Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

ckiriako

 

Θα κάνεις καταγγελία? Θα θελα πολύ να δώ τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.....θα ελεγχθεί κάτι ή όλα μπανανία?

Link to comment
Share on other sites

Πηγα στην δεη στην εδρα του νομου πριν ενα μηνα περιπου να ρωτησω τι γινεται με αυτα τα καραγκιοζιλικια, και μετα απο κανενα τεταρτο-εικοσαλεπτο εφυγα με πιεση και χωρις να εχω λαβει απαντηση. Αν καθομουν αλλο λιγο δεν υπαρχει περιπτωση να μην αρπαζα καποιον απο το λαιμο... ειλικρινα. Μπανανια φιλε... προσπαθησε να στησεις ενα ονομα και ενα σοβαρο πελατολογιο κανοντας τιμιες δουλειες, και ο θεος βοηθος

Συζητησα τις προαλλες με εναν ντοπιο ηλεκτρολογο εγκαταστατη και ξεχασα τα λιγα που μου εχουν μεινει...  εχω βγαλει το συμπερασμα οτι δεν υπαρχει σωτηρια (κατι ειπα θα μου πεις)

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ τι μπορεί να κάνει όταν βλέπει μία ΥΔΕ που όλα είναι μια χαρά (τυπικά πάντα) ;

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ και λευκές κόλλες δέχεται ... γιατί αυτοί που παραλαμβάνουν τις ΥΔΕ είναι αναρμόδιοι για να τις κρινουν.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ κοιτάει παροχικό καλώδιο γενική ασφάλεια όλα τα άλλα δεν την ενδιαφέρουν και στην τελική καλά κάνει (άντε κανονικά θα έπρεπε να κοιτάει και γείωση) Τι με νοιάζει εμένα πως είναι ο πίνακας σου μέσα.....για αυτό σε πλήρωσε ο πελάτης σου για να τον ελένξει και να σου τον τιάξει ενδεχόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας!!!!

Μελετώντας την νέα ΥΔΕ μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες και θα ήθελα παρακαλώ την γνώση-γνώμη σας σχετικά με τα εξής :

  1. Πως μπορούμε να γνωρίζουμε εάν μία εγκατάσταση βιοτεχνίας/βιομηχανίας υπόκειται στον νόμο ν.3325/05; Μπορούμε να το διαπιστώσουμε από την άδεια λειτουργίας ή κάποιο άλλο σχετικό έγγραφο;Επίσης διάβασα σε σχετικό βιβλίο πως αναγράφουμε την ισχύ των μηχανημάτων που αναγράφονται στην άδεια,στην περίπτωση όμως που έχουν προστεθεί και άλλα τι πράττουμε;Εάν αναγραφεί μεγαλύτερη ισχύς δημιουργείται νομικό θέμα;
  2. Ζητείται να αναγραφεί η εγκατεστημένη ισχύς.Έχω ακούσει και διαβάσει διαφορετικές απόψεις στα σχετικά βιβλία και σεμινάρια σχετικά με το τι αναγράφεται που.Δηλαδή, Η ισχύς των ρευματολητπων που αναγράφεται, στον φωτισμό ή στις συσκευές;Συσκευές οι οποίες περιέχουν κινητήρες όπως π.χ. απορροφητήρας, εξαεριστήρας,αντλία, κ.τ.λ. αναγράφονται στις συσκευές ή στην κίνηση;Επίσης έχω δει η ισχύς τριφασικής πρίζας να αναγράφεται στην κίνηση.
  3. Τα αντίγραφα των εγγράφων που κρατάει ο πελάτης και εμείς στο αρχείο μας πρέπει να είναι επικυρωμένα φωτοαντίγραφα, φωτοαντίγραφα απλά ή τα πρωτότυπα, ειδικά στην περίπτωση του εγγράφου της ΥΔΕ η οποία για κάποιους πρέπει να θεωρείται από τον σύλλογο τους.
  4. Και τέλος ίσως λίγο off topic καθώς έχει να κάνει με την έκθεση παράδοσης...υπάρχει κάποια περίπτωση ελέγχου όπου χρειάζεται να κάνουμε ταυτοχρονισμό; Γνωρίζω πως αναγράφουμε στη συνολική εγκατεστημένη ισχύς την μέγιστη ζήτηση(hd384) ή την ισχύ βάσει εκτίμησης φορτίου(ΚΕΗΕ).Διάβασα όμως ένα παράδειγμα σε σχετικό βιβλίο το οποίο σε αρχικό έλεγχο χρησιμοποιεί ταυτοχρονισμό.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Edited by bababoulas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1) Ζητάς την άδεια και την επισυνάπτεις μαζί με την ΥΔΕ όταν η εγκατάσταση υπόκειται στον Ν.3325/2005.

Αν έχει εγκαταστήσει και άλλα μηχανήματα η εγατάσταση είναι παράνομη  και δεν δίνεις ΥΔΕ :sad:

2)Εγώ τους ρευματοδότες τους βάζω στον φωτισμό  γιατί εκεί τους εντάσαμε και στην παλαιά ΥΔΕ .

Όταν είναι μέχρι 1,5 kw και τροφοδοτούνται με φις εγώ τα βάζω στις συσκευές

3)Δεν προκύπτει από πουθενά να είναι επικυρωμένα τα φωτοαντίγραφα

4)Το έγγραφο της ΥΔΕ ζητά συνολική εγκατεστημένη ισχύς και μόνο (ταυτοχρονισμό βάζεις  όταν κάνεις μελέτη και υπολογισμούς γεια να υπολογίσεις την παροχή σου)

 

ΥΓ  Έχουν γραφτεί 4 βιβλία για την ΝΕΑ ΥΔΕ και τα 4 εχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για πολλά θέματα που αφορούν τη συμπλήρωση της ΥΔΕ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Ήσουν κατατοπιστικός!!
 

ΥΓ  Έχουν γραφτεί 4 βιβλία για την ΝΕΑ ΥΔΕ και τα 4 εχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για πολλά θέματα που αφορούν τη συμπλήρωση της ΥΔΕ

Έτσι ακριβώς !!! Έχω διαβάσει τα τρία από τα τέσσερα βιβλία που κυκλοφορούν, έχω παρακολουθήσει δύο σεμινάρια σχετικά με τους επανελέγχους και τελικά μου δημιουργήθηκε σύγχυση αντί να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα. Δεν τολμώ να πάρω το τέταρτο βιβλίο... :???:
Ευχαριστώ και πάλι!!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα συνάδελφοι.

Εχω να κάνω μια ερώτηση....

έστω σπίτι με έλλειψη δδε και παροχή 2*10

παροχή κουζίνας 2*10

θερμοσιφώνου    2*2.5

όσοι ασχολούνται με παλιά σπίτια θα το έχουν συναντήσει στην αθήνα τουλάχιστον.

μπορεί να καταγγελθεί ο ιδιοκτήτης στη δεή και να του διακοπεί η ρευματοδότηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.