Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Όντως το πρόβλημα είναι περισσότερο πολιτικό.

Αν και έχω τις αμφιβολίες μου ότι ένα ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τα προβλήματα, που θα προκύψουν, αυτός φαίνεται να είναι ο κεντρικός σχεδιασμός από τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η σύσταση αυτού του θεσμού χρειάζεται αρκετό χρόνο για να υλοποιηθεί και φυσικά θα χρειαστεί η συναίνεση όλων των κρατών μελών της ΕΕ, μέσω κάποιας δημοκρατικής διαδικασίας, π.χ. δημοψηφίσματος, η οποία δε θα έχει και σίγουρη έκβαση.

 

Το σίγουρο είναι, ότι και να θέλαμε, δεν πρόκειται να μας αφήσουν να κυρήξουμε στάση πληρωμών τώρα. Μέχρι το 2015 έχουμε ακόμη 120 δις € από τα παλιά ομόλογα, που πρέπει να αποπληρωθούν. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο μέλλον δε θα αποφύγουμε κάποια αναδιάρθρωση του χρέους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά το θέμα είναι με ποιούς όρους και ποιές προϋποθέσεις θα γίνει αυτό.

 

@ vmantas, μην τρελένεσαι, απλώς θέλω να δείξω ότι στην πιό αγνή μορφή της ιδεολογίας του καπιταλισμού, αυτός που κάνει λάθος επενδύσεις το πληρώνει!

Αυτό αφορά περισσότερο τους φίλους μας τους νεοφιλελεύθερους, που μας γράφουν για την ηθική υποχρέωση αποπληρωμής του χρέους μας.

Στον αγνό καπιταλισμό απλώς δεν πέρνουν τίποτα!

Ή είμαστε φιλελεύθεροι ή δεν είμαστε! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

@ vmantas, μην τρελένεσαι, απλώς θέλω να δείξω ότι στην πιό αγνή μορφή της ιδεολογίας του καπιταλισμού, αυτός που κάνει λάθος επενδύσεις το πληρώνει!

Αυτό αφορά περισσότερο τους φίλους μας τους νεοφιλελεύθερους, που μας γράφουν για την ηθική υποχρέωση αποπληρωμής του χρέους μας.

Στον αγνό καπιταλισμό απλώς δεν πέρνουν τίποτα!

Ή είμαστε φιλελεύθεροι ή δεν είμαστε! :)

 

Επίσης θα ήταν χρήσιμο να προσθέσει κανείς ότι κατά τη νεοφιλελεύθερη άποψη που στο κέντρο της βρίσκεται το κριτήριο του ατομικού οφέλους, είναι αδιανόητο, αν το αναλύσεις, να κατηγορήσει κανείς τον χ συνδικαλιστή ή κάποιον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο. Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν στην αγορά εργασίας, μελέτησαν το υφιστάμενο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, αξιοποίησαν στο έπακρο κάθε δυνητικό πλεονέκτημα που είχαν και τελικά πέτυχαν το καλύτερο δυνατό γιαυτούς αποτέλεσμα παρακινούμενοι από το ατομικό όφελος με νόμιμο και καθαρό τρόπο. Ως εκ τούτου, πρόκειτε για μια άκρως επιτυχημένη κίνηση στηριζόμενη σε ένα θεμελιώδες κάλεσμα του νεοφιλελευθερισμού που είναι η προτροπή για μεγιστοποίηση του προσωπικού οφέλους και η αξιοποίηση των ευκαιριών.

Η πρακτική αυτή δεν διαφέρει σε τίποτα απο κείνη ενός επιχειρηματία ή μιας πολυεθνικής. Ο καθένας εκμεταλλευεται ή αξιοποιεί ότι βρει προς βελτίωση του ατομικού του οφέλους. Γνωστούς, φίλους, διασυνδέσεις. Άλλοι εκμεταλλεύονται εργάτες και παιδιά στα εργοστάσια που κληρονόμησαν, άλλοι βολεύτηκαν σε κάποια καλή θέση, άλλος βρήκε τους μήνες που θρέφουν τους έντεκα. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν. Όλοι παρακινούνται και λειτουργούν με γνώμονα το ατομικό όφελος.

