Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Θετει ολο τον κλαδο των Συμβολαιογραφων σε πληρη αντιθεση με τις θεσεις των Μηχανικων...

 

Με τον ιδιο τροπο με τον οποιο προσπαθουμε να κατοχυρωθουμε νομικα με τα δικα μας λεκτικα και βεβαιωσεις, προσπαθουν και οι ιδιοι να κατοχυρωθουν ζητωντας πιτση αντιγραφη του λεκτικου του ΦΕΚ, κατι που κανενας Μηχανικος δε θα υπογραψει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ...

 

Το θεμα ειναι να μη σου τυχει αδιαλλακτος συμβολαιογραφος γιατι εκει και προβλημα θα εχεις και δε θα γινει η δουλεια σου...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

[ATTACH]4892[/ATTACH]

 

δείξε στο συμβολαιογράφο το ακόλουθο κείμενο(τέλος πρώτης σελίδας και αρχή δεύτερης, που αναφέρει που γεννάται ανάγκη για βεβαίωση μηχανικου) [ATTACH]4892[/ATTACH] , και πες μου τι σου απάντησε:P

 

Bάσει αυτής της εγκυκλίου μου ζητάει να της υπογράψω ότι δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου!

Link to comment
Share on other sites

Bάσει αυτής της εγκυκλίου μου ζητάει να της υπογράψω ότι δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου!

 

Χρέωσε την κι εσύ και υπέγραψε.

Το ακίνητο (γήπεδο οικόπεδο ότι είναι) με τα στοιχεία μπλα μπλα δεν εμπίπτει στις διαδικασίες του νόμου 4892 διότι κατά την ημέρα αυτοψίας ήταν αδόμητο.

 

Η πιο όμορφες βεβαιώσεις είναι αυτές.

Κράτα και μια φωτογραφία στο αρχείο σου με υπογραφή ιδιοκτήτη και ημερομηνία.

 

Μην πάμε να πετάξουμε υλη ξεκούραστη για εμάς.

 

Σημαντικό σαν δήλωση διότι επιτέλους κάποιος θα πιστοποιεί ότι δεν είναι κτισμένο (ο μηχανικός) εύκολο όμως σε σύγκριση με τον έλεγχο δομημένων αυθαιρεσιών.

Το κράτος ήταν ανίκανο να το ελέγχει αυτό (κι ας είναι εύκολο για εμάς). Εμείς μπορούμε.

Μη το απαξιώσουμε διότι θα το αναλάβουν με χαρά ακόμα και οι μεσίτες αν μπορούσαν να το υπογράψουν και να πληρωθούν για αυτό.

 

Οπότε το αναλαμβάνουμε και δεν δίνουμε ποτέ πλαστή βεβαίωση για αδόμητα.

Εμείς πρώτοι πρέπει να σεβαστούμε στον υπέρτατο βαθμό την υπογραφή μας για να γίνει και στον χρόνο σεβαστή από άπαντες.

Link to comment
Share on other sites

Το ακίνητο (γήπεδο οικόπεδο ότι είναι) με τα στοιχεία μπλα μπλα δεν εμπίπτει στις διαδικασίες του νόμου 4892 διότι κατά την ημέρα αυτοψίας ήταν αδόμητο.

Σε αδόμητο οικόπεδο ή αγροτεμάχιο

που έχει γίνει περίφραξη ή περιτοίχηση χωρίς άδεια

και την οποία περίφραξη την αποτυπώνουμε στο τοπογραφικό,

θα προκύψει πρόβλημα με την βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω φίλε μου.

Λογικά θα πρέπει να βγει και μια εγκύκλιος (σιγά σιγά) που θα έχει έναν κατάλογο με τις μικροπαραβασεις πολεοδομικής νομοθεσίας που θα εξαιρούντο από την υποχρέωση νομιμοποίησης για την μεταβίβαση ακινήτων.

Αυτό δεν θα άρει την όποια μικροπαραβαση αλλά θα την αποδεσμεύει από την αγοραπωλησία.

Οπότε η βεβαίωση θα έχει και μια φράση δεν εμπίπτει στις μικροπαραβασεις Εγκύκλιου ή νόμου τάδε.

 

Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν πολλά μα πολλά ερμηνευτικά.

Αυτή τη φορά όμως θα τους τρέχουν οι συμβολαιογράφοι να τα βγάλουν και όχι εμείς που συνήθως δεν έχουμε μεγάλη πέραση στα νομοπαρασκευαστικά.

Αρκεί να μη αρχίσουν οι μηχανικοί αισθανόμενοι ως εργοδότες τους συμβολαιογράφους να είναι yes man σε ότι τους ζητούν.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε ότι θα πάρει τηλέφωνο αύριο την υποθηκοφύλακα να την ρωτήσει και θα με ενημερώσει!! Είμαι περίεργη για το τι θα ακούσω!

