Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόφαση ΣτΕ 1828/2008 περί τυφλών οικοπέδων


Recommended Posts

Και τώρα τι κάνουμε.. περιμένουμε να τους φωτίσει ο Θεός στο ΥΠΕΚΑ?

 

Μπορούμε σαν κλάδος (το ΤΕΕ για παράδειγμα και όχι μόνο τα περιφερειακά τμήματα) να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό πέρα από τις διαμαρτυρίες?

 

Αν τελικά με μία απλή εγκύκλιο ανατρέπεται η νομιμότητα και μάλιστα αναδρομικά μήπως δεν ζούμε πια σε "κράτος δικαίου" οπότε θα πρέπει είτε να υπομείνουμε είτε να πείσουμε τους υπεύθυνους για το παράλογο της σκέψης τους (ή μήπως είναι πιο απλό να μεταναστεύσουμε?)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 306
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ναι και εγώ άκουσα στις ειδήσεις στην νετ για εγκυκλιο που θα αποσταλεί στις πολεοδομίες για το θέμα (και ελπίζω να μην αναφέρει ετερεχρονισμέμα γαι την υπάρχουσα αλλά για διευκρυνιστική)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω ότι στο Υπουργείο την εγκύκλιο την έχουν χεσμένη κ προσπαθούν να δουν πώς θα εισπράξουν από τον πονοκέφαλο που λέγεται ''ημιυπαίθριοι''.

 

Μην περιμένετε κ πολλά δηλαδή για τα τυφλά.....υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ διοικητικό πρόβλημα....

 

Αθάνατο ΥΠΕΧΩΔΕ,εσύ μας πορώνεις!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα ειδήσεις στο ΝΕΤ το μεσημέρι ότι όσοι έχουν άδειες οικοδομικές που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 28/1/2010 θα μπορούν να οικοδομήσουν κανονικά και ότι θα ακολουθήσει νέα διευκρινιστική εγκύκλιος

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θεωρώ ότι αν δε το μαζέψουν γρήγορα .... θα μαζεύουν από τους φόρους να πληρώνουν αποζημιώσεις στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί πραγματικά όταν βάσει νόμου (Π.Δ) η Πολιτεία σου επιτρέπει να κάνεις παραχώρηση στη κοινή χρήση ως μοναδικό τρόπο να εκμεταλλευτείς - αξιοποιήσεις την ιδιοκτησία σου (αγαθό συνταγματικά προστατευμένο) μεταθέτωντας ουσιαστικά την ευθύνη της, της υλοποίησης πολεοδομικού σχεδιασμού .... στους πολίτες λόγω δικής της αδυναμίας. Και στη συνέχεια αφού έχουν υλοποιηθεί όλα όσα σύμφωνα με τις οδηγίες που εκείνη έδωσε και εισέπραξε φόρους για τη σύνταξη συμβολαίων, μεταγραφές, εφορία από υπεραξία οικοπέδου που τώρα είναι οικοδομήσιμο κλπ κλπ....... έρχεται και λέει.... ΑΚΥΡΟ!!!

Και οι παραχωρήσεις?? θα επιστρέψουν τα παραχωρημένα εδάφη ???? Θα επιστραφούν οι φόροι??? Και εφόσον υποχρέωση της πολιτείας είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός ... θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε Π.Μ σε ΟΛΑ τα χωριά οικισμούς <2000 κατοίκων??? Κι όταν λέω ΑΜΕΣΑ εννοώ ΤΩΡΑ!!!

 

Κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση να συνέλθουν και οι υποτακτικοί της εξουσίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ (γιατί για μένα ΑΥΤΗ είναι η ΜΟΝΗ ονομασία του υπουργείου) και η "εξωσχολική" Υπουργός με τις φαεινές ιδέες της με τα πράσινα τέλη και τις εγκυκλίους που ακυρώνουν ολόκληρα ΠΔ ... είναι να αρχίσουν να πέφτουν βροχή οι αγωγές αποζημίωσης από τους Χιλιάδες θιγμένους για εξαπάτηση σε βαθμό κακουργήματος, αθέτηση υπόσχεσης, υφαρπαγή εδαφικής έκτασης, υπεξαίρεση χρήματων υπό μορφή φόρων, απαξίωση περιουσίας, ψυχική οδύνη, και δε ξέρω τι άλλο .....

