Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΥ αμοιβής μετά την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ


Recommended Posts

Οταν κατεθεσα το φακελο στην πληροτητα, η αμοιβες των μελετων που ειχα πληρωσει στην ΕΤΕ ηταν με ΦΠΑ 19%.

Τωρα που εγινε ο ελεγχος των φορολογικων και πληρωσα και το υπολοιπο ποσο των αμοιβων μελετων (οι επιβλεψεις θα πληρωθουν αργοτερα), πηγαν με ΦΠΑ 23%.

Στο ΑΠΥ που θα κοψω εγω στον πελατη τι ΦΠΑ θα γραψω?

Τη συολικη καθαρη αμοιβη + το συνολικο ΦΠΑ = τελικο ποσο (χωρις να γραψω ποσοστο ΦΠΑ - 19 ή 23?) ?

Link to comment
Share on other sites

ΦΥΣΙΚΑ το τρεχον ΦΠΑ..

Την καθαρη αμοιβη θα γραψεις, βασει αυτης θα πληρωσεις και ΦΕΜ, + 23% ΦΠΑ..

 

Τωρα αν θελει ο πελατης να σου πληρωσει τη διαφορα καλως...

Link to comment
Share on other sites

'Επρεπε να είχες κόψει 1 ΔΠΥ πριν την αλλαγή του ΦΠΑ με την εώς τότε αμοιβή σου και στο τέλος να έκοβες ό,τι υπόλοιπο υπήρχε με άλλη ΔΠΥ . Τώρα , την πάτησες γιατί είναι δικό σου το λάθος και αν θέλει ο πελάτης σου δίνει το επιπλέον ΦΠΑ . Τώρα θα γράψεις όλη την καθαρή αμοιβή με ΦΠΑ 23% .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είσπραξη αμοιβής χωρίς να κοπεί η ΑΠΥ; Να χαίρεσαι που δεν πέρασε η ΣΔΟΕ για έλεγχο γιατί τότε θα μιλούσαμε για ΤΗΝ κόλαση (μη απόδοση ΦΠΑ στο κράτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Κατά τα λοιπά όπως τα λέει ο/η adadim.

Link to comment
Share on other sites

Μαρεσει η αντιδραση..

 

Ωπ, δεν εκοψες ΑΠΥ και πληρωθηκες τη αμοιβη...

 

Ναι συναδελφοι. Δεν λεω οτι δεν θα κοψω ΑΠΥ, αλλα και γω το εχω κανει και εσεις το εχετε κανει...Ειδικα για την περιπτωση ΟΑ που ξερετε πω ειναι τα πραγματα...

 

Ας κραταμε τα προσχηματα εκει που πρεπει..

 

Ξαναλεω, το κατακρινω, αλλα για πολλους πρακτικους λογους συμβαινει να κατατεθουν οι αμοιβες και αργοτερα να κοπει η ΑΠΥ

Link to comment
Share on other sites

terry προσωπικά δεν εφαρμόζω αυτή την τακτική που αναφέρεις. Ακόμα και να υπαναχωρήσει στο τέλος ο πελάτης καλύτερα να χρεωθώ τον ΦΠΑ και να ψάχνομαι 2 μήνες να δω πώς μπορεί να γίνει η ακύρωση, αν και όλοι ξέρουμε ότι από τη στιγμή που κατατίθενται οι μελέτες στην Πολεοδομία ο πελάτης οφείλει να πληρώσει ό,τι και αν γίνει στο τέλος, παρά να φοβάμαι μην τυχόν γίνει κάποιος αιφνίδιος έλεγχος και κληθώ να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου σε πρόστιμα. Με τον πελάτη μπορείς να τα βρεις με την εφορία ποτέ!

 

Αυτό που κάνω συνήθως βέβαια είναι να τρέχω για προελέγχους και μόλις καταλήξουμε με τον υπάλληλο στο αποτέλεσμα τότε να ενημερώνω και τον πελάτη και εφόσον συμφωνεί να καταθέτω φάκελο.

Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά μου δεν κατέκρινα την κοπέλα που δεν έκοψε αυτόματα με την πρώτη πληρωμή στην τράπεζα το ΔΠΥ αλλά γιατί δεν το έκοψε πριν να αλλάξει ο ΦΠΑ . Στις άδειες πιστεύω πως οι περισσότεροι τα ίδια κάνουμε , κόβουμε δηλαδή 1συγκεντρωτική στο τέλος με την έκδοση της άδειας . Αλλά εδώ υπήρχε και διπλό προηγούμενο : από 19%=>21% και από 21%=>23% και δεν της δημιουργήθηκε καμιά απορία για το τι μπορεί να παίζει (αν και νομίζω πως και άλλος συνάδελφος είχε παρόμοιο ζήτημα με την πρώτη αύξηση και είχε δημιουργήσει και θέμα στο forum ).'Οσο για την εφορία αν σε ελέγξει και θέλει να σου βεβαιώσει πρόστιμο θα το κάνει και ας είσαι άγιος . 'Ολο και κάτι θα μπορεί να σου καταλογίσει όπως αντίστοιχα και η αστυνομία σε έλεγχο κατά την οδήγηση .

Link to comment
Share on other sites

Με το νέο φορολογικό πλαίσιο καλύτερα να σταματήσετε να το κάνετε συνάδελφοι. Οι αποδείξεις πλεόν πρέπει να κόβονται με την είσπραξη των χρημάτων, ειδικά αν μιλάμε για λεφτά που κατατέθηκαν στην τράπεζα.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα! Ενταξει. Δεκτες οι αποψεις.

Υπερασπιστικη γραμμη :

-Ειναι η πρωτη αδεια που βγαζω. Και τη βγαζω με μονη βοηθεια οσα διαβαζω απο εδω και οσα ρωταω στην Πολεοδομια.

-Περιορισμο στο ποτε θα κοψω το ΑΠΥ ειχα στο νου μου μονο αυτο σχετικα με το "μεχρι 15 μερες μετα την καταθεση του ΦΕΜ"

-Εβγαλα τελικες αμοιβες μελετων, διορθωτικη εντολη απο ΤΕΕ και εκανα ολες τις πληρωμες κανονικα με βαση την καθαρη αμοιβη.

Απο τοτε που πρωτοκολλησα την αδεια, περασα απο αλλαγες στο λ, στο ΕΤΑ, στο ΦΠΑ, στους ημιυπαιθριους και ενα τρομερο κολλημα (για 8 μηνες) στο θεμα του ΝΕΧΩΠ (γη υψηλης παραγωγικοτητας)...γενικα ειχα ενα σωρο αλλαγες στο μυαλο μου. Το πως θα κοψω στο τελος το ΑΠΥ, πραγματικα δεν ειχε κολλησει στο μυαλο μου σαν θεμα για προβληματισμο, μεχρι τωρα, που εφτασα σε αυτο το σημειο. Ειχα απλα στο μυαλο μου οτι θα κοψω ενα συγκεντρωτικο στο τελος.

Ο.Κ. Τα λαθη ειναι για να μαθαινουμε. Εκτος αν κανεις απο σας δεν εκανε καποιο λαθος οταν πρωτοξεκινησε...οποτε σε αυτη την περιπτωση εχω πρωτοτυπησει!

Link to comment
Share on other sites

"μεχρι 15 μερες μετα την καταθεση του ΦΕΜ"

 

 

Ανάποδα. ΦΕΜ μετά την έκδοση της ΑΠΥ. Για να πληρώσεις ΦΕΜ πρέπει να έχεις εισπράξει αμοιβή και για να εισπράξεις αμοιβή πρέπει να κόψεις ΑΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.