Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Το κέντρο της Αθήνας που σήμερα είναι υποβαθμισμένο θα αναπτυχθεί σχετικά με λίγα χρήματα. Επίσης θα δείτε το Ελληνικό που έχει καταπληκτικό θαλάσσιο μέτωπο και θα χωριστεί σε γραφεία και οικιστικά. Το ίδιο θα γίνει και στην Πάρνηθα με την δημιουργία ξενοδοχείων και καζίνο. Πάντως δεν χρειαζόμαστε παραπάνω απο 5000 μηχανικούς. Το κτήριο επιμένω είναι ενα προϊόν υπεραξίας/ονείρου και όχι τμ. Τα τμ ήταν για την μεσαία τάξη και την χαμηλή. Αυτήν την στιγμή η αγορά αυτή έχει παγώσει επειδή δεν δίνουν και δεν θα δώσουν οι τράπεζες χρήματα ακόμα και εαν ορθοποδήσουμε κάπως.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν εισαι μεσα στα πραγματα θα ξερεις για τις προσπαθειες απο καποιους να βγαλουν ακρη στο κεντρο της αθηνας. επειδη εχω συνεργαστει στο παρελθον με εναν απο αυτους, μαλλον τον πιο μεγαλο κ σοβαρο, μπορω να πω οτι δεν θα βγαλει ακρη ΠΟΤΕ παρα μονο αν γινει επανασταση ή πραξικοπημα στη χωρα.

 

η αδρανεια του δημοσιου, οι αρχαιολογιες, πολεοδομιες, δημοτικες υπηρεσιες, η ασχετοσυνη και κυριως η αδιαφορια, δεν θα αφησουνε ποτε να γινει κατι.

 

περιπου τα ιδια ισχυουν στο ελληνικο μονο που εκει θα εχεις 200 κατοικους με τον κορτζιδη μπροστα να χτυπιουνται για να εχει το θεμα την καταληξη της "ελευθερης πλαζ" αλιμου, που δεν παταει ελληνας απο φοβο μην τον κλεψουν.

 

για την παρνηθα ειναι προμελετημενο το θεμα κ δεν ξεβολευονται ευκολα οι συριζαιοι, μπορει κατι να γινει. υπαρχει κ παρελθον εκει.

 

τι θελω να πω? οτι δεν αρκει η αποφαση απο πανω. εδω υπαρχει μηχανισμος αδρανειας/ευθυνοφοβιας/οικολογικων ευαισθησιων που δεν θα επιτρεψει να γινει απολυτως τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείτε και όλες σας οι αγωνίες σύντομα θα ρυθμιστούν. Το Σεπτέμβρη όλα αυτά τα ζητήματα θα έχουν τα τακτοποιηθεί με Π.Δ. Ο εφαρμοστικός απλά έδωσε τη κατεύθυνση. Πιθανότανα να ακολουθήσει και ένα νέο μίνι μνημόνιο 3. Κάποιοι που τάχα μου κόπτωνται για την αξιοκρατία στο δημόσιο και βγάζουν δακρύβρεχτους λόγους για τη σωτηρία της χώρας και την αναγκαιότητα εξυγείανσης της πολιτικής ζωής, εκφράζοντας ταυτοχρόνως τη βαθυτάτη θλίψη τους για τα χιλιάδες θύματα που θα ακολουθήσιυν, βρίσκονται ήδη σε επαφή με αυτούς που κατηγορούν στην εξουσία προκειμένου να συμμετάσχουν στις νέες ευκαιρίες που θα ανακύψουν. Η' καλύτερα να βολευτούν κι αυτοί. Ως "νέοι" δημ. υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα. Με τον ίδιο τρόπο. Τον φίλο, τον γνωστό, το πολιτικό, τον επιχειρηματία. Τις καλές δημόσιες σχέσεις ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ. Άλλωστε ο κος Άρης Συγγρός (εκτελεστικός πρόεδρος του Invest in Greece) είπε : "Η κρίση δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για κερδοφορία".

(http://toaftonoito.blogspot.com/2011/06/guardian_29.html)

 

Ετοιμαστείτε. Όπως μπορεί να επιβιώσει ο καθένας. Αλλά ας λείψει τουλάχιστον η υποκρισία των υπερμαχων της αξιοκρατίας. Ο μηχανικός ελ. επαγγελματίας που δεν βρήκε ποτέ έτοιμη λίστα πελατών απο τους δικούς του, ούτε υπήρξε ποτέ κομματικός ΦΙΛΟΣ (όχι κατ ανάγκη κομματικό μέλος) ή φίλος γενικώς και ειδικώς... δεν θα δει ποτέ άσπρη μέρα. Έτσι δεν είναι ? Με μερικές ίσως λαμπρές εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Ο ζάβι έχει δίκιο σε όσα γράφει γιά το κόστος της γης , γιατί εκεί πράγματι είναι το παιχνίδι , αφού το κέρδος από την κατασκευή , είτε με φτηνά υλικά , είτε με φτηνή εργασία , δεν υπερβαίνει τα 200-300 €/τμ το πολύ , ενώ οι διαφορές στο κόστος της γης είναι πολλαπλάσιες .

