Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιοδική δήλωση ΦΠΑ Φ2


Recommended Posts

Εάν κάποιος με την υποβολή (χρεωστικής) περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ του 4ου τριμήνου 2013 πλήρωσε περίπου τα μισά (ως 1η δόση) και στο τέλος του επόμενου μήνα δεν μπόρεσε να εξοφλήσει την 2η δόση και ούτε έχει εξοφλήσει μέχρι σήμερα,

Επιπλέον από λάθος στην ίδια δήλωση από το σύνολο των φορολογητέων εκροών δεν αφαίρεσε μικρό ποσό (υπόλοιπο φόρου εισροών), εάν θέλει να κάνει τροποποιητική: α)πώς την κάνει (δεν έχει ξανακάνει) και β) τί γίνεται αν δεν έχει να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό. Εκκαθαριστική ΦΠΑ μπορεί ? να κάνει με απλήρωτη την 2η δόση ΦΠΑ.

Χρέος από ΦΠΑ διακανονίζεται με επιστροφή φόρου προηγούμενου οικονομικού έτους?

Για ελεύθερο επαγγελματία μηχανικό που μέσα στο 2013 εμφανίζει μόνο μία ΑΠΥ μικρότερη των 10.000€ πότε? είναι η προθεσμία για Ε1,Ε3, Ε9 και έντυπο Συγκεντρωτικής Κατάστασης Πελατών - Προμηθευτών?.

Ποιές από αυτές εκτός από ηλεκτρονική υποβολή θέλουν και υποβολή (και πότε?) στην αρμόδια ΔΟΥ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 506
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τα τιμολόγια καυσίμων ενός απλού ιδιωτικού ΙΧ για τις μετακινήσεις του επαγγέλματος (αυτοψίες, κτλ) μπορούν να υπολογίζονται ανά τρίμηνο στα εξοδα με ΦΠΑ στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

όλες οι δαπάνες ΙΧ πάνε στις δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και άρα μπαίνουν μόνο στην εκκαθαριστική ΦΠΑ στο 666. εκτός αν άλλαξε και σ'αυτό τίποτα από 01-01-14  :shock:

Edited by cv94013
Link to comment
Share on other sites

τα τιμολόγια καυσίμων ενός απλού ιδιωτικού ΙΧ για τις μετακινήσεις του επαγγέλματος (αυτοψίες, κτλ) μπορούν να υπολογίζονται ανά τρίμηνο στα εξοδα με ΦΠΑ στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ?

   

 

Από την έναρξη εφαρμογής του ΦΠΑ στην χώρα μας , ήτοι από 01-01-1987 , ποτέ ο ΦΠΑ που σχετίζεται με δαπάνες και αγορά ΙΧ αυτοκινήτων δεν εξέπιπτε από τον ΦΠΑ των πωλήσεων , στην περίπτωση των μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Εαν όλα σουμα δαπάνες με 23% και πάγια με 23% συμπληρωθούν είτε στο 353 είτε στο 357 (αντίστοιχα και για το ΦΠΑ) υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εφόσον το ποσό που είναι να αποδοθεί πληρώνεται...σίγουρα είναι λάθος σε σχέση με το τι επιτάσσει Ο ΚΒΣ αλλά επι του πρακταίου δεν υπάρχει κάποια διαφορα...

Δεν υπάρχει διαφορά, το ίδο ποσό ΦΠΑ θα αποδοθεί ή το ίδιο πιστωτικό υπόλοιπο θα παραμείνει, πλην όμως οι δηλώσεις ΦΠΑ πρέπει να συμπληρώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ. ΟΙΚ.

 

Λοιπόν έχοντας διαβάσει όλο το θέμα, θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί πρέπει έχω κάνει μεγάλη βλακεία (να μην πω μ@@@@ια) για τη χρήση εισοδημάτων 2013, με τις περιοδικές και την εκκαθαριστική.

 

Από 1/1/13 έως 31/12/13 τις διάφορες δαπάνες + έξοδα που εκπίπτει ο ΦΠΑ (13 + 23) των περιοδικών δηλώσεων, τις έγραφα στους κωδ. 351 + 353 και στα αντίστοιχα κουτάκια το ΦΠΑ (όλες εμπρόθεσμες), αντί στο ΟΡΘΟ (?) κωδ. 357 και ΦΠΑ στο κωδ. 377.

Το ίδιο έκανα και στην εκκαθαριστική 2013 (εμπρόθεσμη), τα αθροίσματα των κωδ, 351 + 353 (των περιοδικών) τα έγραψα στους κωδ. 653 +361 με το ΦΠΑ στους αντίστοιχους κωδικούς αντί στο ΟΡΘΟ (?) κωδ. 663 και ΦΠΑ στο 683.

 

Δηλαδή εν ολίγοις, φαίνεται ότι εχω μόνο αγορές ΠΑΓΙΩΝ, ενώ στη πραγματικότητα είναι γενικά έξοδα + δαπάνες του γραφείου που εκπίπτει ο ΦΠΑ (αγορά παγίων δεν είχα το ’13).

