Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάλογος για τις Αμοιβές του νέου νόμου περί Αυθαιρέτων 2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 553
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"ε, δεν τρέξατε και καθόλου, από το σπίτι σας την κάνετε την αίτηση!!!"

 

Δικός μας λογαριασμός είναι αυτό! Έχουμε ειδική μισθωμένη γραμμή με το ΤΕΕ που κοστίζει πολλά! Ο ειδήμων που κάνει SEO σε ένα website, το κάνει από το σπίτι του ή ακόμα και από το iphone του στην καφετέρια. Δε χρειάζεται δώσει λόγο γιατί ζητάει (και παίρνει) 3.000 το χρόνο.

Το πολυπόθητο χαρτάκι της "πολεοδομικής νομιμότητας" κοστίζει τόσο. Γιατί, πως, πότε, με ποιόν τρόπο, δε θα αφορούν τον πελάτη από εδώ και στο εξής. Με τις ...φτυαριές να κρίνουν τη δουλειά του εργάτη (και ούτε καν αυτού).

Link to comment
Share on other sites

Για τα τοπογραφικά που θα πρέπει να προσκομίζονται , ακούστηκε τίποτα; Εκτός του οτι θα είναι εξαρτημένα...Αμοιβή 1430 ευρώ δε παίζει να πληρώσει κανείς, εννοείται...

Οπότε πάμε με το σταυρό στο χέρι και ζητάμε οσα μπορούμε; Ή θέλει και το τοπογραφικό υπολογισμό μέσω συστήματος αμοιβών ΤΕΕ;

Link to comment
Share on other sites

για να ξερουμε τι λεμε για αμοιβες γιατι εχουμε μεινει στην 1 φαση....

 

 

οταν λεει να ριξουμε ηλεκτρονικα τα σχεδια τι εννοει ?

 

γιατι αν ειναι για ενα διαμερισμα 100 τ.μ να πρεπει να επρασω ολο τον οροφο σε ηλεκτρονικη αυτο και ανα ανεβαζει την τιμη.....

Link to comment
Share on other sites

γιατι αν ειναι για ενα διαμερισμα 100 τ.μ να πρεπει να επρασω ολο τον οροφο σε ηλεκτρονικη αυτο και ανα ανεβαζει την τιμη.....

 

4 όψεις, 2 τομές, 1 κάτοψη, 1 τοπογραφικό, 1 ΔΚ. 9 σχέδια συνολικά προς σάρωση. Σου λέω ότι άντε να πρόκειται για μεγάλο κτίριο και είναι Α0 το καθένα. Να βάλουμε 2 ευρώ το καθένα την σάρωση (όπως είπα από έρευνα που έκανα είναι πιο κάτω και από τόσο); 18 ευρώ είναι όλα! Τι κόστος ανεβάζει επιτέλους το σκανάρισμα;

Link to comment
Share on other sites

μια στιγμη.......δλδ πχ τον προσθετο εξωστη θα τον κανω με χαρακα πανω στο αρχικο ? και μετα να το σκαναρω?

στο δωμα θα κανω ενα περιγραμμα και θα το σκαναρω?

 

στο υπογειο θα προσθεσω μετρα παλι με χαρακα και θα σκαναρω?

 

οι αλλαγες στις οψεις καια υτες με χαρακα?

 

ωραια τα λες ελπιζω ναναι αληθεια.....

 

 

οσο για τα εντελως αυθαιρετα..... αλλο αποτυπωση δλδ 2 κατοψεις....και αλλο και τομες και οψεις κτλ κτλ.......χωρις πλακα ποσα θαπερνε ενας σχεδιαστης να περασει τα σχεδια?

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζοντας τις αποριες σας συναδελφοι και εχοντας στο μυαλο μου και τις δικες μου, λυπαμαι που μας καταντησαν ετσι. Σπουδαζαμε τοσα χρονια καποιοι μακρια απο την πολη μας η και απο την χωρα μας και μας εχουνε καταντησει μπακαλιδες. Μας εχουν αφησει στο ελεος του Θεου για τις αμοιβες μας (ενω οι πελατες ρωτανε κ με το δικιο τους), μας εχουν αφησει με αποριες νομοθετικες και παει λεγοντας...κριμα ντροπη τους αντε για να μην πω τιποτα χειροτερο....

Link to comment
Share on other sites

ανοιξε η δουλεια, κ εσεις αντι να πατε στον αγιο της γειτονιας σας να αναψετε καμια λαμπαδα, μιζεριαζετε για ηλιθια θεματα.

 

οποιος δεν ξερει πως να κοστολογησει το χρονο του, ας παει να κανει καμια αλλη δουλεια μεχρι να μαθει πως να τον κοστολογει. ο akius ειναι ο μονος εδω μεσα που εχει κανει μια κοστολογηση, παρολο που κατα τη γνωμη μου ειναι ο τομπάζης νο2.

