Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

καλά μη βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά

 

παγκοσμίως νομίζω πως απέχουμε πολύ από την "προσωπική ελευθερία"

γενικώς παντού υπάρχουν 'κάλλοι' αλλού μπορεί να λέγεται φοροδιαφυγη και αλλού τρομοκρατια κλπ αλλά άμα τους πατήσεις την πάτησες

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραία. Θα σε αποκαλώ και εγώ GeorgeSmurf από εδώ και πέρα μου φαίνεται.

 

Με ποιο δικαίωμα να αποκαλυφθεί όποιος έχει πάνω από 1.000.000 ? Επειδή το λες εσύ ? Δεν καταλαβαίνεις τις συνέπειες ? Από εγκληματική ενέργεια μέχρι κοινωνικό στιγματισμό ?

 

Οχι. δεν καταλαβαίνω καμιά συνέπεια. Όταν διαπράτετε έγκλημα κατά της χώρας και επιζητούμε κάθαρση, πρέπει να γίνει. Και δεν το λέω εγώ. Το λέει ΕΠΙΣΗΜΩΣ η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού της και του αντιπροέδρου της κ. Παγκάλου, ότι ο "έλληνας πολίτης είναι διεφθαρμένος", ότι "ολοι μαζί τα φάγαμε" κλπ. Επιπροσθέτως, η πολιτική ηγεσία επικαλείτε ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (όπως σε περίπτωση ΠΟΛΕΜΟΥ). Ως εκτούτου υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ (δημόσια παραδοχή) στο να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ όλοι οι λογαριασμοί για ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗΣ και να ελεγχθούν άπαντες. Μπορεί να μην βρεθούν όλοι, αλλά θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα και το σημαντικότερο ? να ξέρουν όλοοι και στο μέλλον ότι θα ελέγχονται για τη νομιμότητα των χρημάτων που κερδίζουν.

 

Γιατί αγχώνεσαι nik ? αν δηλώνεις εισόδημα στην εφορία επι 10 χρόνια 9.000 ευρώ και βρεθείς με 50.000.000 καταθέσεις ΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ. Διότι αυτή τη στιγμή άνθρωποι αυτοκτονούν εξαιτίας της κρίσης.

 

Το γεγονός ότι όλοι οι λογαριασμοί και οι μεταφορές χρημάτων γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσα απο το τραπεζικό σύστημα καθιστά το εγχείρημα αυτό ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ απο οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή κάποιου μέτρου, (φοροδιαφυγή, μη έκδοση αποδείξεων κλπ).

 

 

 

Για να γίνει αυτό ξέρεις πόσα χρόνια χρειάζονται και πόσοι υπάλληλοι ? Μας ζητάς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες σε δεκάδες χιλιάδες άτομα πολλών ετών.

 

Κανένας χρόνος δεν χρειάζεται. Εδώ θα γίνει αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας και πώληση κρατικών επιχειρήσεων με ρυθμό 1 ιδιωτικοποίηση ανά 5 μέρες χωρίς να υπάρχει μάλιστα καμιά μηχανογράφηση ή καταγραφή.

 

 

Επίσης όποιος έχει μεταφέρει τα χρήματα του έξω (το οποίο είναι απλούστατο , το να τα επιστρέψεις είναι το ζόρι) βγαίνει κερδισμένος. Εάν πριν τον έλεγχο π.χ. μεταφέρω εγώ τα χρήματα μου, δεν με πιάνουν.

 

Τέλος με πιο νομικό τρόπο θα γίνουν όλα αυτά ?

 

Η μεταφορά χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού είναι πανεύκολο να ελεγχθεί. Τα εμβάσματα και οι άλλοι τρόποι είναι ΟΛΑ κατεγραμμένα. Το νομικό τρόπο στον είπα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Τα μέλη ΔΣ δημόσιων οργανισμών κλπ, γενικά οτι επιδοτείται με δημόσιο χρήμα, είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν πλήρες κ αναλυτικό "πόθεν έσχες". Αυτό γίνεται. Όμως, ακόμα και εάν κάποιος κοίταγε αυτούς τους τόνους χαρτιά, είναι αδύνατον να διασταυρώσεις κάτι, χειρωνακτικά, χωρίς μιά ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Γιατί νόημα έχει να προλάβεις κάτι μόλις αρχίσει να εξελίσσεται και όχι εκ των υστέρων, αφού τα έχει κλέψει.

Τι να λέμε όμως για προληπτικά μέτρα όταν ακόμα και κατασταλτικά τελικά δεν κάνουν τίποτα.

