Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

.....Για τον τομέα των ανεγέρσεων ούτε για αστείο δεν στέκει τέτοια προφητεία.ΟΥΤΕ γι αστείο.

 

Προφανώς δεν έχεις δικά σου μηχανήματα και συνεργεία που τα πληρώνεις σαν υπαλλήλους. Συνεργάζεσαι με εργολάβους π.χ. σκαφτιάδες, μπετατζήδες κ.τ.λ. Έχεις όμως marketing , έχεις όλες τις ειδικότητες μηχανικών, έχεις προσφορές και παρουσίαση κ.τ.λ, κάνεις κατασκευή και αυτεπιστασία.

 

Ελάτε ρε παιδιά κάτι σαν την I.S.V. για να μην κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι είναι. Σωστός ο zavi. Εδώ όλοι κοιτάνε να κάνουν outsourcing οτιδήποτε έχει να κάνει με μηχανολογικό εξοπλισμό, βαριά μηχανήματα, να μειώσουν δαπάνες συντήρησης, να μειώσουν ασφαλιστικές δαπάνες εργαζομένων και μηχανημάτων, να μειώσουν stock υλικών κλπ. Για να γίνουν αυτά που λέτε θα πρέπει να υπάρχει μεγάλο και αδιάλλειπτο αντικείμενο και συνεχής ανάπτυξη που να καλυπτεί τις πάγιες αυτές δαπάνες.

 

Εκεί που υπάρχει ίχνος μέλλοντος είναι στο consultancy που στην Ελλάδα είναι άγνωστο. Ενώ όλος ο κόσμος δουλεύει με risk assesments, value engineering, whole life costing αυτές οι έννοιες είναι σε πολλές περιπτώσεις άγνωστες κυρίως λόγω της ανεπαρκούς θεωρητικής κατάρτισης των Ελλήνων μηχανικών. Εκεί ίσως υπάρχει μέλλον αν τα πράγματα σοβαρευτούν στον κλάδο μας σε καμιά 15αριά χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

.....

.....Θες να μαζευτούμε 20 και να φτιάξουμε οικισμό στον Μαραθώνα? το κάνουμε. Το βασικό είναι να μπορείς να τα πουλήσεις σύντομα. Αυτό ακόμα και σήμερα με άψογη κατασκευή γίνεται αλλα θέλεις να έχεις την κλίμακα.

 

χμ μια συνεργασία για αυτό παίζει να με ενδιαφέρει να το δω ...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις όμως marketing , έχεις όλες τις ειδικότητες μηχανικών, έχεις προσφορές και παρουσίαση κ.τ.λ, κάνεις κατασκευή και αυτεπιστασία.

 

Αυτές οι εταιρείες παίζουν σε άλλο μερίδιο της αγοράς.Παίζουν με ελάχιστους λεφτάδες και με ξενοδόχους.Για να φτάσει κανείς σε τέτοια επίπεδα πρέπει να έχει περάσει από τα προηγούμενα, να έχει να παρουσιάσει δουλειές του και να έχει κερδίσει το καλό όνομά του στην αγορά ώς φερέγγυο και αξιόπιστο.

 

Δεν είπε κανείς ότι είμαστε πενηντάρηδες άνεργοι μηχανικοί.

 

Το κόστος του προσωπικού και των μηχανημάτων απαιτεί μεγάλους τζίρους, πόσο μάλλον η εμπορία των υλικών και η συντήρηση.Ακόμα και στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης γίνεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ παρουσίαση του κόστους αγοράς-συντήρησης-απόσβεσης ενός μηχανήματος πριν αποφασισθεί η αγορά του, και του συγκριτικού του κόστους μίσθωσης.

 

Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο ότι παρότι κοστίζει περισσότερο, στα μεγάλα έργα οι εταιρείες δίνουν ποσοστό ένα 30% σε υπεργολάβους μηχανηματάδες, ενώ στην ουσία ΚΑΤΕΧΟΥΝ τα μηχανήματα οι ίδιες για να τελειώσουν τη δουλειά.

 

Το να κατέχεις μηχάνημα σημαίνει ότι έχεις αναλάβει ΟΛΑ τα έξοδα συντήρησής του (καύσιμα, λιπαντικά, συνεχής έρευνα αγοράς ανταλλακτικών, εκπαιδευμένο συνεργείο επισκευών/επιδιορθώσεων, ελαστικά, αποθήκευση, εκπαιδευμένους αδειοδοτημένους χειριστές ώς προσωπικό σου με μεροκάματο).

