Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος. Τα ποσά για αμοιβές μελετών τα οποία δεν έχω υπογράψει, αλλά για τα οποία έχω υπογράψει συμφωνητικό και έχω κόψει απόδειξη στην εταιρεία που μου τα ανέθεσε, πως φορολογούνται? Γιατί από τη μία η λογίστρια μου τα δήλωνε με συντελεστές, ενώ μια δικηγόρος του ΤΕΕ μου είπε ότι πρέπει να φορολογηθούν λογιστικά, γιατί σύμφωνα με τις διοικητικές λύσεις του Υπ. οικονομικών, πρέπει να είναι απ΄ευθείας ανάδοχος του έργου ο μηχανικός, για να φορολογηθεί με συντελεστές. Τι ισχύ έχουν αυτες οι διοικητικές λύσεις?

Link to comment
Share on other sites

Oι διοικητικές λύσεις δίνουν οδηγίες για αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων. Εχουν μειονέκτηματα. Πρώτο είναι ότι δεν κυκλοφορούν ευρύτερα ώστε να μάθουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί τη θέση της διοίκησης στο συγκεκριμένο ζήτημα και να πορευόμαστε ανάλογα. Δεύτερο είναι ότι με το πρόσχημα να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση-λύση πολλές φορές παρακάμπτεται και διαστρεβλώνεται ο ισχύον νόμος δηλ. στην πράξη νομοθετεί ο υπάλληλος του υπουργείου ΜΕ αποτέλεσμα να υπάρχουν διοικητικές λύσεις εκ διαμέτρων αντίθετες.

Τα πραγματικά γεγονότα (περιγραφή ακριβής) της περιπτώσεώς σας ποιά είναι ? Από τη δημοσίευσή σας δεν προκύπτουν.

Link to comment
Share on other sites

Τι στοιχεία χρειάζεστε? Είμαι πολ. μηχανικός,έκανα έναρξη το 2005, κόβω ΑΠΥ για μελέτες και επιβλέψεις και μου ήρθε χαρτί για περαίωση για τα χρονια 2006-2010: 5x700+3500 ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, πρέπει να ξεκινήσεις από τα πρώτα χρόνια, δηλαδή στη περίπτωσή σου αν θες να κάνεις περαίωση δυο χρόνια, μπορείς να κάνεις το 2007 και το 2008.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλά από τα παραπάνω έξοδα τα είχαμε (και συνεχίζουμε να τα έχουμε ) και οι λοιποί. Ωστόσο ανοίγεται ένα άλλο τεράστιο θέμα και μάλλον δεν είναι σχετικό (αν και άπτεται) με την περαίωση.

 

Μάλλον όχι πολλά από τα έξοδα, αλλά λίγα. Γιατί εμείς δουλεύουμε πολύ περισσότερο εκτός γραφείου από το μέσο επιτηδευματία και μάλιστα σε πολύ πιο δυσχερείς (γιαπί) και ιδιαίτερες (δε νομίζω π.χ. κανείς να κερνάει τους συνεργάτες του κατά σύστημα, όπως εμείς τα συνεργεία) συνθήκες.

 

Επί προσωπικού, εγώ με τη γυναίκα μου μένουμε στο Μαρούσι, έχουμε το γραφείο μας στο Μαρούσι (7-8 λεπτά με τα πόδια) και πηγαίνουμε το παιδί με το ΙΧ μας σε σχολείο στην Πεύκη. Αν δεν είχα τις επισκέψεις σε γιαπιά, πολεοδομίες και λοιπές υπηρεσίες ένα αυτοκίνητο θα ήταν υπεραρκετό για τις οικογενειακές ανάγκες. Δυστυχώς όμως δε γίνεται να κάνω ελεύθερο επάγγελμα σα μηχανικός χωρίς αυτοκίνητο (όταν η γυναίκα μου χρησιμοποεί το δικό της). Το δεύτερο λοιπόν αυτοκίνητο υπάρχει ουσιαστικά για να καλύπτει τις ανάγκες της δουλειάς μου όταν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το άλλο. Γιατί λοιπόν δεν μπορώ να το βάλω εξ' ολοκλήρου στα έξοδά μου; Οι Ιταλοί είναι μ@λ@κες που σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα;

 

Επιπλέον γιατί πρέπει στην Ελλάδα να κινούμαστε πάντα από το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς να μπορούμε να ισορροπήσουμε σε μια μέση λύση. Γιατί δηλαδή πρέπει από το αναντιτήρητα ευνοϊκό καθεστώς ΜΣΚΚ να πάμε στην πλήρη κατάργησή του; Αν δεχθούμε ότι για τους υπόλοιπους εργαζομένους υπάρχει μια μέση περικοπή εισοδήματος της τάξεως του 10%, γιατί να μην υπάρξει για μας μια αντίστοιχη αύξηση του ΜΣΚΚ κατά 20%; Κατ' αυτό τον τρόπο και δικαιότερη θα γινόταν η φορολόγησή μας και θα καλύπτονταν κάποια πραγματικά έξοδά μας που δεν μπαίνουν στο βιβλίο εσόδων εξόδων...

