προσόν.

προτιμώ τη γλώσσα του σώματος πάντως

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έτσι όπως μας κατάντησαν οι μπλε και πράσινοι κόκκοι της πολιτικής οι απαραίτητες γλώσσες του παρόντος είναι :

Αγγλικά για να καταλαβαίνεις τον πρωθυπουργό και τα μνημόνια

Γερμανικά για να συνεννοείσαι με τους κατακτητές

Αλβανικά για να βρεις γκόμενα

Πακιστανικά για να βρεις το CD ή DVD που θες

Κινέζικα για να βρεις ρούχα στο σωστό μέγεθος

Link to comment
Share on other sites

Διαβάστε ένα καταπληκτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο antibaro.gr σχετικά με την Ελληνική γλώσσα. Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά και θα συνειδητοποιήσετε το έγκλημα που γίνεται από όλα τα κόμματα σε ότι πιο πολύτιμο έχουμε: τη γλώσσα μας.

 

Όπως είπε και ο George Orwell στο έργο του «1984», 'απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη'. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις. Ότι ακριβώς δηλαδή πράττουν τα κόμματα στην Ελλάδα χρόνια τώρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εμπαιγμός από το να διατείνονται ότι η παιδεία είναι θέμα προϋπολογισμού και χρημάτων. Η παιδεία πάνω από όλα σημαίνει σεβασμός στη γλώσσα και σωστή εκμάθηση της στα σχολεία. Ακριβώς το αντίθετο από ότι κάνουν σήμερα τα 'κώμα-τα'.

 

Η μαγεία της Ελληνικής γλώσσας

Αλέξανδρος Αγγελής

Αντίβαρο, Δεκέμβριος 2007

 

Άρθρο: http://palio.antibaro.gr/culture/aggelhs_ellhnikh.php

Link to comment
Share on other sites

εξαιρετικό κείμενο , και πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα...αν και δεν το κρύβω ότι μου φάνηκε κάπως ρατσιστικό σε κάποια σημεία..τι εννοώ : "Όποιος μιλάει απλά σκέφτεται απλά", η ελληνική είναι πιο πλήρης γλώσσα άρα βγαίνει και ένα σιωπηρό συμπέρασμα ότι όλοι σκέφτονται πιο απλά από τους Έλληνες...

Link to comment
Share on other sites

Άμα ξέρεις Αγγλικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα πουθενά στον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Είναι η βασικότερη γλώσσα από όλες τις απόψεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η google έχει στόχο το 2012 η μετάφραση από τα αγγλικά στα κινέζικα (και αντίστροφα) μέσω του translate της να γίνεται με πάνω από 99% ακρίβεια, το 2015 με όλες τις υπόλοιπες γλώσσες που καλύπτουν το 99% του πληθυσμού της Γης και το 2020 να μπορούμε να μεταφράζουμε οποιοδήποτε κείμενο από οποιαδήποτε γλώσσα σε οποιαδήποτε άλλη με 100% ακρίβεια. Αλλά ο βασικός στόχος δεν είναι αυτός για το 2020... Ο βασικός στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα software για pocket pc - mobile phone το οποίο θα δέχεται σαν είσοδο οποιαδήποτε φράση σε οποιαδήποτε γλώσσα, θα την μεταφράζει στην επιθυμητή γλώσσα και μετά θα την εκφωνεί.... Αυτό δεν είναι ιδέα της google. Υπάρχουν ήδη τέτοιες συσκευές, αλλά δεν έχουν σοβαρή ακρίβεια. Ο στόχος της google είναι 99% ακρίβεια αν όχι 100%. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση της google για το 2020 (πρώτη προφανώς και είναι οι ΑΠΕ).

Μάθετε Αγγλικά και όλα είναι εντάξει (για να μην πω μόνο τα Ελληνικά αρκούν). Μην χάνεται το χρόνο σας με άλλες γλώσσες που δεν θα έχουν καμία σημασία τα επόμενα χρόνια. Άμα θέλετε να κάνετε κάτι καλό για το βιογραφικό σας καλύτερα να εξοικειωθείτε με τους Η/Υ, ταξιδέψτε όσο πιο πολύ μπορείτε σε όλο τον κόσμο και προφανώς να βλέπετε αμερικάνικες ταινίες (σοβαρά μιλάω).

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη υπόθεση η γλώσσα παιδιά...αν για κάτι έχω μετανιώσει μέχρι τώρα είναι που δεν πήγα να σπουδάσω σε καμιά Βουλγαρία/Ρουμανία κ.α. να μου μείνει και μια ψαγμένη γλώσσα...δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων μείναμε Ελλάντα να παλεύουμε με τα θηρία!:P

 

Ξεκινάω Κινεζικά από Οκτώβρη by the way,θα συνιστούσα περίεργη/μυστήρια γλώσσα όπως αυτά ή π.χ. Αραβικά,Τούρκικα,Ρώσικα...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα να το εξετάσεις λίγο διαφορετικά. Σε συζήτηση με έναν καθηγητή μου, ο ίδιος μου ανέφερε για τις ξένες γλώσσες το εξής:

1)Κινέζικα γιατί είναι η πλέον ανερχόμενη οικονομική δύναμη. Σε λίγο θα προμηθευόμαστε τα πάντα απο τους κινέζους και η διείσδυσή τους στην ελληνική οικονομία και αγορά θα είνια μεγάλη

 

2)Ισπανικά/πορτογαλλικά τα οποία και μοιάζουν μεταξύ τους. Ο μισός πληθυσμός της γη μιλάει κινέζικα και ο άλλος μισός ισπανικά.

 

3) Αραβικά θα το πρότεινα πριν από 5 με 6 χρόνια. Ήδη μετά από την υπερπληθώρα θέσεων και έργων τα οποία πραγματοποιήθηκαν από μεγάλες εταιρείες ήδη άρχισαν να γίνοντια πιο επικλεκτικοί και προσεχτικοί. Δεν εχουν την ίδια ζήτηση πλέον.

 

Σε όλη την Ευρώπη αρκεί να μιλάς αγγλικά. Μια χαρά θα μπορέσεις να μιλήσεις. Εξαρτάται βέβαια και από το είδος της εργασίας σου και το αντικείμενο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.