 

ΕΝΑΣ από αυτούς τους παράγοντες να αποκλίνει, είσαι κατεστραμμένος από χέρι.Εγώ σου λέω το πιό απλό πράγμα: σταματάνε οι δουλειές σου για κάνα χρόνο όπως τώρα.Το χειριστή τί τον κάνεις?Τον κρατάς αναγκαστικά και τον πληρώνεις (νάτο το flexibility πού χρειάζεται.....).Αν τον διώξεις, ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΕΙΣ.

 

Τσακωνόμασταν με το φίλο μου το theo, με τον οποίο ΠΑΝΤΑ τσακωνόμαστε σε θέματα κοστολόγησης, αν είναι συμφέρον ή όχι να νοικιάσει κανείς πρέσσα σοβά και να δουλέψει εργολαβικά.Μετά από πολλές παναγίες που έφαγα προσπαθώντας να τον πείσω να δουλέψει υπεργολαβικά, κατέληξε στο να μην νοικιάσει και να δουλέψει με το χέρι, με αυτεπιστασία αντί εργολαβικά.Το κόστος ήταν το ίδιο με το να δούλευε με υπεργολάβο εξαρχής, και έχασε το bonus της ταχύτητας που παρέχει ο υπεργολάβος.......

 

Οι απολύσεις στις μεγάλες εταιρείες ξεκινούσαν από τον τελευταίο των εργατών, και στη συνέχεια όταν αυτοί εξαντλούνταν οι απολύσεις συνεχίζονταν μέχρι οι καλοί χειριστές να απολυθούν ΜΕΤΑ τον εργοταξιάρχη!!!Τελευταίος φυσικά απολύεται ο εργοδηγός,ΑΝ απολυθεί, για όσους ξέρουν.

 

Και δεν πιάνω καν την περίπτωση εμπορίας των πρώτων υλών, διότι εκεί γελάει και το παρδαλό κατσίκι από τους δασμούς και τα κόστη αποθήκευσης, αδειοδοτήσεων, μεταφορών, cash flow των παραγγελιών.....

 

Για να είναι κανείς σε θέση να δουλέψει σε τέτοιες κλίμακες, απαιτείται ΜΕΓΑΛΟΣ τζίρος.Και το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα στους μεγάλους τζίρους είναι η ίδια επένδυση κεφαλαίου.Διότι εκεί πρέπει αφενός μεν να βρει κανείς την τέλεια τομή επένδυσης ίδιων κεφαλαίων προς το ποσοστό δανειοδότησης, το cash flow των εσόδων, την απόσβεση ιδίων κεφαλαίων και την αποπληρωμή της δανειοδότησης.

 

Η ιδέα να φτιάξουμε ένα οικισμό στο Μαραθώνα ΜΟΝΟ ως κατακερματισμένοι ιδιώτες μηχανικοί που συνενώνονται, με έτοιμες προτάσεις δανειοδότησης, με εργατικό προσωπικό μεροκάματο, με ίδια μηχανήματα, με ίδια εμπορία των υλικών, με έτοιμες αδειοδοτήσεις, με συμβόλαια, με της παναγιάς τα μάτια, αν μη τι άλλο φαντάζει φρουτοπική.Και στη γενίκευσή της, όποιος πάει να εφαρμόσει τέτοια μοντέλα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως σε μικρούς τζίρους, είναι καμμένο χαρτί.Συνεχίζω να κρατάω επιφυλάξεις για τον τομέα των επισκευών.Διότι εκεί η γραμμή παραγωγής ΔΕΝ είναι γραμμική, οπότε η υπεργολαβία κοστίζει σίγουρα παραπάνω.

 

Άλλο πράμα το ''ανακαινίζω ένα διαμέρισμα αποκλειστικά με μεροκάματα και αφήνω στην απέξω τους υπεργολάβους'' και άλλο πράμα ''ανεγείρω all inclusive''.Μπορώ να σας παρουσιάσω σε μικρότερη κλίμακα εξειδικευμένες εταιρείες που έδιναν προσφορά για δουλειά-πακέτο εκτός έδρας, κυρίως μεταλλικά και προκατασκευασμένα στοιχεία, πόσο έξω έπεφταν στην κοστολόγηση και μετά έστελναν ''επιστολές'' παρακαλώντας ''αξιότιμε κύριε πέσαμε έξω στην προσφορά μας, παρακαλούμε δώστε μας ό,τι παραπάνω έχετε ευχαρίστηση''.Οπότε, Periklis και Ροδόπουλος ξανασκεφτείτε ποιός ζει στην πραγματικότητα.

