Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για αγρότες


Dimi12

Recommended Posts

Γειά σας! Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εγκατάσταση φ/β συστημάτων. Θα ήμουν ευγνώμων εαν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει...

1. Όσον αφορά την περίπτωση των αγροτών, μπορεί ένας αγρότης να ενοικιάσει ένα κτήμα που είναι κατάλληλο και να εγκαταστήσει εκεί το σύστημά του ή θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε και ο κάτοχος της έκτασης?

2. Η εγκατάσταση των φ/β επηρεάζει τους όρους δόμησης ενός γηπέδου?

Εάν για παράδειγμα μπορούσες να οικοδομήσεις 200τμ πριν τη εγκατάσταση των φ/β, θα μπορείς να οικοδομήσεις 200τμ και μετά την εγκατάσταση αυτών?

3. Υπάρχει περιορισμός σχετικά με την συνύπαρξη φ/β και άλλου είδους επιχειρήσεων (π.χ. χώρος προς ενοικίαση) όταν μιλάμε για την περίπτωση των αγροτών?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Ο νομος αναφερει: Απόδειξη της κυριότητας επί της έκτασης (γίνεται δεκτό και συμβολαιογραφικό προσύμφωνο μεταβίβασης κυριότητας στον αιτούντα) και, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, συναίνεση των συνιδιοκτητών για τη χρήση του εδάφους προκειμένου για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε.

 

Ισως αυτο σου δωσει μια μερικη απαντηση στα ερωτηματα 1 και 3

Link to comment
Share on other sites

εμένα πάντως αυτή η ιστορία με τα φωτοβολταϊκά για αγρότες

μου βρωμάει πολύ! έχουν πλακώσει όλοι στις Ενώσεις και κάνουν

αιτήσεις και ποιος θα πάρει στο τέλος και τι είναι αμφίβολο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, αν μπεις στο site της ΔΕΗ και δεις εκεί που έχει και τις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά έχει βγει και μία ανακοίνωση (δεύτερη) που αναφέρεται ξεκάθαρα στην ηπειρωτική χώρα και μόνο, όσον αφορά το τι αιτήσεις δέχεται η ΔΕΗ στην παρούσα φάση. Πάντως αυτό με την Κρήτη νομίζω πρέπει να ξεκαθαρίσει και να αρχίσουν να γίνονται κατάλληλες υποδομές γιατί αλλιώς όσοι κάνανε μερικά φ/β πάρκα κάνανε και δεν βλέπω νέα έργα ΑΠΕ τα προσεχή χρόνια...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρα την ανακοινωση της ΔΕΗ οτι απο τη δημοσιευση του νομου, δεχονται αιτησεις, τωρα που μιλαμε δεν δεχονται. Αυτο που "λεγεται" ειναι οτι καποια στιγμη θα δεχτουν και τοτε οποιος προλαβει να παρει καλυτερο αριθμο πρωτοκολλου, εχει και προτεραιοτητα οταν κριθουν οι φακελοι...

 

Ολα στο μιλητο, παρα το οτι τα πραγματα στα χαρτια ειναι πρωτοφανως ξεκαθαρα, κατι που δε συμβαινει συνηθως.

Link to comment
Share on other sites

1. Εφόσον με το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ (23/07/2010) για να καταθέσεις αίτηση στη ΔΕΗ για Φ/Β για αγρότες πρέπει να έχεις το "Ακριβές αντίγραφο αποδεικτικού υποβολής του αιτήματος προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο.. " δεν θα ήταν φρόνιμο να τρέξω για την ΕΠΟ τώρα, ώστε όταν ανοίξει η διαδικασία για αγρότες να είμαι έτοιμος?

 

2. Επίσης επειδή εγώ είμαι νεος Διπλ.Ηλ.Μηχ., υπάρχει κάποιο στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας στο οποίο χρειάζεται αναγκαστικά πολ.μηχ. (όπως για παράδειγμα στην πολεοδομία), ή μπορώ να τρέξω όλο τον φάκελο σε συνεργασία πάντα με τοπογράφο?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Link to comment
Share on other sites

Δέχεται η ΔΕΗ αιτήσεις; Γιατί στην περιοχή μας λένε ότι δεν δέχονται ακόμα, μέχρι να βγει η 3 ανακοίνωση.

Link to comment
Share on other sites

Όχι ακόμη

η ΔΕΗ πρόσθεσε στο site 2 νέες αιτήσεις για τις εξαιρέσεις απο ΡΑΕ μέχρι 1MWp

για αγρότες περίμενε να βγείς στι 15/8 12 το μεσημέρι:grin:

αν όχι στις 3/9 στις 12 το βράδυ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.