Στέλεχος του πρώην κυβερνητικού σχήματος του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ότι από τον Ιανουάριο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 προτάθηκαν περίπου 250 παραπομπές για πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών. Από αυτές, ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε να προχωρήσουν οι 80, υποστηρίζει το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος. «Και από αυτές τις 80, μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε μηνών εξετάστηκε μόνο μία», λέει.
από εδώ.

 

Ο GeorgeS ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που λέει, είναι κάτι που απλώς ακούγεται έντιμο και καλό, τίποτα περισσότερο.

Το γράφει και θα το ξαναγράφει γιατί, για κάποιον δικό του λόγο, θεωρεί ότι έτσι "χαλάει" την εικόνα του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Για καθαρά θρησκευτικούς λόγους δλδ.

Link to comment
Share on other sites

jkar, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και για ακόμα μια φορά προβοκάρεις, δυστυχώς.

 

Θες να ξεκινήσουμε από το δημόσιο τομέα ? Δεν έχω καμιά αντίρρηση. Εσένα η αγωνία σου είναι μη θιχθούν οι επιχειρηματίες. Το πράγμα είναι πολύ απλό. Οι Τράπεζες γνωρίζουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τον αριθμό των καταθέσεων τους. ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ. Είτε είναι προθεσμιακές, είτε όψεως, είτε ταμιευτηρίου είτε οτιδήποτε. Ομοίως γνωρίζουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ πόσα χρήματα και που και απο ποιόν και πότε μεταφέρθηκαν είτε με εμβάσματα είτε με άλλο τρόπο σε λογαριασμούς του εξωτερικού και σε ποιούς.

 

Είναι ΠΟΛΥ εύκολο να ξεκινήσει ο έλεγχος. Μια Υπηρεσία με 300 -500 άτομα προσωπικό και άμεση πρόσβαση στις εφορίες μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Οι φορολογικές δηλώσεις είναι πλέον μηχανογραφημένες. Δεν είπα ότι θα τους πιάσουμε όλους αλλά θα αποκαλυφθούν πολλά και πολλοί. Θες να σου πω και κάτι άλλο ? Ας συμμετέχουν απο κοινού και ιδιωτικές εταιρείες. Ας είναι μικτό. Ας γίνει όπως θες. Ας υπάρχει και bonus. Αλλά είναι η μόνη λύση για να δούμε ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.

 

 

Εσύ έχεις αντίρρηση ? Εγώ καμιά. Οι μόνοι που δεν το θέλουν είναι αυτοί που έχουν να κρύψουν κάτι. Έτσι κι αλλιώς η τράπεζα και ο ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ υπάλληλος μπορεί εύκολα να δει τι έχεις στο λογαριασμό σου. Άρα δεν τίθεται καν θέμα προσωπικών δεδομένων αφού τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε τρίτους.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω για πιό εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα απλώς να πουλήσουμε τη χώρα.

 

Τουλάχιστον έτσι θα πάρουμε λεφτά, αντί να την καταπατεί ο κάθε εξυπνίδης.Προφανώς όσοι δεν δουλεύετε με γη δεν έχετε ιδέα τί προέρχεται και τί δεν προέρχεται από καταπατήσεις και ''παραχωρητήρια''.

 

Δαγκωτό το πούλημα της χώρας, έτσι μεταξύ μας οι έλληνες θα είμαστε ισότιμοι, και τη γη θα την έχει ο ξένος λεφτάς.Και αν θέλει ο καθένας μας, θα την αγοράζει από αυτόν αντί να την παίρνει δωρεάν από το Κράτος.

 

Ορίστε, λεφτά υπάρχουν.Πού ακριβώς είχε άδικο ο ΓΑΠ?Μου φαίνεται ότι μεταλλάσσομαι σε πασόκο.

 

Όσο πιό πολύ γη πουλήσουμε, τόσους περισσότερους ΔΥ θα μπορούμε να θρέψουμε.Στη συνέχεια, θα γίνουμε όλοι ΔΥ, και θα ταλαιπωρούμε τους ξένους αγοραστές γης, έτσι ώστε να φτύσουν το γάλα της μάνας τους και να φύγουν από μόνοι τους.

 

Είναι το ίδιο καλή ιδέα με τη δική σου georges, όσο πάω και βελτιώνομαι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν μπορεί να χωρέσει με τίποτα το μυαλό του GeorgeS είναι ότι το πρόβλημα της Ελλάδας και της οικονομίας της ΔΕΝ είναι η φοροδιαφυγή. Το πρόβλημα είναι το κράτος.

