Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής Μηχανικών Περιβάλλοντος σε Τοπογραφικό


Recommended Posts

"Συνάδελφοι, θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος γνωρίζει εάν μπορούν οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος να υπογράψουν ένα τοπογραφικό ? Και από πότε ?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!"

 

Σόρρυ, είναι τώρα αυτή σοβαρή ερώτηση! Και μετά παραπονιέστε που σας δουλεύουν κάτι τύποι όπως ο Τσακίρης της Interamerican.

 

Ε καλά σας κάνει! Και για τζίνι θα σας ρωτήσει. Και για τον μάγο του Οζ, και για τον Κόναν τον Βάρβαρο!

Link to comment
Share on other sites

το π.δ. λέει αν μπορείς να λύσεις μια απισθοτομία, μια όδευση και έναν απλό μετασχηματισμό(ομοιότητας) με το χέρι τότε μπορείς να το υπογράψεις. :)αλλιώς πρέπει να πας σε τοπογραφο μηχανικό

 

πέρα από την πλάκα. ΟΧΙ. σαφώς και δεν μπορείς

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μπορείς, αλλά δεν αναγνωρίζεται το δικαιωμα σου να το κανεις.

 

Ωραίος ο χαβαλες για τους Π.Μ., μου.θυμίζει εποχές κυλικειου στη σχολη που τα περναγαμε τελεια! Γιουπι! Χωστε κ άλλο,όσο μπορείτε, γιατί εδώ μπορειτε ενω εξω στην πιατσα ούτε κατα διάνοια δεν σας παιρνει...

Link to comment
Share on other sites

Που χώνουμε ρε zavi εγώ για άλλες σχολές είπα (πχ Αρχιτέκτονες) ,είπα για σχολές που έχουμε διδαχθεί τα ίδια επι του αντικειμένου ,όχι για τους πολιτικούς

 

για το "πότε" απάντησα πριν και τα ΤΕΙ γεωτεχνολογίας και περιβάλλοντας δεν υπέγραφαν πχ τοπογραφικά για λατομεία ε σε λίγο καιρό θα το κάνουν

 

Τώρα αν είναι σοβαρή ερώτηση που λέει ο Παπα Mike δεν το αντιλαμβάνομαι

μιλάμε για τμήμα που δεν έχει επαγγελματικά ΄δικαιώματα

(γιατί κάποιοι τελικά φοβούνται την πιάτσα ...)

 

Είναι όσο γελοία είναι μια ερώτηση " Μηχανολόγος μηχανικός υπογράφει ΜΠΕ?"

Να καταλάβουμε και εμείς το γελοίο που δεν το βλέπουμε

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ζαχους

 

Προφανώς κ δεν αναφερόμουν σε δίκη σου δηλωση αλλα στου αλλου φιλου μας που χαβαλεδιασε με τους πολιτικός μηχανικους.

 

Φυσικά κ αντιλαμβανομαι πλήρως τις δυσκολίες ενός μερους του κλαδου μας στις νεες ειδικότητες, όμως είναι γελοιότητες να προσωποποιουμε τις καταστασεις.

 

Όπως γνωριζεις καλά, ξέρω το πρόβλημα από πρώτο χερι...

 

Την καλημέρα μου!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

επειδή το θέμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα μοιάζει με το κυπριακό και κυρίως το θέμα των τοπογραφικών διαγραμμάτων, δικαίωμα εκτός των τοπογράφων, πολιτικών μηχανικών και μπλα...μπλα..μπλα όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχει κανεις άλλος. Όσο αφόρα τα τει να θυμήσω στους παλιούς και να διευκρινίσουμε στους νεότερους ότι οι "πολιτικοί υπομηχανικοί" που αναφέρει το Π.Δ. είναι οι παλιοί απόφοιτοι του Μικρού Πολυτεχνείου (πρακτικά σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, αν όχι όλοι, έχουν συνταξιοδοτηθεί).

Τώρα το αν κάποιοι επειδή θεωρούν το τοπογραφικό "εύκολο χρήμα" θέλουν με το έτσι θέλω να υπογράφουν κακό του κεφαλιού τους (και του πελάτη τους).

Link to comment
Share on other sites

Όσο αφόρα τα τει να θυμήσω στους παλιούς και να διευκρινίσουμε στους νεότερους ότι οι "πολιτικοί υπομηχανικοί" που αναφέρει το Π.Δ. είναι οι παλιοί απόφοιτοι του Μικρού Πολυτεχνείου (πρακτικά σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, αν όχι όλοι, έχουν συνταξιοδοτηθεί).

 

Έτσι ακριβώς. Δε οι τότε απόφοιτοι σε σχέση με σήμερα και με διάφορα ΑΕΙ και ΤΕΙ ήταν πολύ καλύτεροι.

Link to comment
Share on other sites

Επισηναπτω απαντηση του ΤΕΕ προς τον Προεδρο Συλλογου Τοπογραφων Βορειου Ελλαδος κ. Τσακουμη, περι του Δικαιωματος συνταξης τοπογραφικων διαγραμματων.

 

Οσων αφορα στο κυρος της συγκεκριμενης γνωμοδοτησης του ΤΕΕ ενημερωνω οτι, με αφορμη αυτης της γνωμοδοτησης, υπηρξε εντολη του Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρεοπουλου προς τους αποδεκτες Πολεοδομικων εγκυκλιων για ελεγχο του συγκεκριμενου διακιωματος.

 

Επισης με αφορμη την παραπανω γνωμοδοτηση η Κτηματολογιο ανακοινωσε οτι στο εξης θα δεχεται τοπογραφικα γεωμετρικων μεταβολων μονο απο την συγκεκριμενη "λιστα" μηχανικων που υποδεικνυει το ΤΕΕ.

 

Δυστυχως, το φαινομενο συνταξης Τοπογραφικων απο Μη Εχοντες το Δικαιωμα συνεχιζει και υπαρχει και εμφανιζεται κυριως στα Δασαρχεια.

 

Καλο θα ηταν παντως ολοι οι συναδελφοι να γνωριζουν την παραπανω γνωμοδοτηση του ΤΕΕ (που προκειπτει απο Νομους και Π.Δ.) και να ενημερωνουν επωνυμα τους συλλογους Τοπογραφων οταν διαπιστωνουν φαινομενα συνταξης Διαγραμματων απο μη εχοντες δικαιωματα. Κατα καποιο τροπο ειναι υποχρεωση ολων των συναδελφων να διαφυλατουν τα (οποια) επαγγελματικα μας διακαιωματα.

post-12016-131887254872_thumb.jpg

post-12016-131887254894_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.