 

Γιά τα fund των 10+ εκ που λέει ο Χρήστος είναι ουτοπικά γιά όλους μας , οπότε είναι εκτός ενδιαφέροντος ως επιχειρηματικό σχέδιο , εκτός αν μιλάτε γιά υπαλληλική σχέση .

 

Τώρα γιά τον εφαρμοστικό , η ουσία είναι ότι το ΣτΕ υποχρεώνεται να βγάζει αποφάσεις σε λίγους μήνες , άρα οι κορμοράνοι μας χαιρετούν πλέον και η παρέα του να μην γίνει τίποτα , θα συνεχίσει να παίζει με τον μαζί τα φάγαμε .

 

Το παιχνίδι πλέον στην παραθεριστική κατοικία , θα είναι ως εξής .

Δίνουμε την κρατική γη ως fast track στους κολλητούς των δανειστών μας , πιθανόν με μία απλή μεσιτική προμήθεια .

 

Λέμε όμως ότι οι περί τα δημόσια κτήματα περιοχές θα μείνουν εκτός σχεδίου , σαν απλή αγροτική γη .

 

Ταυτόχρονα την αγοράζουμε , μέσω κάποιων εταιρειών , σε τιμές απλής αγροτικής γης από τους στενάζοντες από τον ζυγό του μνημονίου ιδιοκτήτες της και όταν σε 4-5 χρόνια , τελειώσουν οι επενδύσεις των δανειστών μας στην όμορη κρατική γή , τότε μέσω των ελεγχόμενων δημάρχων μας , ζητάμε να μπεί η απλή αγροτική γή στο σχέδιο πόλης , ώστε να απορροφηθεί η υπερβάλλουσα από το εξωτερικό ζήτηση γιά τουριστική κατοικία , που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο .

 

Κάτι ανάλογο θα τρέξει και στα κέντρα των πόλεων , αφού οι ιδιοκτήτες των απαξιωμένων ακινήτων βαρύνονται πλέον με τεράστιους δημευτικούς φόρους .

 

Ετσι θα δικαιωθεί γιά άλλη μιά φορά ο ζάβι , που μιλάει γιά το όνειρο της αγοράς φτηνής γης .

Link to comment
Share on other sites

ΒΑS, στην Αθήνα πως ακριβώς θα γίνει αυτό δεν κατάλαβα. Εκτός αν μιλάς για τις περιοχές περιξ της πρωτεύουσας.

Link to comment
Share on other sites

Ο ζάβι έχει δίκιο σε όσα γράφει γιά το κόστος της γης , γιατί εκεί πράγματι είναι το παιχνίδι , αφού το κέρδος από την κατασκευή , ....ι θα δικαιωθεί γιά άλλη μιά φορά ο ζάβι , που μιλάει γιά το όνειρο της αγοράς φτηνής γης .

 

Η αλήθεια αυτή είναι. Αν και δεν μου αρέσει να συμφωνώ με τον Zavi :shock:, έχει δίκιο :razz:

Το επάγγελμα είναι υπερκορεσμένο. Όσα "κόλπα" και "αλχημείες" να κάνεις. Σκεφτείτε και πόσοι "μηχανικοί" υπάρχουν, με τελείως άσχετες σπουδές, και θα καταλάβετε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μηχανικοί / δικηγόροι / γιατροί.

Κάποιοι θα κάνουμε delivery και θα είμαστε και ευχαριστημένοι.

Link to comment
Share on other sites

Μα έγινε ήδη GeorgeS. Φορτώνεις τεχνητά την περιοχή με εγκληματικότητα, οι κάτοικοι σιγά σιγά απομακρύνονται οικειοθελώς, κανείς δεν θέλει να νοικιάσει ή να αγοράσει στην συγκεκριμένη περιοχή οπότε πέφτει η αξία γης. Στη συνέχεια κάποιοι αγοράζουν τα ακίνητα σε τιμές του 1/3 της αρχικής και ιδού η φθηνή γη. Μην κοιτάς ότι οι τιμές παραμένουν υψηλές για τον μικρομεσαίο αγοραστή αλλά κοίτα το σχετικό κέρδος που θα προκύψει.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά cna! Tο πείραμα αυτό έχει ξαναγίνει επιτυχώς στην Αθήνα πριν χρόνια. Στο Μπουρνάζι (Περιστέρι). Μια τελείως υποβαθμισμένη περιοχή που ξαφνικά, ως εκ θαύματος, γέμισε καφετέριες και μαγαζιά.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος θυμάται το Γκάζι λίγα χρόνια πριν;

 

Επίσης δεν είναι μόνο η εγκληματικότητα, είναι και ο γερός φόρος που θα πληρώνεις ως μεγαλοϊδιοκτήτης επειδή έχεις ένα 3αρι στην Αθήνα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.