Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

 

........Άρε ξεφτίλες μας. .........

 

Αυτοί που κάνουν την νέα ΥΔΕ αυθημερόν με 45 ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

 Εμείς δεν είμαστε μέρος αυτής της κοινωνίας??.

 

  Κ βεβαία είμαστε  κ εμείς κομμάτι αυτής της κοινωνίας αλλά αυτη η κοινωνία έχει αποσυντεθεί εδώ κ καιρό

κ θα στο πω απλά, ένας που δεν έχει να πληρώσει των λογαριασμό του δεδδηε κ του κόβουν το ρεύμα , εσύ πιστεύεις ότι θα στα σκάσει για υδε για να επανασυνδεθεί ?

 έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο ότι δλδ έχουμε εξευτελίσει τις τιμές?

Όταν εγώ όπως  κ πολλοί άλλοι από  εδώ μέσα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τεχνικά επαγγέλματα έγινε γιατί η αγορά ζητούσε τεχνικούς ,  μηχανικούς ή ειδικευμένους τεχνίτες κ τους ζητούσε η αγορά γιατί η ίδια η αγορά, γεννούσε συνεχεία νέους πελάτες.

Ομως, μετά το 08 η αγορά, από τη μια σταμάτησε να γεννάει νέους πελάτες κ από την άλλη οι παλιοί συρρικνώνονταν, σε σημείο που μόνο το 1/4 εξαυτων σήμερα ζητούν τεχνικούς, μηχανικούς κλπους

Οι δε σχολές, ανώτερες, κατώτερες, ιεκ, κλπ, δεν σταμάτησαν να βγάζουν μηχανικούς, τεχνικούς κλπ με αποτέλεσμα , ο ένας να προσπαθεί να φάει τον άλλον για αυτούς τους λίγους πελάτες  για εμέ, είναι θέμα επιβίωσης, μην απορείς λοιπόν με αυτές τις τιμές που βλέπεις.

 τελικά αυτό δεν συμφέρει κανέναν γιατί απλά η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί έτσι κ θα καταρρεύσει αν δεν το έχει κάνει ήδη

Link to comment
Share on other sites

  Κ βεβαία.......κάνει ήδη

Έχει καταρρεύσει ήδη το ίδιο και εμείς... Το θέμα είναι τι μπορούμε να πράξουμε από εδώ και πέρα? Να την κάνουμε με ελαφρά???

400.000 Ελληνες είναι αυτήν την στιγμή μόνο στην Γερμανία άκουσα εχθές στις ειδήσεις... 

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτοί που κάνουν την νέα ΥΔΕ αυθημερόν με 45 ευρώ...

Και με 40ευρώ βρίσκεις ... επιστημονική δουλειά, με οπτικό έλεγχο, μετρήσεις με πιστοποιημένο όργανο ... τα πάντα όλα. Σα δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ.

 

Πριν την νέα ΥΔΕ μάλιστα κάποιοι "επαγγελματίες" ηλ/γοι έκαναν σχέδια ΔΕΗ φασόν με μόλις 20ευρώ ...

 

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σκληρός ελεγκτικός μηχανισμός τέτοια φαινόμενα θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ΔΕΔΔΗΕ απλά αποθηκεύει τις νέες ΥΔΕ. Εκτελεί χρέη υποθηκοφυλακείου.

 

Οι "υπογραφάκηδες" καλά κρατούν ακόμη. Και εδώ στη Σαλονίκη τέτοιες ομορφιές έχουμε. Τα σχέδια ΔΕΗ μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές και γενιές ... αλλά ουδείς δεν τους πειράζει. Κάνει τζιζ ...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλό σαββατοκύριακο!
Γνωρίζεται έαν επιτρέπεται (περνά τον έλεγχο για νέα ΥΔΕ) μια παλαιά εγκατάσταση όπου μαζί με τους διακόπτες έχουμε και πρίζες κοινώς σε ένα κουτί διακόπτου-μπουάτ έχουμε πριζοδιακόπτη σουκο? Η γέφυρα φάσης που γίνεται πίσω είναι σωστό ή θέλει δύο φάσεις να κατεβαίνουν από το κουτί διακλαδώσεως-μπουάτ πηγαίνοντας η μία στον διακόπτη και η άλλη στην σούκο? Αλήθεια τι μόδα είναι στα σχέδια που υπογράφουν συνάδελφοι (Νεα ΥΔΕ) να βάζουν όπου δεν υπάρχει το αντιηλεκτροπληξιακό και να μην αντικαθιστούν τις λάθος ασφάλειες (το βλέπω αρκετά συχνά) πχ αγωγό 1,5 σε 16Α ακόμα και σε 20Α κτλπ? Δεν τους ενδιαφέρει αν ψηθεί το καλώδιο, άσχετα με το ότι υπογράφουν ΥΔΕ? Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω..

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλή Κυριακή γεμάτη ξεκούραση!!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής, έχω ένα φίλο όπου στις κατόψεις για την Νέα ΥΔΕ τα φωτιστικά Φθορισμού, PL τα απεικονίζει με ένα απλό (Χ), πόσο σωστό είναι αυτό και φυσικά αν θα έχει να αντιμετωπίσει ενδεχομένως κάποιο πρόβλημα...

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

τι προβλημα να αντιμετωπισει?

εδω γινονται σημεια και τερατα και σε τετοιες λεπτομερειες θα κολησουμε?

 

Εξαλλου δεν μπορεις να πειες οτι κανει λαθος. ΤΟ Χ δηλωνει φωτιστικο γενικα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη ολα τα αλλα ειναι ή μπορει να ειναι 100% σωστα και μπορει να εχει θεμα με το λεπτομερη συμβολισμο των φωτιστικων...

Ειπαμε, αλλα οχι και τοσο ψειρισμα!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και κάτι ακόμα ;)

Όταν έχω παροχή πχ 6αρι καλώδιο (συχνό φαινόμενο σε παλιές οικοδομές...) και η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στην Έκθεση παράδοσης μου βγαίνει πολύ μεγάλη σε σχέση με αυτήν που υποστηρίζει η παροχή, πχ λόγω κλιματιστικών, φούρνων, Πλυντηρίων κτλπ, τότε τι κάνω?

1.Αφαιρώ φορτία, πράγμα άσχημο αφού υπάρχουν και λειτουργούν?

2. Μειώνω κάτω από 0,5 για οικίες των συντελεστή ταυτοχρονισμού?

 

Ευχαριστώ πολύ, οι απαντήσεις σας πολύτιμες!!!

 

 

 

εδω γινονται σημεια και τερατα ...

Φίλε αφού ολοι μας την ξέρουμε την αγορά να κινείτε στα 40-60 ευρώ επι το πλείστον...τι μετρήσεις και τι έλεγχο να κάνουν???

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.