Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Sorry, δεν το είδα καλά στην αρχή. Νομίζω ότι είσαι στις 173 μοίρες για αυτόν τον τοίχο και μεταξύ ΝΑ (135 μοίρες) και Ν (180 μοίρες) για την γραμμική παρεμβολή.

Αν πάλι το κατάλαβα καλά.

Με το άλλο τελικά (το 200) τι έφταιγε;

Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι. Ας πούμε ότι στο παράδειγμα που λέω (με τις 173 μοίρες) εξετάζω σκίαση από πρόβολο με γωνία β=32 μοίρες. Εννοείς να κάνω μια γραμμική παρεμβολή μεταξύ 30 και 35 μοιρών για Νότιο προσανατολισμό και άλλη μια για ΝΑ και από τις δύο τιμές που θα προκύψουν να πάρω τον απλό μέσο όρο αυτών; Ή να επιλέξω (κατ' εκτίμηση) μια από τις δύο στήλες (Ν ή ΝΑ προσανατολισμό) και με βάση αυτήν μόνο να κάνω την γραμμική παρεμβολή;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μία γραμμική παρεμβολή για 30 μοίρες (τα f της) στα αζιμούθια 135-173-180 (μία για την ψύξη και μία για την θέρμανση).

Μία γραμμική παρεμβολή για 35 μοίρες στα ίδια αζιμούθια (ψύξη-θέρμανση).

Εβγαλες τα f για 30 και 35 μοίρες στο σωστό αζιμούθιο 173.

Τέλος γραμμική για 30-32-35 με τα f που βρήκες. Πάντα μία για ψύξη και μία για θέρμανση.

Δηλαδή διπλή γραμμική παρεμβολή.

Κάντο στο excell. Και για να δεις ότι το έκανες σωστά βάλε τις σκιάσεις του παραδείγματος της ΜΕΑ. Θα σου βγάλει τα ίδια f, με μικρές διαφοροποιήσεις λόγω στρογγυλοποιήσεων.

Αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Αν τώρα στην ουσία δεν είχε μεγάλη διαφορά το να έβαζες κατ' εκτίμηση έναν κοντινό προσανατολισμό, αυτό δεν το ξέρω. Δεν το τεστάρισα. Αλλά παρατηρώ ότι σε μερικούς συντελεστές η διαφοροποίηση είναι πολύ απότομη σε σχέση με την μεταβολή του προσανατολισμού.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή - Προσοχή!!!!!

 

Το ΤΕΕ με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα της 4Μ της ενεργειακής επιθεώρησης (όχι της μελέτης) έχει ΛΑΘΗ όσον αφορά τα ΗΜ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ σχεδιασμού που πρέπει να βάζουμε όταν το κτίριο δεν έχει δικά του (ΨΥΞΗ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΖΝΧ).

 

Θα πρέπει να ελέγχουμε τι παίρνει το πρόγραμμα και να τα διορθώνουμε με το χέρι, αν οι προδιαγραφές δε συμφωνούν με την ΤΟΤΕΕ.

 

Επίσης, μου διευκρίνησαν ότι το ΤΕΕ δεν ελέγχει τα προγράμματα του εμπορίου, δίνει μόνο το ΟΚ ότι είναι συμβατά με το πρόγραμμα του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

........Μόνο με τηλ στο ΤΕΕ θα ληθεί αυτο για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν απαιτείται...........

 

Έκανα αυτή την ερώτηση στο ΤΕΕ προ πολλών ημερών και μου απάντησε ότι, έδοσαν εντολές στις τράπεζες να μην δέχονται μικρότερα ποσά από τα αναγραφόμενα στην εντολή πληρωμής, όμως να δέχονται τα μεγαλύτερα.

 

Από την στιγμή λοιπόν που μπορείς να καταθέσεις μεγαλύτερο ποσόν γιατί να μην μπορείς και να το τιμολογήσεις με μία απόδειξη;

 

Βέβαια στην περίπτωση που θα απαιτηθεί ΦΕΜ και θέλεις να το αποφύγεις, τότε κόβεις δύο ΑΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

Ενώ έχω πραγματοποιήσει επιτυχώς προηγουμένως ενεργειακή πιστοποίηση (ισογείου μονοκατοικίας) με το ΤΟΤΕΕ, τώρα που πάω να κάνω ενεργειακή επιθεώρηση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας ΔΕΝ κάνει με τίποτα την ενεργειακή κατάταξη του διαμερίσματος ούτε υπολογίζει το Κτίριο Αναφοράς.

Σας έχει τύχει εσάς κάτι παρόμοιο?

Link to comment
Share on other sites

karharias

Αν σου βγάζει παύλες, οφείλεται σε αυτό που λέει ο cfrezi

 

Γιατί ρε παιδιά ασχολείστε με το ΤΕΕ ? ¨Οχι άλλη γραφειοκρατία. Τα πιστοποιητικά έιναι έγκυρα και χωρίς το ΤΕΕ ! Επειδή το λέει ο νόμος ? Μας προστατεύει μήπως το ΤΕΕ απέναντι στην απαξίωση που υφίσταται καθημερινά το επάγγελμά μας, μας συμπαραστέκεται να αντεπεξέλθουμε στις τριτοκοσμικές καταστάσεις που βιώνουμε αυτο το καιρό στις Καλλικρατικές πολεοδομίες, μας υπερασπίζεται μήπως στα ΜΜΕ απέναντι στους λαϊκισμούς του Καψιμάλη πρόεδρου των ελλήνων κατασκευαστών και του Παραδιά της ΠΟΜΙΔΑ περι του δήθεν κλειστού επαγγέλματος των μηχανικών και των δήθεν υπερβολικά υψηλών αμοιβών μας?

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε την παράγραφο 3.2.2.3 της πρώτης ΤΟΤΕΕ

 

Η πόρτα θεωρείται αδιαφανές δομικό στοιχείο. Έτσι την περνάς και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ οπότε οφείλει να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς για τα αδιαφανή.

 

Θεωρώ βέβαια ότι είναι σαφώς καλύτερο να την θεωρήσεις διαφανές δομικό στοιχείο και να την μελετήσεις ως τέτοιο ακόμη και βάζοντας ενα απλό τζαμάκι στην πόρτα και πλαίσιο πχ 95% του κουφώματος. Δεν στο απαγορεύει κανείς να το δεις έτσι αλλά θα πρέπει να το δηλώσεις.

 

Μιας και ξανακανω ενα review ολου του topic απο την αρχη, εχοντας διαβασει εις διπλουν την 1η ΤΟΤΕΕ, επισημαινω καποιες "ασαφειες" που διαπιστωνω, μη γνωριζοντας εκ των προτερων αν αυτα αποσαφηνιστηκαν αργοτερα.

 

Ετσι, στο θεμα της εξωτερικης πορτας προς μη θερμομονωμενο χωρο, αν ανατρεξει κανεις στον πινακα 3.12 της σελ.63 της 1ης ΤΟΤΕΕ, θα λαβει τις αντιστοιχες τιμες για "διαφανη δομικα στοιχεια" χωρις τζαμι ομως, αρα οχι και τοσο διαφανη!!!

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πλακωμα με την πολεοδομια Καβαλας ,τελικα απαιτειται μελετη ψυξης ή μονο στα κτιρια του τριτογενους τομεα?

Και πως μπαινει στις αμοιβες μονο σαν μελετη κλιματισμου?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.