Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλλειψη - αμφισβήτηση μελέτης θερμομόνωσης


hetauma

Recommended Posts

Δηλαδή ξεκάθαρη απάντηση για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσεις ένα κτίριο για το οποίο, βάσει του στελέχους της αδείας και κατόπιν έγγραφης απάντησης της ΥΔΟΜ, φαίνεται ότι δεν είχε υποβληθεί και εγκριθεί μελέτη θερμομόνωσης δεν σου έδωσαν; Μα τόσο ευθυνόφοβοι είναι;

 

Όσο για το τι έλεγχαν και συνεχίζουν να ελέγχουν στις πολεοδομίες και για το αν εκδίδονταν άδειες χωρίς μελέτη θερμομόνωσης, επίτρεψέ μου φίλε Inzaghi να έχω τις ενστάσεις μου. Άλλωστε όπως είχα γράψει και πριν δυο χρόνια (και το επιβεβαίωσε και ο dib από δική του εμπειρία), μου είχαν γυρίσει πίσω μελέτη διαστασιολόγησης ηλιακών συλλεκτών σε κτίριο κατά ΚΕΝΑΝ, ως μη απαιτούμενη ενώ είναι υποχρεωτική. Για τόσο σαΐνια κι ενημερωμένους μιλάμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα. Ξαναγράφω στο παρόν θέμα. Κάποιες ερωτήσεις:

1. Σε περίπτωση κατατεθειμένης μελέτης θερμομόνωσης στην πολεοδομία, η οποία βρέθηκε και την χρησιμοποιούμε στην αυτοψία, τί συνιστά αποδεκτό επιστημονικά τρόπο για να αμφισβητήσω την μελέτη θερμομόνωσης?:

α. Τα καρώτα? σαφώς ναι, σελίδα 49 τοτεε1.

β. η θερμογραφική αποτύπωση? σαφώς ναι, σελίδα 49 τοτεε1.

γ. τιμολόγια υλικών και επίσημα έγγραφα? σαφώς ναι, σελίδα 49 τοτεε1.

δ. μέτρηση του πάχους του τοίχου?... 

ε. οπτική παρατήρηση από το κενό των χωνευτών κουφωμάτων?...

στ. παρατήρηση ήχου κατά την κρούση των δομικών στοιχείων?...

από τηλεφωνικές και γραπτές επικοινωνίες (e-mail) με ευεπεν καταλαβαίνω ότι επιμένουν στα α,β,γ και είναι ιδιαιτέρως φειδωλοί αν όχι αρνητικοί στα δ,ε,στ...νομίζω το θέμα είναι σοβαρό..

2. Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι κατατέθηκε η μελέτη θερμομόνωσης αλλά δεν βρεθεί πχ λόγω καταστροφής της, και κατά την αυτοψία δεν διαπιστώνω μονωτικό υλικό ούτε στις τοιχοποιίες αλλά ούτε και στον φ.ο.,αλλά ωστόσο η διαπίστωση μου δεν έγινε με θερμοκάμερα ή καρώτο αλλά με μέτρηση πάχους και οπτική παρατήρηση, τί κάνω? αμφισβητώ την μελέτη θερμομόνωσης που...δεν βρήκα??κι αν αυτή προέβλεπε θερμομονωτικά τούβλα ή επίχρισμα με θερμομονωτικές ιδιότητες?μήπως εδώ πρέπει οπωσδήποτε να πάρω τα μέγιστα κατά κθκ?

εδιτ:

Ανεβάζω επίσης ,με σβησμένα προφανώς κάποια σημεία, μια έγγραφη επικοινωνία που είχα με την ευεπεν. Έχει ενδιαφέρον για δύο λόγους:

α. αν και στο στέλεχος της ο.α. δεν αναγραφόταν η μελέτη θερμομόνωσης, εντούτοις έγινε δεκτό ότι είχε κατατεθεί μελέτη θερμομόνωσης και δεν βρέθηκε, γιατί υπήρχε αναφορά στην αίτηση του ιδιοκτήτη, στον πίνακα αμοιβών και στην ανάθεση-ανάληψη του μηχανικού...

β. στην δεύτερη εικόνα που ανεβάζω, το κυκλωμένο κομμάτι ενισχύει αν μη τί άλλο τον προβληματισμό που βάζω παραπάνω για το τί είναι επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος αμφισβήτησης μιας μελέτης θερμομόνωσης....μιας και αυτό το "..εφόσον και μόνον..στην σελίδα 49" δεν ξέρω τί περιθώρια αφήνει..

post-72619-0-27919600-1414751873_thumb.jpg

post-72619-0-27112200-1414751886_thumb.jpg

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Η λήψη καρότων, ακόμη κι αν συμφωνούσε ο ιδιοκτήτης να του κάνεις το κτίριο σουρωτήρι, δεν θα αποδείκνυε και πολλά, καθώς για να είχες πλήρη εικόνα της κατάστασης θα έπρεπε να κάνεις λήψεις από πάρα πολλές θέσεις.