 

Υπό αυτό το σκεπτικό agrafiot δεν μπορείς να κατηγορείς τον Χ Φωτόπουλο ή τον Υ αργόσχολο. Να κατηγορείς το κράτος ναι, είναι συνεπές προς την ιδεολογία σου. Τους άλλους όχι. Δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει το πλουσιόπαιδο της Εκάλης ή το golden boy σε μια μούφα χρηματηστηριακή. Αμφότεροι ΔΕΝ παράγουν τίποτα. Κερδίζουν εκμεταλλεύομενοι τους άλλους. Παρακινούνται από το προσωπικό όφελος. Ο ένας φόρεσε μια γραβάτα και πουλάει αέρα και φούσκες. Ο άλλος βολεύτηκε σε μια δημ. υπηρεσία και δεν κάνει τίποτα. Και ο τρίτος σκέφτηκε πως η Νομοθεσία στην Βιρμανία με ένα καλό λάδωμα θα του επιτρέψει να βάλει 10.000 παιδιά να δουλεύουν γιαυτόν την ώρα που θα κάνει βουτιές στην πισίνα του.

 

Τελικά οι πιο "διεφθαρμένοι" δημ. υπάλληλοι και οι πιο αδίστακτοι επιχειρηματίες που φροντίζουν όμως να κινούνται εντός του νόμου και έχουν πλουτίσει ή καλύτερα έχουν βελτιώσει το προσωπικό τους όφελος είναι οι πλέον νεοφιλελεύθεροι ιδεολογικά !!!!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά οι πιο "διεφθαρμένοι" δημ. υπάλληλοι και οι πιο αδίστακτοι επιχειρηματίες που φροντίζουν όμως να κινούνται εντός του νόμου και έχουν πλουτίσει ή καλύτερα έχουν βελτιώσει το προσωπικό τους όφελος είναι οι πλέον νεοφιλελεύθεροι ιδεολογικά !!!!

 

Και πρακτικά! ;)

 

Edit: Ξέχασα να σου δώσω και ένα +1000000

Link to comment
Share on other sites

Zavi θα προσπαθήσω να τα μελετήσω αυτά που μου έστειλες κατά τη διάρκεια των διακοπών και θα επανέλθω.

 

Νομίζω ότι δεν καταλάβατε το πνεύμα της παράθεσης που έκανα.

Από τα πρώτα μου μηνύματα φωνάζω να μην παρασυρόμαστε από συνθήματα και από αναλύσεις που προβάλλουν άλλοι όταν δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα δεδομένα και τη συλλογιστική των συμπερασμάτων. Για παράδειγμα αναφέρω αναλύσεις διαφόρων οικονομολόγων όσο και απλών ανθρώπων που τις αναπαράγαγαν, ή καλύτερα τις έκαναν σημαία και τις υποστηρίζουν μερικοί μέχρι 'τελευταίας ρανίδας του αίματος τους', όπου η πρόταση ήταν επιστροφή στη δραχμή γιατί (μεταξύ άλλων) αυτό θα μας οδηγήσει σε ανάπτυξη όπως έγινε και στην Αργεντινή.

Κανείς δεν έχει κάτσει να δει τι πραγματικά και πως έγινε στην Αργεντινή ώστε να μπορέσει να κρίνει αν το παράδειγμα αυτό έχει πραγματικές αναλογίες με το δικό μας. Πέρνανε ένα δυο στοιχεία από εδώ και από εκεί, συνήθως μόνο από ντοκυμανταιρ και υιοθετούσαν άκριτα το όποιο συμπέρασμα έβγαζε ο δημοσιογράφος ή άλλος καλοθελητής.