Link to comment
Share on other sites

@ myri. harisma23, ΔΡΟΣΟΣ, jim και όποιον άλλον ξεχνάω:

 

Τι καθόμαστε και συζητάμε και μάλιστα εκτός θέματος εδώ; Έχει κανένα νόημα να πείσουμε τον SOTHRIS λες και είναι υπουργός οικονομικών για το δίκιο (ή άδικο) μας;

Και εγώ του έστειλα pm γιατί "σκάλωσα" με την πρώτη του απάντηση (και για να μη με βγάλετε offtopic), ο άνθρωπος είπε την άποψή του κοσμιότατα και θεωρώ ότι απλά δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση. Μπορείτε αύριο το πρωί να δηλώσετε στους πελάτες σας όλοι: "κύριε, θεώρησε το κράτος ότι ήμουν ευνοημένος, προκειμένου να υπάρξει φορολογική """δικαιοσύνη""", μου άλλαξε άρδην τον τρόπο φορολόγησής μου, μπαίνω μέσα πλέον με τα μπούνια, κατά συνέπεια ξεχάστε τις εκπτώσεις που σας έκανα, λυπάμαι αλλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι οι αμοιβές μου αναπροσαρμόζονται κατά 50% από σήμερα και αν δε σας αρέσει να πάτε αλλού"; Εκεί να δεις "αποπληθωρισμό" που θα πετύχαιναν οι ανόητοι "φωστήρες"!

Όταν μας καταργήσουν τις ελάχιστες -ή "εγγυημένες" όπως λέει και ο SOTHRIS- αμοιβές, έχετε τα κότσια να λέτε στον πελάτη: "κύριε, 5000 με απόδειξη, 3000 χωρίς" όπως κάνουν ως σήμερα, όλοι οι επαγγελματίες που ...σέβονται τον εαυτό τους; Και ας πάει και το παλιάμπελο. Και να δω τότε "φορολογικές δικαιοσύνες" που τα "άσπρα" θα είναι το 10% του πραγματικού τζίρου με το άλλο 90% "μαύρο" ΚΑΙ στον κλάδο μας, όσο και να χτυπάνε τον κ@#$ τους κάτω οι "φωστήρες" του Υ.Ο.

Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχετε τα κότσια, για αυτό και καθόμαστε εδώ και προσπαθούμε να πείσουμε τον SOTHRIS...

btw τι ακριβώς πάτε να "περαιώσετε" αύριο εσπευσμένα; Έχετε κρύψει έστω και ένα cent όλα αυτά τα χρόνια; Τη μουτζούρα στα βιβλία ή το αν περάσατε ένα λογαριασμό κινητού στην ημερομηνία έκδοσης ή στην ημερομηνία πληρωμής, πάτε να "περαιώσετε"; Αφού λόγω συντελεστών ως πέρυσι δεν περνάγατε ούτε καν τιμολόγια δαπανών οι περισσότεροι (φαίνεται από την άγνοιά σας σε βασικά θέματα του ΚΒΣ)!

 

 

Υ.Γ. Τα παραπάνω δε θα ήθελα να τα πάρει προσωπικά κανένας σας (δεν απευθύνομαι σε κανέναν σας ατομικά). Βρήκα ευκαιρία να τα γράψω απλά και επειδή είμαστε κάργα offtopic ας κάνει έναν κόπο να τα μεταφέρει κάποιος mod σε ένα από τα θέματα που συζητούσαμε τον λογιστικό και εξωλογιστικό προσδιορισμό.

Link to comment
Share on other sites

οι επγγελματιες που σεβονται τον ευατό τους δεν κάνουν εκπτώσεις

για τα λοιπά no comment

 

Oι διοικητικές λύσεις δίνουν οδηγίες για αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων.

πανω σε αυτό έμαθα πρόσφατα πως οι διοιτητικές λύσεις ή οι εγκυκλίοι δεν υπερισχύουν του νόμου

αποτελούν απλά επίσημες ερμηνίες και όταν έρχονται σε αντίθεση ισχύει ο νόμος

 

ενδιαφερον θα ήταν να το ψάξουμε

Link to comment
Share on other sites

Όταν μας καταργήσουν τις ελάχιστες -ή "εγγυημένες" όπως λέει και ο SOTHRIS- αμοιβές, έχετε τα κότσια να λέτε στον πελάτη: "κύριε, 5000 με απόδειξη, 3000 χωρίς" όπως κάνουν ως σήμερα, όλοι οι επαγγελματίες που ...σέβονται τον εαυτό τους;

 

Φίλε εδώ κάνεις Λ-Α-Θ-Ο-Σ.

