Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση πολιτικού ότι δεν υπάρχουν μηχανικοί για μεγάλα έργα στην Ελλάδα


Recommended Posts

(humor on)

 

Ας είμαστε ειλικρινείς!

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή την στιγμή μηχανικός ή κατασκευαστική εταιρεία που να έχει ρευστό για την μίζα που θα πέσει για ένα έργο σαν αυτό που σχεδιάζεται στο Ελληνικό. Αναγκαστικά πρέπει να ψάξουν στο εξωτερικό.

 

(humor off)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 138
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν είναι θέμα τα χρήματα,

θα βγεί το ελληνικόσημο, φόρος 5% στο ψωμί (μη σου πω στην μπουκιά) και θα λυθεί το πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Δε πα να γα..... ο καραγκιόζης, έχει πει κι άλλα. Και κοπρίτες έχει πει και άλλα, ο αναιδέστατος και "μαζί τα φάγαμε" και άλλα ο ξετσίπωτος. ΟΥ στον ξεφτιλισμένο, και οχι μόνο σ'αυτόν και στο συνάφι του.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν μπορώ να ανεχτώ με όλους αυτούς τους "εθνοσωτήρες" είναι ότι ουδέποτε δουλέψαν ένα πλήρες οκτάωρο στην ζωή τους και μετά έχουν άποψη επί παντώς επιστητού. Τι δουλειά έχει ο δικηγόρος να μιλά για αρχιτεκτονικά έργα? Αν είχε λίγη τσίπα απάνω του θα έπρεπε να έχει αυτομολήσει και αυτοεξοριστεί και όχι να βγαίνει και να λέει θρασύτατα "μαζί τα φάγαμε" και άλλες τέτοιες βλακείες. Αλλά έτσι είναι: Η βλακεία του έχει το μέγεθος της κοιλιάς του.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

προφανώς το να δώσεις ανάθεση σε ξένο είναι πολύ πιο εύκολο απο το να την δώσεις σε Ελληνα. Τα ΜΜΕ δεν μιλάνε, ο ξένος συνήθως δεν υποστηρίζει κάποιο κόμμα και γενικά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Υστερα τα χρήματα δεν αποτελούν μήλο της έριδος αφου 170εκ είναι λογικό για ξένο και παράλογο για Ελληνα.

 

Εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα...

 

Είναι σαφές ότι ο αρρωστημένος συνδικαλισμός συγκεκριμένων πολιτικών σχημάτων δημιουργούν προβλήματα που ατονούν όταν μπεί εξωτερικός παράγοντας στο έργο... Αλλωστε αν αυτός ο παράγοντας σηκωθεί και φύγει μετά από αντιδράσεις, δεν αντέχουν το πολιτικό κόστος οπότε το βουλώνουν...

Τα ελληνικά συμφέροντα τα έχουμε εξορίσει από μόνοι μας... Θυμηθείτε τα επεισόδια με τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά... Ωραία εικόνα εε;;; Τέτοια θα ζήσουμε και στο Ελληνικό...

Link to comment
Share on other sites

Η Σερβία είχε αναλάβει το 2009 να κάνει τους παγκόσμιους πανεπιστημιακούς αγώνες. Έπρεπε να γίνουν διάφορες εγκαταστάσεις για την φιλοξενία των φοιτητών και την διεξαγωγή των αγώνων. Όλοι ξέρουμε τι έχει περάσει η χώρα τα τελευταία 20 χρόνια. Κάποιες κατασκευαστικές ο ΑΚΤΩΡ (σε αυτή δούλευα) και μια άλλη εταιρία ενδιαφέρθηκαν να κατασκευάσουν τα 25 κτίρια και τις άλλες απαραίτητες εγκαταστάσεις στο Βελιγράδι. Όλη η μελέτη ήταν από μια τοπική εταιρία (δεν πήραν ξένους) προτιμήθηκαν σέρβοι μηχανικοί και τελικά και η κατασκευή έγινε από σέρβικες κατασκευαστικές. Δεν έδωσαν την δουλεία σε κανέναν άλλον. Οι αγώνες έγιναν κανονικά και οι ελληνικές εταιρίες έκαναν απλά την βόλτα τους.