 

Το θέμα δεν είναι να βρεί το γ@μημένο το κράτος επιπλέον έσοδα. Όπως είχε πει και ο Friedman "το να δίνεις στο κράτος περισσότερα έσοδα, είναι σαν να δίνεις σε έναν αλκοολικό τα κλειδιά της καινούριας διπλανής κάβας. Δεν του λύνεις το πρόβλημα του αλκοολισμού, αντιθέτως το μεγαλώνεις".

 

Και 100 δις το χρόνο να έβρισκε το κράτος από την φοροδιαφυγή, πάλι π@υτάνα θα τα έκανε, γιατί απλά είναι ********* κράτος.

 

Αλλά το αριστερό μυαλό του Έλληνα δεν λέει να το καταλάβει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Νταξ, ήρθε η ώρα του χαβαλέ,διότι μέχρι τώρα ήμουν φρόνιμος και σοβαρός.

 

Δείτε το χάρτη του παγκόσμιου χρέους, μαζί με δείκτες ποσοστών επί του ΑΕΠ, κατά κεφαλήν εθνικό χρέος, δείκτη μεταβολής χρέους.

 

Ο χαβαλές: η ελλάδα κατέχει το μερίδιο του 1% επί του παγκόσμιου χρέους από 196 χώρες του πλανήτη!!!:lol::lol:

 

Δηλαδή διπλάσιο απ' ό,τι της αναλογεί, αν σκεφτούμε ανθρωπιστικά και ισόνομα για την ανθρωπότητα.

 

georges , τι λες, να πουλήσουμε τη σαντορίνη ή όχι?

 

Εγώ πάντως θέλω διακαώς να πουληθεί η Κέρκυρα στους Γερμανούς, να πάω εκεί να μείνω για πάντα.

 

Προσοχή, επειδή είναι το economist, δεν σημαίνει ότι είναι απολύτως έγκυρα τα νούμερα, αλλά προσεγγιστικά βγάζει κανείς εύκολα συμπεράσματα.Ρε σας λέω, κάποιος μας αγαπάει πολύυυυυυυυυυυυ!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

agrafiot

 

μα η φοροδιαφυγή και το κράτος είναι αλληλένδετα. Τελος πάντων η Φιλανδία ζήτησε μετοχές του οργανισμού αποκρατικοποιήσεων διότι πολύ σωστά πιστεύει οτι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα όπότε θέλει να έχει την δικαιοδοσία να κάνει + Δανειακή Σύμβαση. Βεβαίως σαν εταίρος θα πουλήσει τις μετοχές σε ιδιωτικές τράπεζες.

 

Οι καταθέσεις φεύγουν και θα έχουμε σύντομα τρομακτικό πρόβλημα ρευστότητας. Με λίγα λόγια οι Ελληνες δεν πιστεύουν στα μέτρα. Προσωπικά δεν βλέπω ανάπτυξη ούτε σε 25 χρόνια. Αυτό που θα γίνει είναι σιγά σιγά να παίρνουμε 4-5 δις ελεημοσύνη ετησίως για να λέμε οτι κάτι γίνεται.

 

Το λέω εδώ και 1 χρόνο οτι μηχανικοί one man show μας τελείωσε όπως επίσης και μεγάλα μελετητικά γραφεία. Θα πρέπει να υπάρξουν μικρές ομάδες 3-4 μηχανικών που να συνεργάζονται με εργολάβους, κλπ κατεβάζοντας τις τιμές και αυξάνοντας την ποιότητα. Η επιστήμη μας δίνει αυτή την δυνατότητα. Πάλι πριν απο 1 χρόνο σας έλεγα για μια εταιρία που κάνει καταπληκτική κατασκευή με 1680Ε/τμ και πουλάει 4000Ε. Σήμερα έριξε τις τιμές στα 3400Ε και μέσα σε 2 μήνες πούλησε 6000τμ σε 2 μήνες. Σίγουρα η Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να αντέξει περισσότερους απο 2-3000 μηχανικούς.

Εαν δεν συνεργαστούν κοιτώντας την οικονομία Κλίμακος και δίνοντας την υπέρβαση σαν παροχή στον πελάτη δυστυχώς σιγά σιγά θα βγουν απο τον χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Ροδόπουλε

 

Το κόστος της αμοιβής του μηχανικού δεν κρύβεται στις οικονομίες κλίμακας.Κρύβεται στη χασούρα χρόνου στις δημόσιες υπηρεσίες.Κάτσε να δεις πόσο πιό οικονομικά θα είναι τα πράγματα αν καταργηθούν οι πολεοδομίες.

