Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάγραμμα Κάλυψης


2981

Recommended Posts

  • 6 months later...

ιδεατό στερεό σε οικισμό κάτω των 2000, που όμως ο δρόμος είναι δευτερεύουσα επαρχιακή οδός χρειάζεται;

 

σε υπάρχον τοπογραφικό του οικοπέδου, ο μηχανικός είχε χαρακτηρίσει τον δρόμο ως "Δημοτική οδός (Επαρχιακή οδός)" και έγραφε στην δήλωση "η δημοτική οδός αποτελεί μέρος επαρχιακής οδού". Να δείξω κι έγω έτσι τον δρόμο στο διάγραμμα κάλυψης; δηλαδή Δημοτική οδός και μέσα σε παρένθεση Επαρχιακή οδός;

 

Οι αποστάσεις Δ από τα όμορα οικόπεδα και η απόσταση 3μ από το όριο του δρόμου πώς ακριβώς σχεδιάζονται;

Δείχνω με διάσταση την απόσταση από το κοντινότερο σημείο της κάλυψης μου εως το όμορο οικόπεδο και το όριο του δρόμου ή με offset θα σχεδιάσω μια ζώνη 3μ από το όριο του δρόμου και 2,50μ από το όμορρο οικόπεδο;

Σε κάποια διαγράμματα κάλυψης που έχω δει, δεν υπάρχει τέτοια "ζώνη" με offset, απλώς δείχνουν τις αποστάσεις

 

Επίσης επειδή χρησιμοποιώ το Acad Architecture, το διάγραμμα κάλυψης σχεδιάζεται με βάση την κάτοψη και φαίνονται τα έπιπλα, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

 

Εαν η μπαζωμένη βεράντα μπαίνει ελάχιστα στο όριο των 3μ από το όριο του δρόμου θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Δεν μετράει στην κάλυψη, αλλά μήπως θα πρέπει να δείξω με διάσταση κατά πόσο περνάει μέσα στο όριο αυτό; μιλάμε για μερικά εκατοστά, ή δεν χρειάζεται να δείξω καθόλου την διάσταση αυτή;

 

Το λινκ για το διάγραμμα κάλυψης που είχε αναρτηθεί σε προηγούμενη σελίδα, δεν λειτουργεί.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Λίγες προδιααγραφές του διαγράμματος κάλυψης:

 

1. Διάγραμμα κάλυψης, σε κλίμακα 1:100 ή 1:200

α) Το οικόπεδο με όλες τις διαστάσεις από υπεύθυνη αποτύπωση να περιλαμβάνει:

β) Τα κτίσματα, τις διαστάσεις τους, τη θέση τους σε σχέση με τις οικοδομικές γραμμές και τα πλάγια όρια του οικοπέδου, τις προεξοχές (εξώστες κλπ), τις εσοχές και ότι άλλο στοιχείο είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους κλπ. του κτιρίου.

Σε περιπτώσεις προσθήκης περιέχονται και τα παλαιά κτίσματα με όλα τα παραπάνω στοιχεία και επιπλέον τους αριθμούς των αδειών τους ή των τίτλων ή των αποφάσεων εξαίρεσης τους από την κατεδάφιση, αν η ανέγερσή τους ήταν αυθαίρετη.

γ) Τους υπολογισμούς της επιτρεπόμενης και πραγματοποιούμενης κάλυψης και δόμησης, του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους και του συντελεστή κατ'όγκου εκμετάλλευσης, των πλάγιων και των οπισθίων αποστάσεων, των προεξοχών, τον υπολογισμό των εξωστών και ημιυπαιθρίων χώρων, τον υπολογισμό των αναγκών σε χώρους στάθμευσης και τον τρόπο κάλυψής τους.

δ) Σχηματική τομή στην οποία υπάρχουν το συνολικό ύψος του κτίσματος, το ύψος για την εξάντληση του συντελεστή δόμησης, τα ύψη των οροφών, οι στάθμες τους από την υψομετρική αφετηρία, και η θέση του ιδεατού στερεού. 'Οπου χρειάζεται να αιτιολογηθούν τα παραπάνω γίνεται αναφορά στα σχετικά άρθρα του ΓΟΚ, στις ειδικές διατάξεις, στις εγκυκλίους και στις αποφάσεις (παρεκκλίσεων κλπ) που εφαρμόζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω, ποιά η διαφορά ανάμεσα σε τοπογραφικό διάγραμμα και σε διάγραμμα κάλυψης? κ ο χάρτης ΓΥΣ?...επίσης, αν ένας οικισμός είναι παραδοσιακός, από που το πληροφορήσε αυτό? ο δήμος θα ξέρει? ή πρέπει να ρωτήσουν σε υπουργείο περιβάλλοντος?

Link to comment
Share on other sites

Το τοπογραφικό διάγραμμα είναι η αποτύπωση της οριοθετημένης ιδιοκτησίας και ότι υπάρχει τώρα πάνω σε αυτή και τα αποτυπώνουμε σε σχέδιο.Επίσης υπάρχει η δήλωση του Ν651 για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα. και οι όροι δόμησης.Πρέπει να υπάρχει και ένα σκαρίφημα εντοπισμού που τις περισσότερες φορές είναι ένα απόσπασμα χάρτου ΓΥΣ 1/5000 με τη θέση της ιδιοκτησίας να φαίνεται επάνω.

Το διάγραμμα κάλυψης αναφέρεται σε έναν σχεδιασμό της οικοδομής που πρόκειται να γίνει μέσα στην παραπάνω ιδιοκτησία.Εχει τους όρους δόμησης και τα υπολογιστικά στοιχεία της επιτρεπόμενης και πραγματοποιύμενης κάλυψης -εκμετάλλευσης και τους διάφορους ελέγχους.Είναι ένα από τα σχέδια της αρχιτεκτονικής μελέτης

Πληροφορίες για τους οικισμούς από τις πολεοδομίες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας. Είμαι καινούρια στην παρέα!!

Θα μπορούσε κάποιος να ανεβάσει ένα πρότυπο διάγραμμα κάλυψης, γιατί το link στην προηγούμενη σελίδα δεν λειτουργεί???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Έχω μια Άδεια Δόμησης εντός σχεδίου πόλης. Στο όμορο οικόπεδο ο μηχανικός για τον υπολογισμό της φύτευσης χρησιμοποίησε τον τύπο 2/3*Εοικοπέδου*20%.Γνωρίζει κάποιος να μου πει τον Νόμο που επικαλέσθηκε για να εφαρμόσει αυτόν τον τύπο? Στο διάγραμμα κάλυψης γράφει το εξής: αρ.1 παρ.2β Π.Δ. 3-8-87 ΦΕΚ 749Δ΄/10-8-87. Το βρήκα αλλά λέει άλλα πράγματα, για αύξηση ποσοστού ως προς τη θέση στάθμευσης κλπ. Περιμένω βοήθεια γιατί έχω σε εκκρεμότητα φάκελο στην Πολεοδομία και πρέπει να ξεκαθαριστεί. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.