η θερμογραφική αποτύπωση απλώς θα σου έδειχνε την έλλειψη ή την ποιότητα μόνωσης και σε καμιά περίπτωση το αν έχει εφαρμοσθεί η μελέτη ως είχε και πολύ περισσότερο το U των δομικών στοιχείων. Για το σκοπό αυτό χρειάζονται ειδικά όργανα με πολύωρες μετρήσεις.

 

Τώρα, αφού μας θέλουν χαρτογιακαδες κι εφόσον από την κατάθεση των αμοιβών φαίνεται πως υποβλήθηκε μελέτη θερμομόνωσης (και "όλως παραδόξως" δεν ανεγράφη στο στέλεχος της Ο.Α. και επίσης "εξαφανίσθηκε" -μόνο αυτή- από τον φάκελο), πάνε με τα μέγιστα κατά Κ.Θ.Κ. κι ας βγάζει μάτι ότι δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μισό τετραγωνικό μονωτικού στα κατακόρυφα αδιαφανή.

 

Υ.Γ. "...επίχρισμα με θερμομονωτικές ιδιότητες" ε :grin: ;;; Καλόοοοο.

Link to comment
Share on other sites

Εδω ρε παιδια ειχα βρει εγω σε διαμερισμα πολυκατοικιας δεκαετιας 1990 οπη διαμπερη σε τοιχο για να περασουν οι σωληνωσεις του κλιματιστικου και δεν ειχε ιχνος μονωσης

Πηρα την ΕΥΕΠΕΝ επι τοπου, τοτε που απαντουσαν στα τηλεφωνα, μιλησα με μηχανικο και μου ειπε

"και που ξερεις εσυ πως το τουβλο δεν εχει καποια συγκεκριμενα θερμοφυσικα χαρακτηριστικα ωστε να χρησιμοποιηθηκε αντι της μονωσης¨?"

 

Τι να αμφισβητησω επειτα? Στα τουβλα ειδικα δεν αμφισβητω με τιποτα

Στα μπετα αν δε μου βγαινει το παχος, αμφισβητω και αν καποιος ισχυριστει οτι φαγωθηκε η επικαλυψη για να μπει το μονωτικο και να μην αυξηθει το παχος, θα τον βαλω να σκαψει το μπετο για να μου αποδειξει τη μαλακια του...

 

Αντε γιατι θα θεχασουμε αυτα που ξερουμε με τους χαρτογιακαδες

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε και λεμε.

Διαμερισμα σε πολυκατοικια κατασκευης 1983

Οικοδομικη αδεια δεν υπαρχει....

ΟΕΚ speaking...

 

Υπαρχει περιπτωση να εχει κατατεθει καπου (που?) μελετη θερμομονωσης?

Η το λαμβανω ολο το κτηριο αμονωτο a priori?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η άδεια έχει εκδοθεί μετά το 1979 , πρέπει στον φάκελο της άδειας να υπάρχει η μελέτη θερμομόνωσης,όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 362Δ/1979.

Link to comment
Share on other sites

Μα απ' ότι λέει ο Inzaghi, δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Τώρα πως γίνεται αυτό για κτίριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας....; Στην Ελλάδα είμαστε. Αν δεν κάνω λάθος, κάποια είχαν κατασκευαστεί με απλή απόφαση νομάρχη και ένα γενικό τοπογραφικό με κάποιες τυπικές κατόψεις, για άλλα είχαν κατατεθεί κανονικά φάκελοι στις πολεοδομίες και από ένα σημείο και μετά, νομίζω πως την ευθύνη της έκδοσης των οικοδομικών αδειών (με τις ισχύουσες και για όλα τα υπόλοιπα κτίρια διατάξεις) και τον έλεγχο σε όλα τα στάδια κατασκευής (λέμε τώρα..) τον αναλάμβανε η Τεχνική Υπηρεσία του οργανισμού, χωρίς την εμπλοκή των πολεοδομιών. Πήγαινε σύννεφο η αυθαιρεσία.

Μπορεί και να έχει οικοδομική άδεια, αλλά τρέχα γύρευε που μπορεί να βρίσκεται.

Link to comment
Share on other sites

εγώ σε ανάλογη περίπτωση, από το παραχωρητήριο έβγαλα άκρη, που αναφέρει το σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΕΚ, και από τήν τεχνική υπηρεσία του ΟΕΚ (ανάλογα που ανήκει η κάθε περιοχή μπορείς να βρείς άδεια και να αιτηθείς σχέδια, τα οποία ώς πρός την εφαρμογή δεν συζητάμε αλλά και ούτε αξίζει τον κόπο να παιδευτείς τόσο πολύ και να ξοδεύεσαι). Πάντως το στέλεχος που βρήκα του 1983 και εμένα, έγραφε ότι έχει κατατεθεί μελέτη θερμομόνωσης και πήγα με 3.5

Edited by katrmp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.