 

 

Νάνα η Μπανάνα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε zavi.

 

Δεν σου λέει ο Periklis να γίνεις κατασκευαστική εταιρεία και να έχεις μηχανήματα και υπαλλήλους να πληρώνεις.

 

Σου λέει συνεργασία με εργολάβους οι οποίοι να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για σένα και σε καλή τιμή και που και που να πουλάς καμιά πρώτη ύλη. Π.χ. να εισάγεις κάποιο καινοτόμο προιόν ( ένα τζάκι, μία πέργκολα, ειδικά υλικά για επισκευές η κάτι άλλο ψαγμένο ).

 

Δηλαδή είσαι μία τεχνική εταιρεία η οποία έχει

 

α) τμήμα μελετών με όλες τις ειδικότητες

β) τμήμα πωλήσεων κατοικιών ή οικοπέδων - ral estate

γ) τμήμα κατασκευής - επιβλέψεων το οποίο κάνει αυτεπιστασία, οργανώνοι τα συνεργεία των εργολάβων, επιβλέπει γενικά το έργο. Μπορεί να έχεις και κάνα φορτηγάκι, κάνα εργαλείο τοπογραφικό για αλφαδιές, κ.τ.λ. μέχρι εκεί όμως.

δ) τμήμα πωλήσεων ειδών οικοδομής με εισαγωγή και πώληση ειδικών τεχνολογιών που δεν υπάρχουν στην αγορά. Τζάκια, δομικά υλικά, εξοπλισμοίο κ.τ.λ.

ε) τμήμα επισκευών κτιρίων

 

.... πολλά μπορεί να είναι. Το θέμα είναι να γίνει η συνεργασία. Το που θα καταλήξει είναι άλλο θέμα.

 

Προφανώς όμως δεν λέει κανείς αυτό που περιγράφεις. Να αγοράσουμε δομικά μηχανήματα και αυτά να κάθονται.

 

Αυτή η διαδικασία όμως των συγχωνεύσεων δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει από εμάς τους μεμονωμένους μηχανικούς. Πρέπει να ξεκινήσει από τις εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

nik

 

Νομίζω ότι δεν κατάλαβες τί λέει ο Periklis.Ούτε εγώ τί αναλύω.

 

Πίκο Απίκο

 

 

Σημαντικοί κάτοικοι της Φρουτοπίας

 

Ο Αιμίλιος το μήλο, δήμαρχος της Φρουτοπίας.

Ο Θάνος το κολοκυθάκι, πρωταθλητής πυγμαχίας της Φρουτοπίας που όνειρό του ήταν να δείρει ένα μανάβη.

Η Μαρουλίτα το μαρούλι, αγαπημένη του Θάνου.

Ο Φραγκίσκος το φραγκόσυκο, μέγας επιστήμονας και εφευρέτης, που η τρομερή του εφεύρεση, το τρομερό Φρουκτήνος, έβγαζε τη μάνα από τους μανάβηδες και άφηνε μόνο τις βίδες. Ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους για την εξαφάνιση του Μανόλη του μανάβη.

Η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, γνωστή κουτσομπόλα της γειτονιάς, που δεν αφήνει κανέναν σε χλωρό κλαρί (φρούτα και μη).

Ο Βλάσης το βλίτο, που δεν είναι και τόσο βλίτο όσο νομίζει.

Ο Ανανίας το πεπόνι, που είχε χάσει την βούλα του και την βρήκε με την βοήθεια του Πίκου Απίκου.

Ο Βρασίδας το κρεμμύδι, με τα πολλά πουκάμισα, ερωτευμένος με την Μαρουλίτα.

Η Μάτα η ντομάτα (η παραγινωμένη), η οποία χρησιμοποίησε τη βούλα του Ανανία για να αρέσει στον Βρασίδα.

