Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Σε Ηράκλειο - Χανια - Βοιωτία - Γλυφάδα έχω εντοπίσει από γνωστούς ότι έτσι γίνεται. Προφανώς και αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά γιατί συγχίζεστε δε μπορώ να καταλάβω... Είτε έχει γίνει σύσταση, είτε δεν έχει γίνει, είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για 6όροφο, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είναι αδύνατο να ελεγχθεί το θέμα της εξάντλησης ή μη του Σ.Δ. Διάγραμμα κάλυψης δεν προβλέπεται να κατατίθεται (ή έστω να εξετάζεται) και ακόμα και αν ζητηθεί καταχρηστικά από κάποιον "κολλημένο" υπάλληλο αρνούμαστε να ασχοληθούμε, και του επισημαίνουμε την υποχρέωσή του να παραλάβει τον φάκελο, αυτοψία επίσης δεν απαιτείται, κατά συνέπεια δε μας αφορά το θέμα. Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα στη διαφωνία σας;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας στα παρακάτω δύο θέματα:

α) Περίπτωση στην οποία έχω χώρο ο οποίος στην άδεια φαίνεται μη στεγασμένος και τώρα είνα κλεισμένος, και που λόγω του ότι έχει βάθος μεγαλύτερο από το πλάτος του, χωρίζεται στην κάτοψη (και το ΔΚ) σε η/χ και η υπόλοιπη επιφάνεια είναι εντός Σ.Δ. Το γιατί δεν το έδειξε κλεισμένο δεν το εξετάζω, το ερώτημα όμως είναι, πέραν της "κλασικής" τακτοποίησης, το υπόλοιπο εντός του ΣΔ ρυθμίζεται; Κατά τη γνώμη μου ναι και θέλει παράβολο 350€, ποια η δική σας γνώμη;

β) ΟΚ, οι φωταγωγοί τακτοποιούνται. Τελικά όμως σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται οι συνιδιοκτήτες να συνυπογράψουν την αίτηση; Μπορεί μελλοντικά να προκύψουν θέματα; Η περίπτωση στην οποία αναφέρομαι αφορά προέκταση της πλάκας στον μισό φωταγωγό για δημιουργία WC, άρα η προέκταση αυτή δεν "κόβει" φωτισμό από τους άλλους ορόφους (στις κατόψεις τα ανοίγματα που βλέπουν στον φωταγωγό φαίνονται στο μη κλεισμένο τμήμα). Τέλος, στην περίπτωση που αναφέρομαι έχουμε ένα διαμέρισμα ανά όροφο.

Κάποια γνώμη συνάδελφοι;

Link to comment
Share on other sites

Θέλω την βοήθεια σας στο εξής:

υπόγειοσ χώροσ αποθήκευσης που έχει γίνει πισίνα, μπορεί να τακτοποιηθεί ως αλλαγή χρήσης σε πισίνα υπόγεια? μου φαίνεται βέβαια αδύνατο, αλλά γίνεται? και αν όχι υπάρχει κάποιος τρόπος να νομιμοποιηθεί αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν κατάλαβα...

οι Η.Χ. που μετρήθηκαν στον Σ.Δ. έχει νόημα να μπουν στα τετραγωνικά της τακτοποίησης? Έχω έναν τέτοιο και δεν ξέρω πως να τον δηλώσω!

 

Επίσης, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί πρέπει να συμπληρώσω στις αιτήσεις, στο σημείο που λέει "Αντί Αδείας"??

Τί ακριβώς σημαίνει το "Αντί Αδείας"?

please λίγες και ουσιαστικές απαντήσεις γιατί το post έχει ξεπεράσει τις 100 σελίδες και δεν βγάζουμε άκρη τελικά!

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις άδεια στα χέρια σου (το στέλεχος) θα γράψεις τον αριθμό της Αδείας και την ημερομηνία έκδοσής της. Το αντί αδείας δεν σε απασχολεί.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις άδεια στα χέρια σου (το στέλεχος) θα γράψεις τον αριθμό της Αδείας και την ημερομηνία έκδοσής της. Το αντί αδείας δεν σε απασχολεί.

Thanks!

Και οι Η.Χ. που μετρήθηκαν στον Σ.Δ. συνυπολογίζονται στην τακτοποίηση ή μένουν ως έχουν?

Συγκεκριμένα έχω έναν κλειστό ημιυπαίθριο, του οποίου ένα τμήμα ήταν εκτός σ.δ. και το υπόλοιπο εντός σ.δ. Τακτοποιώ μόνο το εκτός σ.δ. ή και τα δύο συνολικά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.