 

Αναγκαστικά θα πρέπει να κόβουμε και στο μέλλον,διότι εδώ πλέον παίζουν Τ-Ε-Κ-Μ-Η-Ρ-Ι-Α και Π-Ο-Θ-Ε-Ν Ε-Σ-Χ-Ε-Σ.

 

Εμένα μου έχει βγει η Παναγία να πιάσω τα φετινά τεκμήρια.....όχι μόνο τα κόβω όλα για όλα,ακόμα κ μια υπεύθυνη δήλωση,αλλά τρώω κ το ΦΠΑ στη μάπα εγώ,καθώς λέω τελική τιμή με ΦΠΑ κ φροντίζω να είναι ανταγωνιστική (για να πάρω τη δουλειά εννοείται,φυσικά δεν μιλάμε για άδειες και ΤΕΕ που δεν με παίρνει να κάνω εκπτώσεις)....πράγμα που σημαίνει ότι με το καλημέρα είμαι στο 1*0,90/1,23=73% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στην τσέπη μου,ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ''ΦΑΊΝΕΣΘΑΙ'',σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους,χωρίς να χρειαστεί να κάνω καμία ''έκπτωση'' στα μάτια του πελάτη!!!!!!Με αποτέλεσμα να ζω για να δουλεύω περισσότερο για το ''Κράτος'',παρά για μένα.Τί να κάνουμε,είμαι κορόιδο πατριώτης!:lol:Από το 73%,ένα 25% είναι ασφαλιστικές εισφορές!!!!

 

Οπότε,παίρνω 100,αλλά στην τσέπη μου καταλήγουν 48!!!!!!!!!!!!!!:lol:

 

Έχω συμφωνήσει λοιπόν με την ''εργοδοσία'' (τον εαυτό μου),ότι όταν αυτό το 48 γίνει 35,τότε θα φύγω από την χώρα κ θα δεσμεύσω νομικά τα παιδιά μου να μην ξαναγυρίσουν σε αυτό το βρωμότοπο.......Η λογική μου είναι η εξής:αφού από αυτό το 48 που καταλήγει στην τσέπη μου δεν χρειάζεται να πληρώσω κ Μαφία,λέω ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.Μη γελάτε,σε λίγο θα πρέπει να πληρώσουμε κ Μαφία,δεν είμαστε πολιτισμένο Κράτος,είμαστε Κράτος Προδοτών.Από τώρα εγώ λέω ότι στη Μαφία θα δώσω μέχρι ένα 13%,ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΩ.

 

 

Μη φωνάζεις λοιπόν,υπάρχουν κ χειρότερα από τη δική σου περίπτωση!:DΚ παρόλα αυτά,έτρεξα να περαιώσω.Δεν είναι υποχρεωτικό να περαιώσει κάποιος,απλά ένα είναι σιγουροτατοσιγουροτατοτατοτατοτατοτατοτατοτατοτατο:το πρόστιμο του ελέγχου,θα είναι μεγαλύτερο της περαίωσης.ΓΙΑΤΙ?Γιατί έτσι.........γιατί το ''κράτος'' πεινάει........

 

όποιος δεν το πιστεύει αυτό,θα το διαπιστώσει........:lol:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε εδώ κάνεις Λ-Α-Θ-Ο-Σ.

 

Αναγκαστικά θα πρέπει να κόβουμε και στο μέλλον,διότι εδώ πλέον παίζουν Τ-Ε-Κ-Μ-Η-Ρ-Ι-Α και Π-Ο-Θ-Ε-Ν Ε-Σ-Χ-Ε-Σ.

 

Μπα δεν παίζει με τίποτα! Μη μασάς! Ξέρεις τι χαλάω σε σουβλάκια, τσίπουρα, τσιγάρα, "ξίδια", βενζίνες κλπ.; Απίστευτα νούμερα! Τι "πόθεν έσχες", "τεκμήρια" και πράσινα άλογα... Εδώ που φτάσαμε ίσα για να ζήσουμε (και αν) μας φτάνουν. Σκάφος, Cayenne και εξοχικό στη Μύκονο το πήρα απόφαση ότι όσο μένω στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να αποκτήσω ποτέ για να με απασχολούν τα "πόθεν έσχες". Για δημιουργία εντυπώσεων και για να ηρεμεί η πλεμπάγια είναι αυτά τα εφευρήματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.