Ο Φώντας το σκληρό καρύδι, αρχηγός του στρατού της Φρουτοπίας

Ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, σωτήρας της Φρουτοπίας

Ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ξάδερφος του Αρχέλαου

H Βεατρίκη το Σπαράγγι

Ο Αστυνόμος Κρυψίβουλος, ο μοναδικός άνθρωπος της Φρουτοπίας, που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη μεταμφιεσμένος για να μην τον εξορίσουν τα φρούτα.

Ο georges.

O zavismurf.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουν οι διαχειριστές ας σπάσουν τα τελευταία σχόλια που είναι off topic σε ένα ξεχωριστό θέμα με τίτλο 'επαγγελματικές ιδέες', γιατί κατά τα άλλα είναι ενδιαφέροντα τα σχόλια και ίσως να θέλουν να συμμετέχουν και άλλοι φίλοι που όμως δεν παρακολουθούν λόγω τίτλου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κάποια στιγμή σκεφτόμουν να αγοράσω ξυλεία, τώρα που όλοι κάθονται και την ξεπουλάνε σε τιμή κόστους, να φτιάξω συνεργείο φατουρατζήδων μπετατζήδων και να γίνω ανταγωνιστικός σε partial inclusive παροχές μελέτης-κατασκευής.

 

Έχουμε και λέμε:

 

Κόστος αγοράς

Κόστος φύρας

Κόστος μικροϋλικών

Κόστος παρακολούθησης απόδοσης προσωπικού

Κόστος μεταφοράς ξυλείας

Κόστος αποθήκευσης ξυλείας

Κόστος ασφάλειας κλοπής ξυλείας

Ψυχικό κόστος των ανωτέρω

 

Για να κερδίσω ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ? 2 ευρώ στο κυβικό? Πλέον η ανταγωνιστική αγορά απαιτεί υπεργολάβους που για να βγουν στις προσφορές τους, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

 

Δοκιμάστε να κοστολογήσετε ακριβώς το ίδιο και στις υπόλοιπες εργασίες για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

 

Μέχρι που θα καταλάβετε ότι το κόστος ΔΕΝ βρίσκεται στην εργασία.Το κόστος κρύβεται ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.Και στα υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Θέμα προς καλλιτέχνες

 

Υπάρχει σχέση φρουτοπίας και στρουμφοχωριου ? :wink: κι αν ναι ποιά ?

 

Υ.Γ. sorry agrafiot αλλά δεν πήσθηκα απο τα επιχειρήματα. Άλλωστε όταν μιλούσα για πόλεμο δεν εννούσα πόλεμο με τη συμβατική έννοια..αλλά πόλεμο εντός της κοινωνίας. όλοι εναντίον όλων, κατά το τρόπο που περιέγραψε ο thomas hobbes όταν έθεσε (από τη δική του σκοπιά βέβαια) για πρώτη φορά την αναγκαότητα ύπαρξης κράτους και Συντάγματος (που αργότερα ονομάστηκε, πιο ορθά, κοινωνικό συμβόλαιο). Ότι δηλαδή, στην απολύτως "ελεύθερη" αγορά, θα επικρατήσει σφαγή και άγρια εκμετάλλευση αφού το ατομικό όφελος θα οδηγήσει στη κοινωνία της ζούγκλας και είναι κάτι από το οποίο πρέπει να αυτοπροστατευτούμε.

Link to comment
Share on other sites

Το στρουμφοχωριό είναι η ονειρεμένη σοσιαλιστική κοινωνία.

 

Η φρουτοπία είναι ο παράλληλος ουτοπικός κόσμος των σύγχρονων κοινωνιών.

 

Τώρα το πώς μεταπήδησε ο zavismurf από το στρουμφοχωριό στη φρουτοπία, αυτό συνέβη λόγω μιας σκουληκοσήραγγας στη διαγαλαξιακή σύνδεση των οντοτήτων των δύο αυτών κόσμων.Μπήκε μέσα κατά λάθος, ψάχνοντας να βρει smurfberries, τη νεοελληνική εθνική συνείδηση και το μυστικό της διάσωσης του ευρώ.Και κατέληξε σε ένα ουτοπικό παράλληλο συμπαντικό κόσμο.

 

Τώρα θα μου πεις γιατί τα έψαχνε αυτά να τα βρει.Διότι κατά λάθος κατάπιε ένα κόκκινο χάπι του matrix, που βρισκόταν μέσα στον αφαλό της Στρουμφίτας, όταν αυτός την τον έγλειφε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.