Για αυτό λέω ότι θα ήθελα να δω τώρα όλους αυτούς που τόσο εύκολα ισχυρίζοταν την επιστροφή στη δραχμή ως προπομπός ανάπτυξης και έφερναν ως αδιαμφισβήτητο στοιχείο απόδειξης του συλλογισμού τους την κατοπινή ανάπτυξη της Αργεντινής, όταν ο υπουργός οικονομικών της εποχής λέει ότι η μεταγενέστερη (και πρόσκαιρη) όπως αποδείχθηκε ανάπτυξη οφειλόταν στην αύξηση της τιμής της σόγιας και στην υποτίμηση του δολλαρίου.

Η συνέντευξη που παρέθεσε και ο φίλος ολόκληρη είναι πράγματι μια χρήσιμη εξιστόρηση που μπορεί να οδηγήσει τον αναγνώστη σε κάποια συμπεράσματα. Προσοχή όμως μην γίνει το ίδιο λάθος, ας διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τα συμπεράσματα. Τα γεγονότα μπορούμε και να τα διπλοτσεκάρουμε και από άλλες πηγές. Τα συμπεράσματα όμως είναι σίγουρο ότι θα αντανακλούν τα συμφέροντα του κάθενος που τα λέει. Καλό είναι, όπου μπορούμε, να ακούμε και την άλλη άποψη, δείτε για παράδειγμα το αντίστοιχο κεφάλαιο της naomi klein για την αργεντινή. Διαβάστε και τα δύο, αλλά και άλλα, και προσπαθήστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, αν δεν μπορείτε δεν πειράζει. Είναι όντως τόσο σύνθετα αυτά τα θέματα που απαιτείται εμπειρία και γνώση που χτίζεται με τα χρόνια. Αυτό όμως που, κατά τη γνώμη μου, προκύπτει ως αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι πολύ σύντομα καταλαβαίνει κανείς ότι οι ιδεοληψίες του και η τυφλή πίστη και υπακοή σε πολιτικά δόγματα και 'αλήθειες' δεν οφελεί αλλά τυφλώνει. Ενίοτε δε, όπως στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, δυνητικά μπορεί να οδηγήσει μέσα από τη λογική της αγελαίας σκέψης και σε επικίνδυνες παγίδες.

 

Στα δικά μας τώρα, ότι και να λέμε τώρα, το παιχνίδι για άλλη μια φορά στην ιστορία μας, είναι στα χέρια 'των ξένων δυνάμεων'. Ας προσέχαμε και ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα γίνουμε κοινωνία με πολίτες. Εγώ επίσης προσεύχομαι να καταλήξουν κάπου γρήγορα πριν προλάβουν και γίνουν παντού ορατά τα προβλήματα που (σωστά) προσπάθησαν για την ώρα να κρύψουν κάποιοι με τον Καλλικράτη.

 

Καλό καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

> 
POKER 23/9/2011 18:06 


(1) 
Εγω έχω τα σπιτια μου δεν τα χρωσταω σε κανεναν.. σημερα.. δεν εχω στεγαστικα η αλλα δανεια… ! ΝΑΙ ?
Ερχεται το ΜΠΑΤΣΟΚ-Εισπρακτορας και μου λεει.. θα μου δινεις ΑΥΤΑ για ΠΑΝΤΑ και αν δεν τα δινεις
- σου κοβω ρευμα
- κανω αναγκαστικη εισπραξη
[b][u]ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΙ ?? ΟΧΙ… το πηραν απ την πισω πορτα που τον παιρνει το ΠΑΣΟΚ… = οι πσιωγλεντηδες.[/u][/b]
-Χτες το Μπεννυ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕ τους Ελληνες απο τη Χωρα μας…
Πτωχευει ο Ελληνας και ταυτοχρονα ΔΕΝ πτωχευει η Χωρα !… τι ειπε ρε ο στομας του….
[b][u]Αρα αφου δεν ειμαστε η Χωρα.. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ… Η Χωρα ΧΡΩΣΤΑΕΙ βοιδι ε βοιδι…[/u][/b]
[b][u]Αφου ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΧΩΡΑ και ο Ελληνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ΧΩΡΑ … να ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ…[/u][/b]
[u][b]- ΠΟΙΟΣ – Τι ΅ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ρε προβατο μπεε μπεε ??[/b] [b]πες… ! Οι λογαριασμοι του γεν Λογιστηριου? της ΤτΕ ?? Τι ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ???[/b][/u]
ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ… ΝΑΙ ?? αα ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.. οχι ο Ελληνας.. ο Ελληνας δεν ειναι η Χωρα που πτωχευει… πτωχευει για παρτη του κ ετσι γουσταρει.
Το καταλαβες τωρα Ταρανδε?? ΧΟΥΝΤΙΚΕ.. ΦΑΣΙΣΤΑ που θα πεις και
- “Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε με δημοκρατικό τρόπο ούτε με εκλογές“…
ΕΣΥ ΡΕ το λες και οι χαχολοι οι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ σε χειροκροτουν… μπραβο σε ολους..! ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ(Α).