Να φύγουν αυτοί (οι πολιτικοί) δε θα αναγκάσουν το κόσμο να μεταναστέψει αν 300 μέσα στη βουλή είναι άχρηστοι και χαραμοφάηδες. Θα προτείνω κάτι άλλο τότε : να φέρουμε πολιτικούς από το εξωτερικό να μας κυβερνήσουν διότι οι εγχώριοι δεν έχουν την πείρα και στο κάτω κάτω αυτοί μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν γνωρίζουν ούτε ένα μαγαζάκι να διαχειριστούν, μια χώρα θέλει πολιτικούς με @@ που να παίρνουν αποφάσεις, να ξέρουν τι είναι καλό για την χώρα τους και για όλους. Που είναι η βιομηχανία που είναι η γεωργία ότι είχαμε τα κατέστρεψαν, κατάντησαν την Ελλάδα χώρα παράδεισος για τους νταβατζήδες. Ο Έλληνας κατάντησε οκνηρός και συμφεροντολόγος με την πολιτική σας. Αν βρε ανόητε και διαφθαρμένε πολιτικέ που ξέρεις μόνο να τρως μακαρονάδες σταματούσες να λες λόγια για να εντυπωσιάσεις και να κάνεις τον έξυπνο καθόσουν και σκεπτόσουν ότι μόνο με δανικά από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ζεις και ότι πρέπει να παράγει και να παλέψει με τις δυνάμεις που έχει η χώρα για να βγει από το χάος που την φέρατε. Για να έρθει η ανάπτυξη στη χώρας πρέπει να γίνουν κινήσεις ουσίας να προτιμηθούν οι ντόπιοι επιστήμονες και εταιρίες. Όχι άλλα χρήματα στο εξωτερικό, το εξωτερικό δε πρέπει να σωθεί από την κρίση αλλά εμείς. Η μεγαλομανία μας έφαγε αυτό είναι που τώρα πληρώνουμε.

Link to comment
Share on other sites

geokal

 

Έχεις δίκιο στα όσα λες , αλλά μην σου κάνει εντύπωση αυτό που λες για την Σερβία .Όλα τα Κράτη και κυρίως αυτά των Βαλκανίων εκτός της Ελλάδος κοιτάνε την Παράδοση και την Οικονομία και οι Πολιτικοί τους σέβονται τον Λαό τους .

Στην Ελλάδα οι Πολιτικοί δεν σέβονται τον Λαό τους και αγαπούν το οτιδήποτε έχει σχέση με το Ξένο .Αυτό οφείλεται στο ότι η πλειοψηφία των πολιτικών μας έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και έχουν πάρει την ξενόφερτη νοοτροπία .

Επί της ουσίας είναι αποκομμένοι από την Ελληνική Παράδοση η οποία έδινε προτεραιότητα στην ντόπια εγχώρια αγορά και όχι στην ξενόφερτη αγορά .

 

Ακόμα και όταν λέμε την αλήθεια και κατακρίνουμε τους Πολιτικούς για την όλη κατάσταση της Χώρας και για αυτά που λένε , ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει σεβασμός προς το Λαό , διότι σύμφωνα με αυτούς και οτιδήποτε έχει σχέση που δεν συμφωνεί με τις πράξεις και τα λεγόμενα τους εκλαμβάνεται ως κίνημα που προωθούν το ΚΚΑ και ο Σύριζα , άποψη που την υποστηρίζουν τα ΜΜΕ που χρηματοδοτούνται από τους ίδιους εις βάρος του Λαού και του Έθνους .

Link to comment
Share on other sites

Αυτό οφείλεται στο ότι η πλειοψηφία των πολιτικών μας έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και έχουν πάρει την ξενόφερτη νοοτροπία .

μπα, απλά νομίζω πως οι ξένοι τους τα σκάνε περισσότερο

πχ χoρηγίες siemens

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όλα παίζονται στην πολιτική οι μίζες και η διαφθορά είναι που φταίνε περισσότερο. Όλα τα άλλα παίζουν μικρότερο ρόλο. Αγοράσαμε ποτέ κάτι από το εξωτερικό στην τιμή του? Πάντα πληρώναμε καπέλα. Κατασκευάσαμε κάτι από μόνοι μας τα τελευταία 30 χρόνια? Τι κάναμε για να νιώθουμε περήφανοι? Τίποτα! Όλα είναι φούσκες. Οι ξένοι το έχουν καταλάβει ότι είμαστε ¨πελάτες¨ και έτσι θα μείνουμε αν δεν αλλάξουμε όλοι νοοτροπία. Είμαστε τα εύκολα θύματα.

