Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορολογική δήλωση 2011


Blazer2

Recommended Posts

καλημέρα κ ευχαριστώ! συνάδελφε tpanag μην την ψάχνεις μ αυτούς που μπλέξαμε....+3000 δαπαναη διαβίωσης...κατσε ρε φίλε εγω και ποσοι αλλοι 30αρηδες μενω με του γονείς μου, τα πάντα έτοιμα...θα μου βάλεις αντικειμενικη δαπάνη διαβίωσης για τις μπύρες και τους καφέδες που θα πιω; τελοσπάντων.. τέλος στο offtopic

ξέρει κανείς για τη δωρεά αμοιβής; 230 ευρώ είναι, μήπως δεν εχει καμία αξία να ασχολούμαι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 315
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τρεις ερωτησούλες που μου προέκυψαν από το εκκαθαριστικό που μου βγήκε μόλις υπέβαλα ηλεκτρονικά τη δήλωση.

 

1) Ξέρει κανείς πως επιμερίζεται η ωφέλεια από την προσκόμιση αποδείξεων (περισσότερων από αυτές που απαιτούνται για το αφορολόγητο) στους δύο συζύγους? Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι επιμερίσανε πολύ μεγαλύτερη ωφέλεια σε εμένα που είχα τριπλάσια εισοδήματα από τη σύζυγο και άρα κανονικά θα χρειαζόμουν πολύ περισσότερες αποδείξεις από εκείνη. Σαν συνολικό ποσό έχει υπολογιστεί σωστά αλλά δεν καταλαβαίνω πώς το μοίρασαν.

2) Στα κουτάκια που λέει φόρος αναλογούν και παρακρατηθείς για μισθωτές υπηρεσίες είδα ότι από το φόρο κλίμακας αφαίρεσαν τον αναλογούντα φόρο και όχι τον πραγματικά παρακρατηθέντα. Γιατί?

3) Η σύζυγος είχε επιστροφή φόρου περίπου 1000 ευρώ και της υπολόγισαν 1,5% μείωση επιστροφής φόρου με αποτέλεσμα να είναι να πάρει πίσω 985 ευρώ. Γιατί?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

1) Τα σχετικά με τον επιμερισμό τα ρυθμίζει εγκύκλιος του ΥΠ. ΟΙΚ (αντίθετη με το ν 3842/10, αλλά αυτή εφαρμόζεται ).

2) Ο αναλογούν φόρος είναι μεγαλύτερος από τον παρακρατηθέντα, επομένως έχετε οφέλεια.

3) Δεν γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

2) Δεν είναι περίεργο? Το σωστό δεν είναι να αφαιρεθεί ο παρακρατηθέντας? Και μου κάνει εντύπωση γιατί δεν είναι διαδικασία που παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας αλλά είναι αυτόματος υπολογισμός.

3) Το 1,5% έκπτωση κανονικά είναι έκπτωση για όσους κάνουν δήλωση μέσω internet ή πληρώνουν εφάπαξ το φόρο τους αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς το εφαρμόζουν σε πιστωτικά υπόλοιπα εις βάρος του φορολογούμενου.

 

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τα ποσά και στα 3 που ρωτάω είναι ασήμαντα αλλά είναι περίεργο πώς ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κάνει τέτοια λάθη (??) σε τόσο απλές και συνήθεις περιπτώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε στην περίπτωση του παρακρατηθέντα και του αναλογούντα φόρου δεν είναι προφανές ότι έπρεπε να αφαιρέσει τον παρακρατηθέντα και όχι τον αναλογούντα?

 

Και τα άλλα δύο μου φαίνονται προφανή λάθη αλλά επειδή θα ήταν περίεργο σε τόσο απλά πράγματα να γίνονται λάθη είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος ξέρει να πει κάτι ή αν έχει δει κάτι παρόμοιο στο δικό εκκαθαριστικό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλάω γι αυτό. Λέω ότι από το καθαρό φορολογητέο εισόδημα ενός μισθωτού αφαίρεσαν το ποσό που στο χαρτί της μισθοδοσίας έλεγε αναλογούν φόρος και όχι το ποσό που ήταν στο παρακρατηθείς φόρος. Αυτό δεν είναι λάθος??

 

Μετά αφού βγήκε ότι πρέπει να επιστραφούν χίλια ευρώ έκαναν και μία μείωση επιστροφής φόρου 1,5% που δεν προκύπτει από πουθενά και βγάζουν τελικό ποσόεπιστροφής 985. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Link to comment
Share on other sites

1. Όχι, δεν είναι λάθος γιατί το κράτος εισπράττει κάθε μήνα προκαταβολικά το φόρο από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, σε αντίθεση με τον ιδιώτη που πληρώνει το φόρο μετά από την εκκαθάριση της δήλωσης. Γι' αυτό ο φόρος αναγράφεται σε δύο μορφές, αναλογούν και παρακρατηθείς.

 

2. Για το θέμα της μείωσης, δεν γνωρίζω, αλλά μπορείς να ρωτήσεις σε κάποια ΔΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Όταν υπάρχει δωρεάν παραχώρηση, αυτός που τη δέχεται πρέπει να το δηλώσει στα τεκμήρια διαβίωσης του Ε1?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.