Μετάβαση στο περιεχόμενο

Energy Building της Civiltech


pm4698

Recommended Posts

Ειναι η πρώτη μελέτη που τρέχεις απο τότε που εγκατέστησες το πρόγραμμα ή έκανες κάποια αναβάθμιση; Αν ναι υπάρχει περίπτωση κατα την εγκατάσταση το antivirus να έσβησε το αρχείο nomis.exe που κάνει τον υπολογισμό των καταναλώσεων. Δοκίμασε να κάνεις ένα άλλο αρχείο με κάτι απλό μέσα πχ ένα κουτι με 1 ΘΖ. Αν σου κάνει ο ίδιο μαλλον ισχύει αυτό που σου λέω. Ξανακάνε install με κλιεστό το antivirus.

 

Οι ελεγχοι Umax που βγάζει δεν είναι πρόβλημα της μελέτης. Αν στην θερμομόνωση όλα είναι ΟΚ, αγνόησε το. Μάλλον bug είναι. Αν και απο οτι μου είπαν είναι κάτι σαν προειδοποίηση για να ελέγχεις οτι είναι ολα ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Για τις καταναλώσεις, ισως κάτι δεν εισάγεις σωστά. Οπως είπε και ο συνάδερφος παραπάνω, κάνε εξαγωγή στο ΤΕΕ.

οσον αφορά τα U, Umax και εγώ εχω το ιδιο θέμα, εκανα έλεγχο στην θερμομόνωση οπου ολα ήταν οκ, οπότε δεν το λαμβάνω υπόψη!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πρέπει να φταίει η αναβάθμιση του προγράμματος.

Εγκατέστησα πάλι το πρόγραμμα σε άλλο υπολογιστή, χωρίς να κάνω αναβάθμιση μέσω internet

και η ίδια μελέτη λειτούργησε τέλεια, χωρίς σφάλματα (εκτός αυτό με τον τοίχο που απ' ότι φαίνεται

δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα).

 

Το αρχείο nomis.exe δεν βρίσκεται στον φάκελο program files\civiltech (ούτε και σε άλλους υποφακέλους)

οπότε μπορεί να μην τον εγκαθιστά. Λεπτομέρεια, δεν έχω antivirus στον υπολογιστή για να το έσβηνε αυτό.

 

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

Το αρχείο nomis.exe είναι το βασικό αρχείο επίλυσης. Χωρίς αυτό δεν βγάζει αποτελέσματα. Απο οτι θυμάμαι δεν βρίσκεται στο βασικό φάκελο. Είναι κάπου κρυφό. Δηλαδή πρέπει να ψάξεις πολύ για να το βρέις.

Εγώ έχω την τελευταία αναβάθμιση και όλα είναι μια χαρά. Δοκίμασε να το ξαναεγκαταστήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άσχετο. Όταν κάνετε εγκατάσταση του προγράμματος ή της αναβάθμισης να το κάνετε μέσα στο folder του C: και όχι π.χ. από επιφάνεια εργασίας. Καμιά φορά τρώνε κόλλημα κάποια προγράμματα.

 

Πάντως και εμένα μου έχει φάει κάποια κολλήματα το πρόγραμμα με τη διαχείριση αρχείων. Έφτιαχνα σενάριο σε μία επιθεώριση και μου το έσωζε με όνομα άλλης παλαιότερης!!

 

Γενικά έχω καταλήξει ότι τα προγράμματα του εμπορίου είναι χρήσιμα για να υπολογίσεις σκιάσεις και θερμομόνωση. Αφού τα υπολογίσω κάνω εξαγωγή σε ΤΕΕ και δουλεύω με αυτό ανάλυση, σενάρια κ.τ.λ. Τουλάχιστον για εμένα που έχω υπολογιστή του 2005 είναι πολύ πιο γρήγορη και βολική η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πρόγραμμα εάν το έχετε παρατηρήσει στον υπόλογισμό κελύφους, στα κατακόρυφα στοιχεία προς εξωτερικό αέρα...βάζει και τα δάπεδα με πάχος όσο του δαπέδου. Είναι σωστό αυτό ?

 

Σε αυτήν την περίπτωση εάν λάβουμε υπόψη το έδαφος θα το βάλουμε σαν σκέτο μπετόν φυσικά ? Αυτό το λαμβάνει υπόψη σαν μονωμένο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και εγώ έχω πολλά προβλήματα με το energy building , το θεωρώ εξαιρετικά δύσχρηστο στον γεωμετρικό σχεδιασμό του κτιρίου ειδικά αν έχεις μεγάλες κατόψεις , οι οδηγίες χρήσης επίσης δεν είναι επαρκείς για να κάνεις μελέτη η επιθεώρηση και δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις . επίσης δεν βλέπω και από την εταιρεία και καμιά διάθεση για βελτίωση σε σημεία προβληματικά .

Έχω φτάσει στο σημείο να τα βάζω πια με το χέρι στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ διότι δεν νιώθω ασφαλής και μου φαίνεται και πιο γρήγορο , ελπίζω να το βελτιώσουν . αλλά ήδη έχουν περάσει 1,5 χρόνια.

Θα το ξανασκεφτώ αν πάω σε άλλη λύση με την λήξη του συμβολαίου .

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Παρακαλώ θα μπορούσε να μου διευκρινίσει κάποιος μερικά ζητήματα σχετικά με τη σχεδίαση γεωμετρικών χαρακτηριστικών για την εισαγωγη τους στο πρόγραμμα από αρχείο cad ?

1.ως περίγραμμα πλάκας ορίζεται το πραγματικό περίγραμμα ολόκληρης τις πλάκας σκυροδέματος (πχ μαζι με τους προβολους) ή μονο αυτό που περικλείει τον θερμαινομενο χωρο ?

2. οι εξωτερικοι/ εσωτερικοι τοιχοι περιλμβανουν τα υποστυλωματα στο περιγραμμα τους ? ή η γραμμη του περιγραμματος της τοιχοποιιας διακοπτεται όταν μεσολαβει υποστυλωμα οπλισμενου σκυροδεματος?

3. τα περιγραμματα (όλα τα περιγραμματα, γενικα) ακολουθουν το περιγραμμα του υποστυλώματος όταν ο ογκος του εξεχει από την εξωτερικη γραμμη της τοιχοποιίας ?

Οποιος γνωριζει κατι σχετικα ας βοηθησει. Εχω αναλαβει την ενεργειακη μελετη ενός σχετικα μεγαλου κτιριου και εχω κολλησει με ένα σωρο τετοιου ειδους θεματα τα οποια δεν διευκρινίζονται επαρκως στις οδηγίες του προγράμματος. Ευχαριστω.

 

ΥΓ. επισης θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω αν υπαρχει καποιος που εχει ολοκληρωσει με επιτυχια καποια μελετη με τη βοηθεια αυτου του προγραμματος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Γειά σας. Έχω πάρει το πρόγραμμα ενεργειακής επιθεώρησης της civiltech εν όψει της έναρξης της διαδικασίας των επιθεωρήσεων και πάλι. προηγουμένως είχα ήδη εγκατεστημένο στο πρόγραμμα του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ 1.29 το οποίο είχα αγοράσει, αλλά όταν πάω στο πρόγραμμα της civil/ energy certificate 1.29 να κάνω επίλυση για το πιστοποιητικό μου βγάζει μνμ λάθους ότι "δεν έχω εγκατεστημένο το πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ" που δεν ισχύει αυτό. ξέρει κανείς γιατί? σχετίζεται αυτό με την ανανέωση της συνδρομής 100€ στο μητρώο Ενεργ. επιθεωρητών?


Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.