Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητήματα φόρτου στις Πολεοδομίες


cv98019

Recommended Posts

Ιάμβλιχε σήμερα το πρωί ήμουν στην Πολεοδομία στον Εύοσμο. Αυτό που γράφω παραπάνω ισχύει από 19/11/10 και βρίσκεται ανερτημένο έξω από το γραφείο της προϊσταμένης... Κορυφαίες καταστάσεις ελληνικής πραγματικότητας. Το θέμα τους δεν είναι στον προέλεγχο, αλλά στην πρωτοκόλληση της αίτησης. Προέλεγχο κάνεις αυθημερόν, αλλά μετά τον προέλεγχο πηγαίνεις στην προϊσταμένη (έπειτα από απόφαση που εξέδωσε η αυτού μεγαλειώτης της), αφήνεις τους φακέλους σου και επιστρέφεις μετά απο 10 ημέρες για να παραλάβεις την αίτηση σου πρωτοκολλημένη. Πρώτη φορά βλέπω να πηγαίνεις σε δημόσια υπηρεσία, να γίνεται ο σχετικός έλεγχος των δικαιολογητικών που προσκομίζεις, αλλά πρωτόκολλο να παίρνεις μετά απο 10 ημέρες (Νομιμο????) . Δηλαδή αν εγώ είμαι απο π.χ. Κατερίνη θα πρέπει να κάνω διπλό δρομολόγιο για να παραλάβω την αίτηση του πελάτη μου επειδή .... έτσι.

Ως τώρα η κοπέλα που βρίσκεται στο πρωτόκολλο (ΑΨΟΓΗ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ) σου πρωτοκολλούσε την αίτηση επι τόπου (περιμένοντας μια σχετικά μεγάλη ουρά) ή της άφηνες τον φάκελο (αν δεν βιαζόσουν να τον πρωτοκολλήσεις ή ησουν συχνός πελάτης στην εν λόγω πολεοδομία) και περνούσες μετά από καμιά βδομάδα και την παραλάμβανες. Κανένα πρόβλημα ως εδώ (η λέξη συννενόηση με όλη της την έννοια). Το θέμα είναι πως μετά από βασιλικό διάταγμα όλοι θα περνάνε από την προϊσταμένη, θα αφήνουν το φάκελο και μετά από 10 ημέρες θα έχουν στα χέρια τους την αίτηση. Το παράπονο το άκουσα από συνάδελφο εκ Καβάλας, ο οποίος άφησε τον φάκελο για να πρωτοκολληθεί και θα αναγκαστεί να ξαναπεράσει σε 10+ ημέρες για να πάρει την αίτηση του. Μου έτυχε μια δουλειά εδώ Θεσσαλονίκη και είπα πως θα τελείωνα σήμερα μου είπε αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο..... Δεν σχημάτισε και την καλύτερη εντύπωση για την παραπάνω Πολεοδομία (αν και σε γενικές γραμμές λειτουργεί σε αρκετά ήρεμους - χαλαρούς ρυθμούς κατ εμέ).

Link to comment
Share on other sites

Ιάμβλιχε σήμερα το πρωί ήμουν στην Πολεοδομία στον Εύοσμο. Αυτό που γράφω παραπάνω ισχύει από 19/11/10 και βρίσκεται ανερτημένο έξω από το (Νομιμο????). .................. (αν και σε γενικές γραμμές λειτουργεί σε αρκετά ήρεμους - χαλαρούς ρυθμούς κατ εμέ).

Δηλαδή σήμερα που πήγες δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση. Άρα με το πρωτόκολο τι σκάλωμα υπάρχει. Πήρες κάποια απάντηση? Βίτσιο της προισταμένης είναι αυτό. Μήπως θέλει και κανένα μαστίγιο? Ευχαριστώ για την πληροφορία πάντως, σημαντική, γιατί αν σου 'ρθει πελάτης για κει και του πεις αμοιβή τόσο και τελικά εσύ χρειαστεί να πας 3-4 κρεμιέσαι εσύ τελικά, τι θα ζητάς μετά κι άλλα?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς έχει καβατζώσει ενδιάμεσους αριθμούς πρωτοκόλλου για δικούς τους. Προφανώς είναι εντελώς παράτυπο (παράνομο δεν ξέρω) κ επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, μήπως θα 'πρεπε να σοβαρευτεί πριν πλακώσει το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ;

Link to comment
Share on other sites

Μόλις στη net η προισταμένη Παλλήνης είπε ότι δέχονται φακέλους ταχυδρομικά, καθώς έχουν την υπόσχεση από το υπουργείο ότι θα παραταθεί η προθεσμία ταχυδρομικής υποβολής μέχρι 28/12/2010, όμως δεν τους πρωτοκολλούν περιμένοντας σχετική ρύθμιση δια νόμου. Είπε επίσης πως όλα δείχνουν πως δε θα δοθεί περαιτέρω παραταση.

 

Προφανώς έχει καβατζώσει ενδιάμεσους αριθμούς πρωτοκόλλου για δικούς τους.

