Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διπλωματούχοι και πτυχιούχοι Μηχανικοί στην εργασία και στην εκπαίδευση


ctsivel

Recommended Posts

Μία ερώτηση ενημερωτική

Σε ποιές σχολές έχει συμφωνήσει το ΤΕΕ?

 

Και μια ενημέρωση

Το 2009, 34 βουλευτές ήταν από το Πολυτεχνείο (11.33%), 4η πολυπληθέστερη ομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Ανέφερα ήδη μια σχολή.

 

4η πολυπληθέστερη μετά από γιατρούς, δικηγόρους προφανώς. Είπα όμως ότι όσοι βουλευτές ήταν μηχανικοί (το ήταν λόγω ασυμβίβαστου) είναι μέλη ΤΕΕ ή κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

cna, η απάντηση που περίμενα ήταν στο στυλ "Για αυτήν την σχολή ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ στο όργανο Χ συμφώνησε με την δημιουργία της σχολής Υ"

 

Βλέποντας την σύνθεση που παρέθεσα παραπάνω, δεν μπορώ να διακρίνω βουλευτή που να είναι Τ.Ε. Μήπως κάτι είναι λάθος τελικά στην παράθεσή μου ή πραγματικά δεν υπάρχει βουλευτής που να είναι Τ.Ε. (που δεν είναι πραγματικότητα αφού 6 είχε η ΝΔ το 2008) ?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί από πότε ρωτάει το υπουργείο παιδείας το ΤΕΕ για το ποια σχολή θα ανοίξει.

Το ΤΕΕ είναι σύμβουλος του κράτους σε τεχνικά θέματα.

Ομοίως δεν ρωτάται και ο δικηγορικός σύλλογος για το αν θα εγκαινιαστεί νέα Νομική Σχολή.

Το θέμα είναι αν :

1. Θα πρέπει ο αριθμός των εισακτέων να είναι συνδεδεμένος με την αγορά εργασίας και αντίστοιχα να προσρμόζονται τα προγμάτα σπουδών στις νέες τεχνολογίες.

2. Δεν συνδέουμε την Τριτοβάθμια εκπαίδευση με την επαγγελματική αποκατάσταση και τις ανάγκες της αγοράς αφού θεωρείται η Παιδεία αγαθό όλων.

 

Δύσκολη η απάντηση.

cna, θα μπορούσαν σε μία νύχτα να καταργηθούν τα ΤΕΙ και να γίνουν όλα Πολυτεχνεία , οπότε να μην έχουμε μηχανικούς 2 ταχυτήτων με αυτόματη μείωση των σχολών αλλά αυτό δε συμφέρει τις μεγάλες εταιρείες γιατί :

- Δίνουν στους μηχανικούς Τ.Ε. χαμηλότερο μισθό.

*** Η μόνη περίπτωση όπου οι μηχανικοί Τ.Ε. αμοίβονται με υψηλότερο μισθό είναι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

- Η υπερπροσφορά μηχανικών συντηρεί το φαινόμενο των οιωνεί μισθωτών με τα μπλοκάκια Α.Π.Υ.

*** Και αυτό θα μπορούσε να λυθεί αν υπήρχε σοβαρός έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας.

 

Ας δεχτώ ότι το ΤΕΕ έκανε πόλεμο στους μηχανικούς ΤΕ στο θέμα των Ε.Δ. θεωρώντας ότι προασπίζει τα συμφέροντα των διπλωματούχων μηχανικών.

Δε θα έπρεπε και η ΕΕΤΕΜ να είναι πιο δραστήρια;

Link to comment
Share on other sites

Περισσότεροι πτυχιούχοι , λιγότεροι διπλωματούχοι , κατηγορίες έργων , ομαδική δουλειά , ξεκαθάρισμα ΕΔ και ανταμοιβή των επιπλέον σπουδών και της εμπειρίας . Βασικό πτυχίο τα ΤΕΙ , μεταπτυχιακός τίτλος και επιπλέον δικαιώματα το πολυτεχνείο .

 

Το κάνουν ήδη στην Ιταλία που άλλαξαν το σύστημα σε 3-5-8 , όπως ενημερώθηκα από παλιό απόφοιτο .

Link to comment
Share on other sites

Ας δεχτώ ότι το ΤΕΕ έκανε πόλεμο στους μηχανικούς ΤΕ στο θέμα των Ε.Δ. θερώντας ότι προασπίζει τα συμφέροντα των διπλωματούχων μηχανικών.

Δε θα έπρεπε και η ΕΕΤΕΜ να είναι πιο δραστήρια;

Ποια ΕΕΤΕΜ; Δεν υπάρχει αυτή. Είναι μύθος...

Link to comment
Share on other sites

@erling κοίτα εδώ. Το υπουργείο παιδείας στην ουσία ακολούθησε τις προτάσεις της Ν.Ε. ΤΕΕ Καστοριάς.

Όσο για τους βουλευτές μηχανικούς Τ.Ε. μόνο 2 θυμάμαι επί ΝΔ, ο ένας που διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και ο άλλος που εκλέγεται στο Ναύπλιο και που οδηγήθηκε τελικά σε παραίτηση επειδή εξέφρασε δημόσια τις διαφωνίες του με την οικονομική πολιτική. Ειδικά για τον υφ. Παιδείας τί να σας πω. Έκανε ό,τι μπορούσε για να μεταφερθεί το ζήτημα των ΕΔ των ΤΕΙ στην μεθεπόμενη εθνοσυνέλευση. Όσο για την ΕΕΤΕΜ ποια ΕΕΤΕΜ; Εδώ πλέον υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχουν υπόγειες συναλλαγές. Αλλιώς δεν εξηγείται τόση αδράνεια! Να σκεφτείτε ότι το τοπικό προεδρείο από εμένα ενημερώνεται για τα νομοσχέδια που μπαίνουν προς διαβούλευση. Το κεντρικό προεδρείο δεν μπαίνει καν στον κόπο να στείλει ένα φαξ με τις τρέχουσες εξελίξεις.

 

Όσο για την κατάργηση των ΤΕΙ άντε και γίνεται. Με τους ήδη πτυχιούχους τί θα γίνει; Κι εγώ όπως κι εσείς έχω επενδύσει ένα σημαντικό κεφάλαιο για να εργαστώ ως μηχανικός. Μπορεί να μου πει κανείς σας ποιο θα είναι το μέλλον μου;

Link to comment
Share on other sites

Aν υπάρχει θέληση μπορεί να βρεθεί λύση και σε αυτό.

Π.χ.

- 1 μεταπτυχιακό ή

- Εξετάσεις

- Ανάλογα με τα χρόνια εμπειρίας

- ή κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

ένα ερώτημα: με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε τα τ.ε.ι να γίνουν ανώτατα? και το κενό που άφησαν όσον αφορά την ανώτερη εκπαίδευση (υπομηχανικοί κ.τ.λ) πως θα καλυφθεί? αν όλοι μπορούν φτάνουν στο ανώτερο σκαλί της τεχνικής ιεραρχίας την δουλειά ανάμεσα στον τεχνίτη και τον μηχανικό ποιος θα την κάνει? συνεχίζω να μην βλέπω την χρησιμότητα των τ.ε.ι σαν α.τ.ε.ι.

Εντάξει θα μου πείτε ότι έγινε έγινε, αλλά υπήρξε καμία ανάγκη για την ανωτατοποίηση των τ.ε.ι? ήταν ψηφοθηρικό δώρο προς μία ομάδα πτυχιούχων ή νόμιζαν ότι είχαμε ανάγκη από περισσότερους μηχανικούς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.