 

Επίσης στην κατασκευή, το κόστος δεν κρύβεται στις οικονομίες κλίμακας.Κρύβεται στην κομπίνα της γης.

 

Τέλος, το συνολικό κόστος δεν κατεβαίνει με οικονομίες κλίμακας, λόγω της έλλειψης ρευστότητας της αγοράς, κατόπιν τούτου την αδυναμία απόσβεσης της επένδυσης κεφαλαίου.Ξαναγυρίσαμε στις εποχές που είναι προτιμότερο να κρατάς τα μετρητά σου να τοκίζονται, παρά να επιχειρείς.

 

Με λίγα λόγια εσύ κοιτάς σε μία υπόθεση 2.000.000 ευρώ να γίνει πιό ανταγωνιστικός κατεβάζοντας την επένδυση στο 1.998.000 και το θεωρείς αυτό πρόοδο.Εγώ πάλι όχι.Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.Η οικονομία κλίμακας θα εφαρμοζόταν αν ένας μηχανικός είχε παράλληλα 10 άδειες να τρέχουν και 3 ανεγέρσεις προς πώληση.Εκεί ΚΑΙ το κόστος της μελέτης ΚΑΙ της κατασκευής όντως θα έπεφτε, λόγω οικονομίας κλίμακας, όχι όμως από τον αριθμό των μηχανικών, αλλά από τον αριθμό των δουλειών.Εσύ τι λες, ποιόν συμφέρει να μοιραστεί τις δουλειές του και να δώσει μερίδια κέρδους όταν ξέρει ότι τις βγάζει εις πέρας μόνος του?

 

Δεν πιάνω καν τα δημόσια έργα γιατί είναι μεγάλο ανέκδοτο, όποιος πάρει τέτοιους καιρούς έργο θα φτύσει το γάλα της μάνας του και θα πτωχεύσει.

 

Καταλαβαίνω πού εστιάζεις, περίπου στο χώρο των επισκευών, και σε αυτό το χώρο μάλλον έχεις δίκιο, αλλά οι επισκευές δεν είναι μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

 

ΤΩΡΑ είναι η ώρα του ΜΗΚΙΕ, αλλά πέρα βρέχει από την Κυβέρνηση.....

Link to comment
Share on other sites

agrafiot

 

μα η φοροδιαφυγή και το κράτος είναι αλληλένδετα. Τελος πάντων η Φιλανδία ζήτησε μετοχές του οργανισμού αποκρατικοποιήσεων διότι πολύ σωστά πιστεύει οτι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα όπότε θέλει να έχει την δικαιοδοσία να κάνει + Δανειακή Σύμβαση. Βεβαίως σαν εταίρος θα πουλήσει τις μετοχές σε ιδιωτικές τράπεζες.

 

Οι καταθέσεις φεύγουν και θα έχουμε σύντομα τρομακτικό πρόβλημα ρευστότητας. Με λίγα λόγια οι Ελληνες δεν πιστεύουν στα μέτρα. Προσωπικά δεν βλέπω ανάπτυξη ούτε σε 25 χρόνια. Αυτό που θα γίνει είναι σιγά σιγά να παίρνουμε 4-5 δις ελεημοσύνη ετησίως για να λέμε οτι κάτι γίνεται.

 

Το λέω εδώ και 1 χρόνο οτι μηχανικοί one man show μας τελείωσε όπως επίσης και μεγάλα μελετητικά γραφεία. Θα πρέπει να υπάρξουν μικρές ομάδες 3-4 μηχανικών που να συνεργάζονται με εργολάβους, κλπ κατεβάζοντας τις τιμές και αυξάνοντας την ποιότητα. Η επιστήμη μας δίνει αυτή την δυνατότητα. Πάλι πριν απο 1 χρόνο σας έλεγα για μια εταιρία που κάνει καταπληκτική κατασκευή με 1680Ε/τμ και πουλάει 4000Ε. Σήμερα έριξε τις τιμές στα 3400Ε και μέσα σε 2 μήνες πούλησε 6000τμ σε 2 μήνες. Σίγουρα η Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να αντέξει περισσότερους απο 2-3000 μηχανικούς.

Εαν δεν συνεργαστούν κοιτώντας την οικονομία Κλίμακος και δίνοντας την υπέρβαση σαν παροχή στον πελάτη δυστυχώς σιγά σιγά θα βγουν απο τον χώρο.

 

Πές τα ντε και μάλλιασε το στόμα μου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.