 

εχετε γεμισει αυτα τα 2 θρεντς με τοση πολυ σαβουρα και κλαψα, που χανω τα σημαντικα ποστς, οπως αυτο της προτυπης δηλωσης του υπεκα. και οι συντονιστες οχι μονο σαας αφηνουν να γεμιζετε σααβουρα, αλλα παραλληλα πιστευουν οτι ολα αυτα τα ποστς εχουν αξια.

 

λοιπον, για να τελειωνει η κλαψα, παρουσιαζω ρεαλιστικες τιμες πιατσας, χωρις φπα:

 

1. εξαρτημενο τοπογραφικο σε εγσα: κατ ελαχιστον 600. για πανω απο 4 στρ ΚΑΙ για πιθανη διερευνηση παρεκκλισεων που πιθανον να ειναι οικοδομησιμο, κατ ελαχιστον 1.500. σε αυτη την περιπτωση απαιτουνται τιτλοι ιδιοκτησιας απο υποθηκοφυλακειο, κ πιθανον δικηγορος, ΠΟΛΥ πιθανο.

φυσικα απαιτειται δασαρχειο για τα εκτος σχεδιου. προσθετο κοστος αγορα χαρτη γυς και αιτηση στο δασαρχειο: 200 ευρω.

2. αποτυπωσεις αρχιτεκτονικων: ταριφα 250 ευρω, μετα τα 100 τ.μ. 3 ευρω ανα τ.μ. περιλαμβανονται κατοψεις-οψεις-τομες. απλες γραμμες και οχι φανφαρες σε οψεις- τομες.

3. διαγραμμα καλυψης: ταριφα 300 ευρω, απαιτειται μεταβαση στην πολεοδομια για ορους δομησης

4. απλη υπευθυνη δηλωση μηχανικου 4014: ταριφα 300 ευρω. μη ζητατε και πολλα, η αμοιβη αυτη προυποθετει οτι ο ιδιοκτητης εχει προσκομισει σχεδια επικυρωμενα. η δουλεια ειναι μια μεταβαση αυτοψιας, και δεκα λεπτα στο pc για τη συμπληρωση της δηλωσης.

 

οποιος ξαναγραψει για το κλαμα των αμοιβων των ελληνων μηχανικων εν ετει 2011 και εν αναμονη κρατικου κανονιου- εξαιρειται ο φιλος μου ο tpanag που ειναι κατ επαγγελμα σκεπτικιστης ή δημοσιογραφος- το μπιμπερο του αμεσως και σε αλλη παραλια να παιζει με τα κουβαδακια του.

 

ειδαλλως σας αποχαιρετω, μιας κ ειναι αδυνατο να παρακολουθησω τα θρεντς. μια μερα να λειψω, δεκα σελιδες σαβουρα που καταβρωμιζουν το ενα και καλο ποστ μεσα στα εκατο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

στο υπογειο θα προσθεσω μετρα παλι με χαρακα και θα σκαναρω?

 

οι αλλαγες στις οψεις καια υτες με χαρακα?

 

ωραια τα λες ελπιζω ναναι αληθεια.....

 

Δεν ξέρω αδερφέ... Δεν τον έχω διαβάσει ακόμα καν το νόμο είπα. Για τα εντελώς αυθαίρετα (χωρίς Ο.Α.) είναι προφανές. Για 3 τ.μ. κλεισμένο εξώστη ή ένα κούφωμα μικρότερο όμως, θα κάνουμε πλήρη αποτύπωση αρχιτεκτονικών, νέες κατόψεις, νέες τομές κλπ.; Αν είναι έτσι πάσο... Δεν τίθεται θέμα όμως τότε πλέον για 3ψήφιες αμοιβές. Μάλλον δε, 2χιλιαρο+ παίζουν όλα αυτά συνολικά με τη διαδικασία...

Link to comment
Share on other sites

Ο καθε ανθρωπος μπορει να γραψει αυτο που πιστευει και νιωθει. Μπορει για καποιος να μην συμφωνει με αυτα που γραφουν καποιοι οποιος και καποιοι να μην συμφωνουν με αυτα που γραφει καποιος (δεν θα χρησιμοποιησω την λεξη σαβουρα γιατι δεν μου αρεσει και δεν ταιριαζει στην προσωπικοτητα μου, μονο στις λαικες ακουω τετοιες εκφρασεις!)

 

Τωρα οσον αφορα την δουλεια μας δεν αντιλεγω προσωπικα οτι 'ανοιγει' αλλα μας εχουν ακομα στα σκοταδια για αρκετα θεματα. Και σε αυτο συμφωνει το μεγαλυτερο ποσοστο των μηχανικων τωρα αν καποιος ζει σε ουτοπια και σε κοσμο αγγελικα πλασμενο να μας πει τι πινει και δεν μας δινει!! Περαιτερο προσβολες δεν δεχομαι απο κανεναν και για κανεναν και εδω μεσα πιστευω οτι γραφουν μορφωμενοι ανθρωποι και καλο θα ηταν το επιπεδο να ειναι αναλογο ... Και οποιος προσβαλει συναδελφους τα κουβαδακια του και σε αλλη παραλια!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.