Link to comment
Share on other sites

καταρχην το "μαζι τα φαγαμε" του κτηνους εχει παρεξηγηθει εντελως. ολοι αμα κατσετε ενα λεπτο να το σκεφτειτε, θα καταλαβετε σε ποιους απευθυνεται ο λογος. θιχτηκατε οι μισοι ελληνες οτι το ειπε για εσας....

 

εγω τους μισους που φωναζουν για την κουβεντα αυτη τους βλεπω να εχουν φαει τον αγλεωρα, ειτε αυτοι οι ιδιοι ειτε αυτοι που τους βαζουν να φωναζουν. Η υποκρισια παει συννεφο.

 

Δεν μιλω για εδω μεσα, εκτος αν εχουμε τιποτα μεγαλοεργολαβους, που δεν νομιζω. Μιλαω για ολους τους "θιγμενους" ελληνες πολιτες. Αμα ζουσαμε σε κανενα αφγανισταν επι ταλιμπαν προ 2001 και ηταν η μιση χωρα με κομμενο χερι να δω τι σχολια θα καναν ολοι αυτοι. ελεος με τη ρουφιανια και το παραμυθι. λες και ζουμε οι υπολοιπο σε αλλη χωρα!

 

τωρα επι της ουσιας: ελληνες ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ή ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ για να κανουν εργο τυπου Ελληνικο μπορει να υπαρχουν, 1-2 να δουλευουν στην Ελλαδα σε μαμακιες που δεν πραγματοποιουνται ποτε, και καμμια 10αρια που εργαζονται στο εξωτερικο σε σχετικα ειδικα γραφεια. Ελληνες "ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ" δεν ξερω τι εννοει ο ποιητης οταν λεει, ειτε ο δημοσιογραφος ποιητης ειτε ο πολιτικος ποιητης.

 

Να μελετησουν και να πραγματοποιησουν κατασκευαστικα τεραστιο εργο τυπου "ελληνικο", ελληνες ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ υπαρχουν, και φτιαχνουν αεροδρομια, λιμανια και δρομους, νοσοκομεια και κυβερνητικα κτιρια σε ολον το κοσμο. Απο Μεση Ανατολη μεχρι Αμερικα. Σιγα την ανακαλυψη.

 

Μαλιστα τολμω να πω οτι πιο ευκολο να βρεις μηχανικους (πολιτικους εννοω) να σου κανουν τετοιες εργαρες, παρα αρχιτεκτονες ή πολεοδομους στην ελλαδα με ικανοτητα να μελετησουν και να μανατζαρουν τετοιο εργο. Για να μην νομιζει κανεις οτι παινευω τα μουτρα μας των αρχιτεκτονων.

 

Παντως, να ψυθιρισω οτι επειδη το εγχειρημα αναγκαστικα θα ειναι και εμπορικο, πιο ευκολα πουλιεται ενα σπιτι οταν το σχεδιασει ο ταδε ή ο δεινα σταρ αρχιτεκτονας παρα εγω ή ο μπαρμπαμητσος ο αδειακιας που λυμαινεται την ταδε περιοχη. Και επειδη το ελληνικο θα παει σε ξενους, γιατι πού λεφτα ο ελληνας να παρει εκει σπιτι σε 10 χρονια, εχει κι αυτο τη σημασια του. Οπως ειναι γνωστο, οι κυριες των πλουσιων ζητανε ISV μεζονετα, οχι οτι κι οτι. Για παραδειγμα.

 

Τωρα το ΤΕΕ οταν ακουγονται τετοια φρικιαστικα απο εναν ΑΣΧΕΤΟ, θα επρεπε να μιλαει, αλλα τι να πρωτοπει? Εδω δεν λυνει τα απλα, βασικα, θεματα ζωης και θανατου των μηχανικων στην χωρα αυτη, θα ασχοληθει επειδη μας "προσβαλανε" την ικανοτητα μας στην τηλεοραση. πφφφφ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.