το πιασες τωρα ?? ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ και ΑΠΕΙΛΗ κατα της ΖΩΗΣ ΣΟΥ στα ισια ( με κομμενο ρευμα η εξωση ! )
-Τα χειροτερα και ΜΥΣΤΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ.. και θα ερθει και η Νεα Δανειακη ΣΥμβαση να βαλει τα καρφια στο φερετρο…
Τωρα εχουν συμφωνησει να τα δωσουν ολα.. κινητα και ακινητα…! ετσι οπως – αγαρμπα – το κανουν με το μονιμο τελος ακινητων… δλδ ΔΕ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ… 
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥ΅Σ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ με ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΡΑΚΤΟΡΕΣ το ΠΑΣΟΚ… 
ειναι απατεωνες…. ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΑΝΤΕΩΝΕΣ… μας πουλανε τετραγωνα “μυαλα” και το κ τα 9 μερα.. κ τα μαμουν ολα.
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

 

Αντιγράφω από post στο capital.gr. Το κείμενο, είναι άκρως κακογραμμένο, με κακή σύνταξη, λάθη πληκτρολόγησης, τονισμό όπου θυμόταν ο συντάκτης του, παρ'όλα αυτά όμως είναι ορθογραφημένο και από τα ατάκτως ερριμένα νοήματα που παραπέμπουν σε ψυχασθενή, εικάζω ότι παρ'όλα αυτά -και εξαιτίας αυτών- προέρχεται από άτομο με υψηλότατο IQ. Σε κάθε περίπτωση περιέχει 2-3 θανατερά ερωτήματα (μαρκαρισμένα από εμένα με bold και underline), τα οποία σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποστείλω με επιστολή που θα επιδόσει δικαστικός επιμελητής στον ΓΑΠ, προς απάντηση. Θα απαιτήσω μια απάντηση ως προς τον ορισμό της "χώρας" που "έπρεπε να σωθεί". Εφόσον τον πληρώνω, εγώ για να παριστάνει τον πρωθυπουργό, είναι υποχρεωμένος να μου δώσει αυτόν τον ορισμό επιτέλους.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση, σχεδιάζουν να φτιάξουν μια εταιρία που θα διαχειριστεί την πώληση της περιουσίας της Ελλάδας και η οποία θα ανήκει σε εκπροσώπους των αγοραστών! http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/659491/Article.aspx

Link to comment
Share on other sites

http://www.capital.gr/News.asp?id=1294782

 

Α ρε οικονομολόγοι "επιστήμονες"... Όταν το φωνάζαμε ότι δε μαζεύεται η κατάσταση με τίποτα, έλεγαν τα δικά τους (οι αυτοανακηρυγμένοι ως "σοβαροί"). Τώρα ψάχνουν να βρουν πως χ*στηκαν έξω από το σώβρακο και μέσα απ'τη μπιτζάμα (να με συγχωρούν οι κυρίες!).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.