Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Κτίριο γραφείων, το οποίο θερμαίνεται και ψύχεται με οριζόντιο γεωθερμικό εναλλάκτη με αντλίες και fan-coils.

Edited by kpahtas
  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

VRV με εναλλάκτη εξωτερικό VAM. Σε άλλο τμήμα ψύκτη λέβητα .

Το νεράκι είναι σούπερ για τον χειμώνα .

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Είμαι ο μοναδικός που έχω "Πράσινη" θέρμανση;

Είμαι σε ισόγειο και όλη η πρόσοψη είναι τζάμι (διακόπτεται μόνο από τις 2 ακρινές και μια μεσαία κολώνα).

Βλέπει νότια και το μπαλκόνι του 1ου ορόφου έχει τις ιδανικές διαστάσεις ώστε τον χειμώνα να μπαίνει μέχρι μέσα ο ήλιος ενώ το καλοκαίρι ελάχιστα.

Όταν έχει ήλιο έχω πάντα ζέστη, ακόμα και 5° να έχει έξω.

Το καλοκαίρι κλείνω λίγο τα ρολά (40 πόντους) ώστε να μην μπαίνει καθόλου ο ήλιος και ανοίγω τους πίσω χώρους που είναι πάντα δροσεροί (δεν μπαίνει καθόλου ήλιος) οπότε έχω και ψύξη :smile:

Σε σπάνιες περιπτώσεις ανοίγω ένα κλιματιστικό 9.000btu για να συμπληρώσω θέρμανση τον χειμώνα. Το καλοκαίρι ανοίγω όλα τα παράθυρα για να κάνει ρεύμα αέρα οπότε δροσίζομαι μια χαρά.

Η παραπάνω λύση με καλύπτει στο 98% του χρόνου. Το 2% που μένει είναι για μερικές μέρες δυνατού καύσωνα ή μεγάλης κακοκαιρίας που σκέφτομαι να προσθέσω ένα κλιματιστικό ακόμα αλλά δεν αξίζει για τόσο λίγο, δεν θα γίνει απόσβεση.

• 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

συναδελφοι για γραφειο περιπου 40 τ.μ με 40% ανοιγματα γωνιακο με μονο υαλοπινακα τι τροπο θερμανσης μου συστηνεται? εγω λεω για κλιματιστικο .. και για ψυξη..

• 1 year later...
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Τελικά, επειδή ήμουνα μόνος συνήθως στο γραφείο (πελάτης δεν μπαίνει) και η θερμοκρασία του κορμιού μου δεν ήταν αρκετή, προχτές  πήρα ένα θερμαντικό delonghi...... και το έχω αγκαλιά... 

Edited by Faethon11
  • 4 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.