Μετάβαση στο περιεχόμενο

nkeha

Members
  • Περιεχόμενα

    96
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nkeha

  1. Καλησπέρα Από ότι καταλαβαίνω από τον ορισμό του εσωτερικού εξώστη (πατάρι), μπορώ να έχω κλειστό χώρο (όχι απαραίτητα βοηθητικό αν μου το επιτρέπει το ύψος ) σε αυτό αρκεί αυτοί (κλειστοί χώροι) να βρίσκονται σε απόσταση 1 μ από το ανοικτό όριο του εξώστη . Σωστά ;
  2. Καλησπέρα Από ότι καταλαβαίνω από τον ορισμό του εσωτερικού εξώστη (πατάρι), μπορώ να έχω κλειστό χώρο (όχι απαραίτητα βοηθητικό αν μου το επιτρέπει το ύψος ) σε αυτό αρκεί αυτοί (κλειστοί χώροι) να βρίσκονται σε απόσταση 1 μ από το ανοικτό όριο του εξώστη . Σωστά ;
  3. Το ερώτημά μου δεν αφορούσε το ιδιοκτησιακό, αλλά τον τρόπο προσδιορισμού του ποσοστού υπέρβασης δόμησης για τον υπολογισμό του προστίμου.
  4. Στο δώμα πολυκατοικίας κατασκευάζεται αυθαίρετο όροφος 70μ2 από τον ιδιοκτήτη του "αέρα" βάσει της σύστασης οποίος έχει τα 150%ο . Για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης δόμησης (για τον υπολογισμό του προστίμου) τι θα βάλω στον παρανομαστή? Το 150%ο x Συνολική σημερινή δόμηση ή το 0 αφού δεν υπάρχει σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 επιτρεπόμενη δόμηση να συγκριθεί?
  5. Τροποποίηση παραρτήματος Ε ΕΑΚ Download attachment: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ε.pdf Click here to view the είδηση
  6. Τροποποίηση παραρτήματος Ε ΕΑΚ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ε.pdf
  7. Η επιφάνεια που έχει τακτοποιηθεί με 3843/10 μετράει για τον προσδιορισμό του ποσοστού υπερβασης δόμησης για τον υπολογισμό του προστίμου ή αυτή μετράει μόνο για τον προσδιορισμό της κατηγορίας ?
  8. Η επιφάνεια που έχει τακτοποιηθεί με 3843/10 υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του ποσοστού υπερβασης δήμησης για τον υπολογισμό του προστίμου ή αυτή μετράει μόνο για τον προσδιορισμό της κατηγορίας ?
  9. Το εξωτερικό κλι/σιο υφίσταται κανονικά διότι εξυπηρετεί και άλλους ορόφους (Β'Γ'Δ') . Το ερώτημά μου είναι εάν μπορεί να δοθεί βεβαίωση από την στιγμή υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ σχεδίων πολεοδομίας και σύστασης
  10. Μεζονέτα ισογείου και Α ορόφου η οποία στη σύσταση φαίνεται ως δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες (ισογείου και Α ορόφου) με εσωτερική σκάλα η οποία συνδέει τις δύο οριζόντιες, ενώ στα εγκεκριμένα σχέδια δεν φαίνεται πουθενα η εσωτερική σκάλα , είναι δηλαδή δύο ανεξάρτητα διαμ/τα. Κατά την αποψή σας μπορεί να δοθεί βεβαίωση με την λογική ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές που να αυξάνουν τη δόμηση κάλυψη ή υψος?
  11. Βάση της μελέτης του ΚΕΝΑΚ η κατηγορία για καινούργιο κτίριο είχε προσδιοριστεί στο Β+ Στην κατασκευή τοποθετήθηκαν κλιμ/κα μηχανήματα με δείκτη απόδοσης λίγο χειρότερο από αυτόν της μελέτης του ΚΕΝΑΚ με αποτέλεσμα το τελικό ΠΕΑ να προσδιορίζει το ακίνητο στην κατηγορία Β. Στην οικεία ΥΔΟΜ δεν το δέχονται διότι υποστηρίζουν ότι θα έπερεπε να βγαίνει Β+ για να το κάνουν δεχτό. Είναι σωστή αυτή η απόψη κατα την γνώμη σας ή αρκει που τελικό ΠΕΑ βγαίνει Β?