Μπορεί αν και λίγο χλωμό, αφού η εν λόγω πολεοδομία δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση. Στείλε΄εκόμα ένα μήνυμα να ξεσκαλώσεις από τα 3 εξάρια στα μηνύματα. Είναι και γιορτή σήμερα. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες

Link to comment
Share on other sites

Προέλεγχο κάνεις αυθημερόν, αλλά μετά τον προέλεγχο πηγαίνεις στην προϊσταμένη (έπειτα από απόφαση που εξέδωσε η αυτού μεγαλειώτης της), αφήνεις τους φακέλους σου και επιστρέφεις μετά απο 10 ημέρες για να παραλάβεις την αίτηση σου πρωτοκολλημένη.

 

Αστυνομία κάλεσες; Είναι υποχρεωμένοι στις δημόσιες υπηρεσίες, να δίνουν πρωτόκολλο όχι μόνο αυθημερόν αλλά άμεσα. Αρκεί να καταθέσεις την προβλεπόμενη αίτηση, ακόμα και αν αντί δικαιολογητικών έχεις ...αποκόμματα εφημερίδων. Έτσι μπαίνει η πρώτο σφραγίδα της καταχώρησης άλλωστε. Από εκεί και πέρα ούτε "προέλεγχοι", ούτε "μεταέλεγχοι" προβλέπονται από το νόμο. Έλεγχος των δικαιολογητικών και εφόσον προσκομίζονται όλα, παίρνεις τη 2η σφραγίδα πληρότητας. Αν δε θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους από μόνοι τους, "βοήθησέ" τους λίγο με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Link to comment
Share on other sites

Το απίθανο εδώ στην Θεσσαλονική είναι το οτι κάθε πολεοδομία ζητάει διαφορετικά εντυπα.

Για κεντρική βλ. http://www.nath.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=24&docid=615

Για δυτική βλ. http://www.nath.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=24&docid=616

Για Καλαμαρία ισχύουν του ΥΠΕΚΑ.

Για ανατολική γνωρίζει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Η δυτική στην ουσία τι έκανε αντέγραψε τα της κεντρικής άλλαξε κάτι ψιλολόγια εκεί κάποιος φωστήρας για ξεκάρφωμα, να το παίξουν ξεχωριστή πολεοδομία. Κατά τα άλλα είναι πανομοιότυπα με της κεντρικής, πίθηκοι , ε πίθηκοι. Στην αίτηση δε ζητάει τιμή ζώνης και στην υπεύθυνη δήλωση δε ζητάει εμβαδό γης. Τ άλλο το διάβασες? Στη δυτικών συνικοιών-εύοσμο πας αφήνεις φάκελο, δεν πρωτοκολέίται, αλλά περνάς μετά 10 μέρες παίρνεις την αίτηση με σφραγίδες παραλαβής - πληρότητας, κι αυτό με απόφαση προισταμένης.

Link to comment
Share on other sites

Θερμα συγχαρητηρια στους υπαλληλους της πολεοδομιας ΠΕΡΙΣΣΟΥ που με σθενος και αυταπαρνηση ριχνονται καθημερινα στο καθηκον της εξυπηρετησης του πολιτη.

Απο τις 7:30 ειχα στηθει την ουρα και ομως οι προηγουμενοι απο εμενα ( νομιζω καμια 30ρια ατομα) ειχαν φτασει το οριο των 160 φακελων ανα ημερα που εχει θεσει η συγκεκριμενη πολεοδομια.Ηταν και η αργια.....ξερω....

 

Καλο το συστημα του ξεπεταω οσους περισσοτερους μπορω ΥΠΟΛΟΓΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΒΡΑΧΝΑ ΤΩΝ 2 ΜΗΝΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ, αλλα ειστε παρανομοι κυριοι.....και αυτες οι δικαιολογιες τυπου....το κανουμε για σας, να μην ερχεστε 2η φορα για το προστιμο, ΑΛΛΟΥ.....ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.....

Αν ελεγχατε μονο την πληροτητα φακελων θα ξεπεταγατε 300 φακελους και οχι 160...

Link to comment
Share on other sites

ακόμα και ο έλεγχος πληρότητας δεν είναι υποχρεωτικός. Ο νόμος λέει ότι μπορεί να γίνεται με την κατάθεση του φακέλου δεν είναι υποχρεωτικό όμως. Και μια αίτηση σκέτη να πας χωρίς δικαιολογητικά πρέπει να την πρωτοκολλήσουν και να σε ενημερώσουν εντός 15 ημερών για ελλείψεις. Βέβαια αν έκαναν ότι λέει ο νόμος θα τρέχανε και δεν φτάνανε, οπότε σιγά μην το κάνουν. Πότε θα σκάσει όμως κανένας στην πολεοδομία με δικαστικό κλητήρα και δεν θα ξέρουν από που να φύγουν.

Link to comment
Share on other sites

όπως τα λέει ο kiakos. Κανονικά πρωτοκολλούν και σκέτη την αίτηση απλά επειδή παίχτηκε μείωση μισθών κάνουν άτυπη διαμαρτυρία, όσο μπορούν δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.