Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση μηχανικού για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών


Recommended Posts

Ξέρετε πόσα και πόσα τοπογραφικά έχουν επισυναπτεί σε συμβόλαια τα οποία είτε:

 

Έχουν υπογραφεί χωρίς ο μηχανικός να δει καν το οικόπεδο, απλώς σβήνει την παλιά σφραγίδα και αλλάζει και ημερομηνία.

 

σε αυτο παντα ειχα ενα ερωτημα κατα ποσο ηθικο ειναι και επαγγελματικο.....δλδ πχ θελεουν μια αδεια βαψιματος εξωτερικων οψεων........ποσο θεμιτο ειναι να χρησιμοποιειται το τοπογραφικο της αρχικης αδειας ? θεωρειται οτι τα πνευματικα δικαιωματα δεν υπαρχουν απο την στιγμη που το συγκεκριμενο τοπογραφικο εχει πληρωθει στην αρχικη αδεια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θεωρειται οτι τα πνευματικα δικαιωματα δεν υπαρχουν απο την στιγμη που το συγκεκριμενο τοπογραφικο εχει πληρωθει στην αρχικη αδεια?

Το παν στο τοπογραφικό είναι η πρόσφατη ημερομηνία.

Αν μπορούσαν θα χρησιμοποιούσαν το αρχικό τοπογραφικό, με την αρχική σφραγίδα και υπογραφή αλλά και την αρχική ημερομηνία.

Και αντίγραφα συμβολαίων χρησιμοποιούνται, αλλά δεν τροποποιεί κανείς την ημερομηνία σύνταξής τους...

Link to comment
Share on other sites

Με ενημερωσαν κι εμενα οτι το μεσημερι ηρθε εγκυκλιος στους συμβολαιογραφους που μετεθετε ολα τα συμβολαια απο 1 Οκτωβριου κι επειτα...

 

Μηχανικος η πηγη μου που τον ενημερωσε Συμβολαιογραφος πριν λιγες ωρες...

Τι και πως δε γνωριζω παραπανω... Αν καποιος ξερει ας ενημερωσει...

Link to comment
Share on other sites

Συμβολαιογράφος μου ζήτησε να γράψω σε τοπογραφικό οικοπέδου που προορίζεται για πώληση ότι ¨το οικόπεδο είναι αδόμητο και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4014/2011¨..

 

Η συμβολαιογράφος επιμένει σε αυτό, γιατί της ήρθε λέει εγκυκλιος που αναφέρει ότι ο Ν. 4014 αναφέρεται μόνο σε κτίρια. Αρνήθηκα να το γράψω, γιατί πέρα από το ότι είναι συκεγχυμένη η χρήση των εννοιών, κτίριο, ιδιοκτησία, ακίνητο στο νόμο, γίνεται αναφορά και σε αυθαίρετες χρήσεις.

Έχετε ακούσει την εγκύκλιο αυτή;

Link to comment
Share on other sites

Μηπώς ξερεί καποιος συνάδελφος να μου πει αν θα είναι απλή βεβαιώση ή επικυρωμένη υπευθύνη δήλωση απο την αστυνομία? χρειάζονται και φωτογραφίες απο το ακίνητο?

 

Ευχαριστω!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα

 

Με αφορμή συχνές αναφορές - και κλάψες - για το πως θα λειτουργήσουμε νόμιμα και ηθικά με κίνδυνο να χαρακτηριστούμε οι "τυπικοί και τυπολάτρες" μηχανικοί και να χάσουμε την όποια πελατεία μας από τους καπάτσους αετονύχηδες "συναδέλφους" που θα υπογράφουν τα πάντα, θα ήθελα να καταθέσω δυο σκέψεις.

 

1. Αν ήθελα να βγάλω λεφτά πολλά, γρήγορα και άκοπα, θα πούλαγα ναρκωτικά. Είναι επιλογή μου να μην το κάνω.