Τότε και μόνο τότε θα βάλουν μυαλό και θα επεξεργάζονται το κάθε τι πριν το εκδόσουν.

Link to comment
Share on other sites

Και πως θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, όταν άκουσον - άκουσον θα ζητούν από τους ενδιαφερόμενους να υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η διαδικασία έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ?

Το παραπάνω, με άλλα λόγια, σημαίνει:

 

Α) Κράτος. Σου υποδεικνύω επίσημα να προβείς σε διαδικασίες οι οποίες έχουν ΗΔΗ κριθεί αντισυνταγματικές και έχουν καταπέσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

 

Β) Ενδιαφερόμενοι. Με την Υπεύθυνη Δήλωση που έχεις υπογράψει ότι, εν γνώσει σου, προβαίνεις σε διαδικασίες που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές - αν σε σταματήσουν - ΔΕΝ μπορείς να διεκδικήσεις αποζημιώσεις. Ούτε κατοχυρώνεσαι ότι θα γλιτώσεις και τα πρόστιμα αυθαιρέτου.

 

Γ) "Ο κακός γείτονας". Θα μπορεί πλέον να διαμορφώνει σύμφωνα με τη θέλησή του τους όρους δόμησης της περιοχής του (και όχι μόνο), εφόσον υπάρχει το δεδικασμένο της 1828/08. Ουσιαστικά δηλαδή ΠΑΛΙ ιδιώτης θα καθορίζει τους όρους δόμησης (τι έχει να μας πει το ΣτΕ γι’ αυτό???).

 

Το γαϊτανάκι "της εύκολης λύσης", της κουτοπονηριάς, κρατικής αδιαφορίας και ανυπαρξίας και του εμπαιγμού συνεχίζεται.

 

Αν ισχύουν τα παραπάνω, η νέα εγκύκλιος (επί της εγκυκλίου) που ετοιμάζεται να βγει χωρίς να δίνει λύση, δυσχεραίνει τη θέση των ενδιαφερόμενων με το να τους αφαιρεί το δικαίωμα της αποζημίωσης!!!

 

Για την ταμπακέρα βέβαια ούτε κουβέντα, γιατί εκεί θα πρέπει να δουλέψουν. Ούτε τροποποίηση του ΓΟΚ (Π.Δ. ή άλλη Νομοθετική ρύθμιση στα οριζόμενα από το Σύνταγμα). Ούτε πολεοδόμηση με ταχύς ρυθμούς (Απλοποίηση διαδικασιών, Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, Τέλος πολεοδόμησης στις οικοδομικές άδειες...). Απλά αρκέστηκαν για άλλη μία φορά στο να μεταθέσουν την ευθύνη στους πολίτες.

Πλακώστε τους στις αγωγές γιατί θα το βρείτε πάλι μπροστά σας

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Periklis, σωστά όσα λες αλλά, πως, που, και πότε. Εδώ όπως βλέπεις μας έχουν τυλίξει σε χασαπόκολες και μας περιστρέφουν γύρω-γύρω. Αυτή η άχρηστη χαρτούρα μας έχει φάει και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Από μηχανικοί καταντήσαμε δικολάβοι, τα πάντα όλα γίνονται με μεσοβέζικες λύσεις και με πατέντες by-pass για να μην συγκρουστούμε με τις κρεατομηχανές του κράτους και της δημόσιας διοίκησης και την ασάφεια των πάντων. Ολόκληρος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αγοράσει χωρίς να το ξέρει παράνομο διαμέρισμα στην Αθήνα για σπίτι του. Τι να πεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.