 

Ξεκινώντας να κάνω το Ε3 και διαβάζοντας πλέον όλο το παρόν θέμα, είδα το #31 όπου αναφέρει συνάδελφος ότι, ‘’…για αγορές παγίων και γενικά δαπάνες  γράφονται στους κωδ. 351 (371) + 353 (373)..’’ και ο SOTIRIS απαντάει ότι ‘’…ναι μεν δεν υπάρχει διαφορά στο ΦΠΑ αλλά οι δηλώσεις πρέπει να συμπληρώνονται όπως προβλέπει το ΥΠΟΙΚ’’.

 Συνεπώς είμαι λάθος ως προς τη συμπλήρωση των περιοδικών και της εκκαθαριστικής του ΦΠΑ για το 2013.

 

Πηγαίνοντας στο Ε3 στο πίν. ΣΤ/δ) Δαπάνες και κάνοντας ανάλυση των εξόδων του υποτιθέμενου κωδ. 663 (που δεν τον έχω συμπληρώσει στην εκκαθαριστική), υπάρχει το κουτάκι 541 (αποσβέσεις παγιών)... εκεί τι θα πρέπει να δηλώσω αφού δεν έχω αγορά παγίων ?

Ναι μεν οι αποσβέσεις παγίων γράφονται στο 666 της εκκαθαριστικής και δεν φαίνονται αναλυτικά, τα (υποτιθέμενα) πάγια που έχω αγοράσει στο Ε3 που γράφονται ?

 

Η ερώτηση... πρέπει να κάνω τροποποιητικές σε όλες τις περιοδικές και την εκκαθαριστική για το 2013 (δεν θα προκύψει διαφορά στο ΦΠΑ) ή να τις αφήσω ως έχουν ? (σίγουρα θα είμαι λάθος στη συμπλήρωση των ανωτέρω ως προς τις απαιτήσεις του ΥΠΟΙΚ)

 

Τι κάνω ?

 

SOTIRIS HELP !!!

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Kαλά μη τρελένεσε .Αν υπάρχει αποχρών λόγος ωστε να μην κάνεις τροποιητικές στον ΦΠΑ δε θα κάνεις , αφού αυτός σωστά αποδόθηκε ΤΕΛΙΚΑ. Αν δεν υπάρχει θα έλεγα να κάνεις τροποιητικές ωστε η απεικόνιση να είναι η ¨"πρέπουσα".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει αποχρών λόγος ωστε να μην κάνεις τροποιητικές στον ΦΠΑ δε θα κάνεις , αφού αυτός σωστά αποδόθηκε ΤΕΛΙΚΑ. Αν δεν υπάρχει θα έλεγα να κάνεις τροποιητικές ωστε η απεικόνιση να είναι η ¨"πρέπουσα".

 

Σωτήρη ΘΕΕ !!!

 

Επειδή μπερδεύτηκα ολίγον τι...

 

Τι εννοείς ''αποχρών λόγος'' (στα λογιστικά δρώμενα) και ποιοί είναι αυτοί .... ? (1-2 λόγοι μην κατεβάσεις σελίδα με λόγους)

 

Και αν πρέπει να κάνω τροποποιητικές (εκπρόθεσμες), πάνω κάτω τι πρόστιμο βάζουν ? (μια τάξη μεγέθους)

 

Σχετικά με τα κουτάκια του Ε3 και την ανάλυση των δαπανών, ποιά είναι η άποψη σου

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ... (ήδη έβαλα +1)

Link to comment
Share on other sites

1) Eνας λόγος μπορέι να είναι ότι δε θα έχεις τη δυνατότητα να κα΄νεις αυτοέλεγχο.

2) Οι εκπρόθεσμες τροποιποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ, χρήσεως 2013 , αν είναι πιστωτικές δεν έχουν κάποιο πρόστιμο κατά την υποβολή τους . Αν είναι χρεωστικές υπάρχει η προσαύξηση επί του χρεωστικού που δεν καταβλήθηκε έγκαιρα.

3) Οι απαοσβέσεις που κάνουμε στην εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ αναγ΄ραφονται στον κωδικό 666 . Αλλα αυτό  ΔΕΝ είναι είναι υποχρεωτικό , γιατί υπάρχει μια εγκ΄κλιος της διεύθυνσης ΦΠΑ του ΥΠ ΟΙΚ, σύμφωνα με την οποία στις δηλώσεις ΦΠΑ δεν έχουμε υποχρεωση να αναγράφουμε υπολογιστικά έσοδα και έξοδα . Υπολογιστικό έξοδο είναι οι αποσβέσεις , είναι το τεκμαρτό ενοίκιο ιδόχρησης επαγγελματικής στέγης .....Οι αγορές των παγίων που εγιναν μέσα τη χρήση αναγραφονται στον κωδ. 811 του πίνακα ΣΤ στο Ε3. Αν δεν αναγράψεις τίποτε , ενώ έχεις αγορές παγίων , δε θα σου παρουν το κεφάλι  . 

Edited by SOTHRIS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.