Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικός ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός;


nikoskick

Recommended Posts

Τον Καραμπινη τον ξερω φατσικα. Ειναι φοβος και τρομος στο μπετο3.

Γιαννη ειχες ακουσει που του ειχαν χτισει την εισοδο του γραφειο του το 06;

Δεν πρεπει να ησουν ξανθη τοτε. Τραγικες μερες.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά το είχα ακούσει! Έχω αποφοιτήσει όμως από το 1997. Έκανα πολλούς αγώνες φοιτητικούς και μετά την αποφοίτηση μου πάντα υποστήριζα τους φοιτητικούς αγώνες αλλά το συγκεκριμένο γεγονός νομίζω ήταν χοντράδα διότι στόχευσε στο πρόσωπο του καθηγητή και όχι στην πολιτική που ακολουθούσε σαν πρύτανης... ας χτίζαν την είσοδο της πρυτανίας...

 

Παρένθεση: Ο καρ. δεν κάνει μπετό 3 (εκτός αν το έχει πάρει τώρα τελευταία) κάνει μπετό 2 (πλάκες) και γέφυρες.

Μπετό 3 κάνει ο έταιρος κ. Καρ... (Καραγιάννης) (τουλάχιστον έκανε όταν ήμουν εγώ.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σε όλους! Φέτος τέλειωσα το λύκειο και στο μηχανογραφικό μου δήλωσα πρώτη επιλογή τη σχολή πολιτικών μηχανικών. Το αντικείμενο μού αρέσει αρκετά και ένας λόγος παραπάνω που με έκανε να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή είναι το γεγονός ότι ο πατέρας μου έχει γραφείο εδώ στην Κρήτη και μάλιστα από ό,τι βλέπω υπάρχει ακόμα δουλειά στον τομέα των κατασκευών, τουλάχιστον εδώ (δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα στις μεγάλες πόλεις).

 

Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι περισσότερα άτομα επιλέγουν ΗΜΜΥ αντί για ΠΜ. Δεν λέω, οι υπολογιστές και εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και μάλιστα πιο πολύ και από τις κατασκευές, αλλά γιατί τόσος παροξυσμός για τη σχολή αυτή; Οι υπολογιστές καλοί είναι σαν χόμπι και σαν εργαλείο, αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχει κορεσμός στον τομέα αυτό στην αγορά εργασίας. Πού δουλεύουν όλοι αυτοί που τελειώνουν ΗΜΜΥ (αν σκεφτούμε και όλους αυτούς που τελειώνουν Πληροφορική ή αντίστοιχους κλάδους των ΤΕΙ); Φαντάζομαι πως η δουλειά τους δεν έχει να κάνει με υπολογιστές, αλλά κυρίως με δίκτυα, ηλεκτρική ενέργεια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (τα οποία δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζουν). Από την άλλη αν κάποιος θέλει να ανοίξει κατάστημα με ΗΥ, χρειάζεται να πάει ΗΜΜΥ; Αν είναι να κάνω κυρίως αυτά, εννοείται πως είναι πολύ καλύτερα να γίνω ΠΜ, που έχει και μεγαλύτερο φάσμα επαγγελματικών δυνατοτήτων. Εκτός όμως από αυτό, μπορώ να πω πως στον τομέα της φυσικής, μου αρέσει σαφώς περισσότερο η μηχανική από ότι ο Η/Μ (αν βέβαια υπάρχει κάποια ελάχιστη σχέση ανάμεσα στη φυσική του λυκείου και του πολυτεχνείου).

 

Πριν καταθέσω το μηχανογραφικό μου, δεν είχα αμφιβολίες για την επιλογή μου, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να μου δημιουργούνται. Πιστεύετε ότι η απόφασή μου ήταν σωστή, αν λάβουμε υπόψη ότι έχω ένα γραφείο από πίσω στο οποίο θα μπορέσω να δουλέψω άμεσα και ότι το πιθανότερο είναι να επιστρέψω στην Κρήτη; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη αν κούρασα!

Link to comment
Share on other sites

Λαμβάνοντας υπόψη την κρίση στην αγορά εργασίας σήμερα, πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή. Δεν το λέω επειδή είμαι πολιτικός μηχανικός, απλώς το γεγονός ότι ο πατέρας σου έχει γραφείο και άρα κύκλο γνωριμιών, πελατών και συνεργατών θα είναι πολύ χρήσιμο για τη δική σου επαγγελματική καταξίωση σε πρώτη φάση και ανέλιξη ύστερα. Πλέον είναι πολύ δυσκολότερο να μπεις στην αγορά εργασίας του εκάστοτε επαγγέλματος αν δεν έχεις κάποιες "πλάτες" να στηριχτείς. Ελπίζω μόνο ο λόγος που διάλεξες τη σχολή αυτή να μην ήταν μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και το αντικείμενο σπουδών (όσο μπορούσες να έχεις επαφή όσο ήσουν μαθητής).

 

Σου εύχομαι καλές σπουδές και ελπίζω να σου αρέσει το επάγγελμα που θα σπουδάσεις, όποιο και αν είναι αυτό τελικά. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω μόνο ο λόγος που διάλεξες τη σχολή αυτή να μην ήταν μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και το αντικείμενο σπουδών (όσο μπορούσες να έχεις επαφή όσο ήσουν μαθητής).

 

Εννοείται ότι με ενδιαφέρει το αντικείμενο. Μου αρέσει πολύ η ιδέα να κατασκευάζω κτήρια και άλλα έργα. Απλά φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρω καλά στο να διευθύνω τους άλλους ή να κάνω τις σωστές επιχειρηματικές επιλογές. Άλλωστε από μικρός ήθελα να μπω στο πολυτεχνείο και όχι στην ιατρική ή κάποια άλλη σχολή. Βέβαια από την άλλη σκέφτομαι και την επαγγελματική αποκατάσταση και όχι μόνο τις προτιμήσεις μου, αλλιώς θα μπορούσα να είχα δηλώσει ακόμα και μαθηματικό, πράγμα που αν το έκανε κάποιος τώρα θα ήταν σκέτη αυτοκτονία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ότι σου αρέσει. Πιστεύω είναι λάθος να κοιτάει κάποιος την επαγγελματική αποκατάσταση μετά από 5+ χρόνια. Άμα σου αρέσουν οι ηλεκτρολόγοι πας στους ηλεκτρολόγους, άμα σου αρέσουν οι πολιτικοί πας στους πολιτικούς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.