  12. Αν χρωστάς μόνο τ'αναδρομικά τι κάνεις? Σ'ερώτηση μου στο ΤΕΕ μου απάντησαν ότι ακόμα δεν είναι απαιτητά αλλά αμα θέλω μπορώ να τα ρυθμίσω. Δηλαδή όταν γίνουν απαιτητά θα τα πληρώσουμε με προσαύξηση? Γνωριζει κανένας κάτι?
  13. ΟΚ! Ευχαριστώ Ο ενδοιασμός μου ήταν ότι το πρόστιμο του Ν3843/10 έχει πληρωθεί μόνο για την μια οριζόντια ιδιοκτησία
  14. Προφανώς θα κάνω μία δήλωση και για τις δύο ιδιοκτησίες . Επειδή όμως το πρόστιμο του Ν3843/10 για την μία ιδιοκτησία είναι πολύ μεγάλο μπορώ να το συμψηφίσω και για την άλλη οριζόντια ιδιοκτησία
  15. Δύναται να γίνει συμψηφισμός προστίμου του Ν3843/10 μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας σε άλλη οριζόντια ιδιοκτησία του ίδιου ιδιοκτήτη οι οποίες βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία?
  16. Με την υπερβολή των αριθμών ήθελα να δείξω ότι πολλές φορές το ποσοστό συνιδιοκτησίας διαφέρει από τη δόμηση που αντιστοιχεί σε μία οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία. Σ' αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε ? Ακολουθούμε αυτό που λέει η Εγκύκλιος 4 ή πάμε με το ποσοστό συνιδιοκτησίας?
  17. Τελικά όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας μιας οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας διαφέρει από τη δόμηση που αναλογεί σ' αυτήν π.χ. Διαμ/μα 100τ.μ. σε οικόπεδο 200τ.μ. με ΣΔ 2 ποσοστό συνιδιοκτησίας 10% και υπερβάσεις 10τ.μ. Ο έλεγχος γίνεται έτσι : 10/(200x10%)=0.5 ή 10 / 100 = 0,10 το οποίο το θεωρώ και το δικαιότερο και στο πνεύμα της εγκυκλίου 4?
  18. Τελικά για τις περαιωμένες υποθέσεις του 4014/11 (πλήρης καταβολή προστίμου και ανεβασμένα όλα τα σχέδια) είναι ή δεν είναι υποχρεωτική η μετάβαση στο Ν4178/13? Ποιά είναι η αποψή σας?
  19. Αυθαίρετο σε εκτός σχεδίου περιοχή η οποία εντάχθηκε στο σχέδιο μετά την εφαρμογή του Ν4178/13 και στην οποία δεν έχει γίνει η πράξη εφαρμογής, για τον υπολογισμό των τετραγωνιδίων πχ απόσταση Δ πως αυτή θα υπολογιστεί ; 1. Σύμφωνα με το οικόπεδο όπως υφίσταται ή 2. Θα πρέπει να εκδοθεί οικοδομησιμότητα ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή θέση του οικοπέδου μετά την ενταξή του στο σχέδιο Υποθέτω ότι πλέον ως ΣΔ και ΣΚ θα είναι αυτός που ορίζει το σχέδιο
  20. Εγκύκλιος 4 άρθρο 18 Παρ. 2 : α) Κατά τη διατύπωση της παραγράφου αυτής για τον υπολογισµό των σχετικών συντελεστών τετραγωνιδίων «τα µεγέθη των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται µε τους επιτρεπόµενους όρους και περιορισµούς δόµησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου». Σκοπός της διάταξης είναι, ανεξαρτήτως εάν το οικόπεδο/γήπεδο όπου βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή είναι άρτιο και οικοδοµήσιµο, να συγκρίνονται τα πολεοδοµικά µεγέθη του αθροίσµατος των επιφανειών των αυθαιρέτων κατασκευών ή της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης µε τους όρους δόµησης που ισχύουν σήµερα στη θέση του ακινήτου προκειµένου να υπολογιστούν οι συντελεστές τετραγωνιδίων και στη συνέχεια το ενιαίο ειδικό πρόστιµο. Με τον όρο "όροι δομησης " εννοούμε Δόμηση - Κάλυψη - Υψος και όχι τον τρόπο υπολογισμού των αποστάσεων κλπ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.