Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Στην συγκεκριμένη περίπτωση την ευθύνη την φέρει ο εργολάβος που έκανε τον φωταγωγό ασανσέρ, γι' αυτό και η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Το πρόβλημα τώρα είναι δύο από τους έξι ιδιοκτήτες που διαφωνούν στην λειτουργία του ανελκυστήρα οπότε και θα μείνει σφραγισμένος.

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια παρομοια περιπτωση σε νεοκτιστη οικοδομη με ισογειο και δυο οροφους οπου κοινοχρηστος φωταγωγος εχει μετατραπει σε ασανσερ. Μετα απο επιικοινωνια με το υπουργειο, μου ειπαν οτι ΔΕΝ νομιμοποιειται διοτι το ασανσερ δεν ειναι χωρος κυριας χρησης (παρ.1, εγκυκλιος 8-2010). Στη πολεοδομια Θεσ/νικης δεν μου απαντησησαν ακομη.. Εχει καποιος αλλος καποια πληροφορηση?

 

johnnie_blue τελικα πως εξελιχθηκε η δικη σου υποθεση?

Link to comment
Share on other sites

Στην πολεοδομία Θεσσαλονίκης ζητούν την απεικόνηση του ίχνους του χώρου που πρόκειται να δηλωθεί πάνω στην κάτοψη του αμέσως προηγούμενου ορόφου. Ούτε τομές, ούτε την διαρρύθμιση των ως άνω χώρων.

 

Το πιο σίγουρο βέβαια είναι να απευθυνθείς στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο. Απλά, καταθέτω την εμπειρία μου σε αντίστοιχη περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η υπόθεση κόλησε σε πρώτη φαση στην συλλογή των απαραίτητων υπογραφών από όλους τους ιδιοκτήτες. Γίνεται προσπάθεια να μεταπεισθούν, αλλά πέραν τούτου μου είχαν δώσει το οκ από την Πολεοδομία αν και το φοβόμουν πως δεν θα γίνει λόγω του ότι δεν είναι κύριας χρήσης ο ανελκυστήρας.

Να θέσω και το εξής ερώτημα: Έχω μια περίπτωση με έναν Η/Υ και έναν φωταγωγό. Το συνολικό πρόστιμο για τον Η/Υ είναι 347 ευρώ και για τον φωταγωγό περίπου 140 ευρώ. Το ερώτημα μου είναι το εξής: με τα παράβολα τί γίνεται? με τα υπόλοιπα ( 250+350 - (347+140) = 113) τι γίνεται? Υπέρ πατρίς και πίστεως? Έχει ακούσει κανείς να επιστρέφονται χρήματα ή τουλάχιστον να κοπεί μόνο ένα παράβολο και τα υπόλοιπα με το πρόστιμο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Μου έτυχε μια περίπτωση νομιμοποίησης σοφίτας η οποία έχει υπερβεί το συνολικό ύψος . Θα ήθελα να ρωτήσω αρχικά αν η νομιμοποίηση για σοφίτες προβλέπεται από τον καινούριο νόμο για τος ημιυπάιθριους και στην συνέχεια αν γίνεται να προχωρήσει η διαδικασία στην δική μου περίπτωση όπου έχουμε υπέρβαση του ύψους.

 

Επίσης άν κάποιος μπορούσε να μου στείλει ένα υπόδειγμα συμπηρωμένης τεχνικής έκθεσης θα με βοηθούσε πολύ!!!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Λογικά εφόσον δεν είσαι στον "εγκεκριμένο όγκο" δεν τακτοποιείται, πιθανώς να πρέπει να περιμένες τον επόμενο νόμο, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει... για τα αυθαίρετα...

Link to comment
Share on other sites

Σας παρακαλώ τα φώτα σας!!!!

Πελάτης μου μου έδειξε κατοικία ισόγεια με άδεια του 1970 που προέβλεπε και ένα χώρο στεγασμένο σε επαφή με τα φέροντα στοιχεία του αλλά ανοικτό προς τον ελεύθερο χώρο του οικοπέδου (κάτι που με τον σημερινό ΓΟΚ μπορούμε να το πούμε και ημιυπαίθριο). Σήμερα αυτός ο χώρος είναι κλειστός. Μπορούμε να τον ρυθμίσουμε με τον Ν.3843/2010??

Πλέον τρέχουμε μόνο για 232 ευρώ.... μην τα χάσουμε και αυτά....

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως όχι, καθώς δεν είναι από τους προς τακτοποίηση χώρους.

 

Καλύτερα ερώτηση στην αρμόδια πολεοδομία και συνεννόηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.