Δηλαδή να πάω βάσει εγκυκλίου;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προβληματίζεστε τόσο πολύ, τα πράγματα είναι απλά, πιστεύω ότι δεν αλλάζει τραγικά τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν στα τοπογραφικά που συντάσσουμε και παραδίδουμε για συμβόλαια.

Καταρχήν σκεφτείτε ότι η ζητούμενη αυτή βεβαίωση προστέθηκε σαν παρελκόμενο στον Ν.4014 για να εκφοβίσει τους ιδιοκτήτες που σκοπεύουν να μεταβιβάσουν και να τρέξουν να τακτοποιήσουν για 30 χρόνια και το κράτος να εισπράξει... για κανένα άλλο λόγο... Ο νομοπαρασκευαστής ξέρει (δεν είναι τόσο βλάκες όσο νομίζουμε) ότι αν συγκεκριμενοποιήσει και αυστηροποιήσει (δικλείδες διαστάυρωσης) την οδηγία αυτή περί βεβαίωσης νομιμότητας στην μεταβίβαση, πολύ απλά θα σταματήσουν οι μεταβιβάσεις διότι 100% νόμιμο δε νομίζω να υπάρχει κανένα κτίσμα σε αυτή την χώρα και κανένας μηχανικός δεν θα πάει να παίξει την υπογραφή του κορώνα-γράμματα όταν υπάρχουν στοιχεία που μπορεί "να τον δέσουν". Θα μπορούσαν δηλαδή, αν ήθελαν πραγματικά να "στριμώξουν" την υπάρχουσα αυθαιρεσία, να ζητάνε πλήρη σφραγισμένα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία να συνοδεύουν την βεβαίωση που θα κάνουμε... εκεί πραγματικά θα είχαμε πρόβλημα... δεν χρειαζόταν καποιος να είναι διάνοια για να το σκεφτεί... κι όμως δεν το ζητάνε... αφήνουν να αιωρείται μιά φράση με σκοπό να τσιμπήσουν ένα άκομα ποσοστό του πληθυσμού που το σκέφτεται να υπαχθεί στον (υπό)νομό τους. Οπότε απλά και πονηρά δίνει το tip για να εκφοβίσει, το αφήνει αίωλο για να μπορέσει να στρογγυλοποιηθεί από μας και εν τέλη να μή δημιουργηθεί και μεγάλο πρόβλημα στο σύστημα...

Στην πράξη λοιπόν αυτό που θα επικρατήσει, θα είναι ότι θα βεβαιώνουμε νομιμότητα εν γνώση του ιδιοκτήτη για τις πιθανές αυθαιρεσίες που έχει κάνει, τις οποίες εμείς θα τις κάνουμε γαργάρα... ιδίως αν πρόκειται για μικροαυθαιρεσίες, και όλα ΟΚ (είναι μία τεχνοκρατική και δίκαιη λύση, χαχα).

Να σημειώσω επίσης ότι εμένα προσωπικά πάντα οι συμβολαιογράφοι που πήγαινα και πηγαίνω τα τοπογραφικά μου με ρωτάνε και με προτρέπεουν να διευκρινίζω επάνω στα αποτυπωμένα κτίρια την οικοδομική άδεια των κιτρίων και να τσεκάρω άν το περίγραμμα ταιριάζει με αυτό της άδειας. Αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση, σε συνενόηση με την πωλητή (ιδιοκτήτη) είτε πάμε για νομιμοποίηση, είτε το κάνουμε γαργάρα εν γνώση του ιδιοκτήτη, με την άτυπη συμφωνία ότι άν στο μέλλον γίνει "θέμα" εμείς δε φέρουμε ευθύνη, δεν είδαμε όταν αποτυπώσαμε, δεν ξέρουμε, λέμε ότι χτίστηκε μετά από την αποτύπωση (δεν μπορεί κανείς να μας προσάψει και το αντίθετο). Θέλω να πώ ότι οι πιθανές νομικές συνέπειες, αυτές που συζητάτε παραπάνω, υπήρχαν και μέχρι σήμερα και δεν το είχαμε κάνει big deal, κρύβαμε ότι έπρεπε να κρύψουμε, κάναμε τον σταυρό μας και παίρναμε την αμοιβή μας... όπως είπε και κάποιος παραπάνω δεν το κάνουμε το επάγγελμα από χόμπι και ούτε υπάρχει θεσμοθετημένο κάνα βραβείο ευπατρίδων μηχανικών...

Τέλος θέλω να σχολιάσω παραπάνω ένα σχόλιο συναδέλφου που λεεί ότι δεν θα υπογράφει την παραμικρή αυθαιρεσία και ότι θέλει να κοιμάται ήσυχος, σεβαστή η τακτική που έχει ο κάθενάς, αλλά εγώ πιστεύω ότι όταν κάνεις αυτή την δουλειά, αναφέρομαι βέβαια στους ελέυθερους-μάχιμους μηχανικούς, δεν μπορείς ποτέ να κοιμάσαι ήσυχος και αν δεν το "σηκώνεις" αυτό, απλά αλλάζεις αντικείμενο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.