 

2. Για σκεφτείτε πως θα κοιμόσασταν όταν είχατε υπογράψει βεβαιώσεις "μη ύπαρξης αυθαιρεσιών" σε ακίνητα με λίγες ή πολλές παρανομίες και ο οποιοσδήποτε συνάδελφος, για τον οποιοδήποτε λόγο (ίσως γιατί ήταν τίμιος και έμεινε στην απ'έξω) σας έκανε μιά καταγγελία. Ωραίος ύπνος φαντάζομαι θα είναι αυτός.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Αν εξαιρέσουμε "ασήμαντες" (με βάση τον νόμο και τις μελλοντικές εγκυκλίους) αυθαιρεσίες δεν προτίθεμαι να κρύψω τίποτα, ούτε να δώσω ψευδείς βεβαιώσεις σε κανένα.

 

Επιτρέψτε μου και ένα ερώτημα: Με βάση την έκδοση οδηγίας για τα βασικά στάδια της διαδικασίας υποβολής από το ΥΠΕΚΑ, δηλώνεται στο τέλος με BOLD γράμματα πως η θεωρημένη από την Πολεοδομία βεβαίωση απαιτείται και χρησιμοποιείται για μεταβίβαση ακινήτου. Μπορώ λοιπόν να συμπεράνω ότι δεν έχω καν την δυνατότητα να αναλάβω περίπτωση πελάτη που επιθυμεί να νομιμοποιήσει λιγότερες αυθαιρεσίες από όσες εγώ βλέπω, διότι είναι πλέον σαν να εκδίδω την βεβαίωση "μη ύπαρξης αυθαιρεσιών" σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνω;

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=zCztyCrZLjM%3d&tabid=502&language=el-GR[/img]

Link to comment
Share on other sites

Συμβολαιογράφος μου ζήτησε να γράψω σε τοπογραφικό οικοπέδου που προορίζεται για πώληση ότι ¨το οικόπεδο είναι αδόμητο και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4014/2011¨..

τι σημαίνει δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν4014 ;

ότι δηλ δεν πρόκειται ο αγοραστής να χτίσει αυθαίρετο σε αυτό στο μέλλον;

Link to comment
Share on other sites

Κατά την ημέρα της βεβαίωση βεβαίως. Μελλοντικά μπορεί να κάνει και άλλες παρανομίες.

Σε όλα όσα λες συμφωνώ.

Link to comment
Share on other sites

Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τον πελάτη για χορήγηση της βεβαίωσης, αμοιβή και χρόνος αποπληρωμής απαιτείται να υποθέσω έτσι?Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο η βεβαίωσή σου να είναι γεμάτη αυθαίρετα. ο αγοραστής να ακυρώσει την αγοραπωλησία και να σου πει εφόσον δεν αγοράζω αφού υπάρχουν αυθαιρεσίες δε θέλω τελικά βεβαίωση και δε σε πληρώνω!

Επομένως στο ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να αναφέρεται και ότι η αμοιβή είναι για βεβαίωση για το αν υπάρχουν αυθαιρεσίες, και όχι για βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.Επίσης η πληρωμή να αναφέρεται καθαρά ότι πραγματοποιείται κατά την παράδοση της βεβαίωσης αυτής χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί το αποτέλεσμα στους ενδιαφερόμενους. Αρκεί κάτι τέτοιο?Καμιά πρόταση?

 

Επίσης αναφέρω ότι πια είναι υποχρεωτική η σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών για καθορισμό αμοιβών. Δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται βέβαια με την εφορία!Κάπου είχα διαβάσει ότι καταθέτονται τα συμφωνητικά και στην εφορία!Δεν είμαι σίγουρος!

Link to comment
Share on other sites

Συμβολαιογράφος μου ζήτησε να γράψω σε τοπογραφικό οικοπέδου που προορίζεται για πώληση ότι ¨το οικόπεδο είναι αδόμητο και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4014/2011¨..

 

υπάρχει κτίσμα στο οικόπεδο? αν ναι( και έχει κάποια αυθαιρεσία εννοείτε), δεν της δίνεις καμία βεβαίωση

 

αν το οικόπεδο είναι αδόμητο. δεν γράφεις τίποτα πάνω στο τοπογραφικό, απλά συστάσεις εσύ βεβαίωση, ότι το οικόπεδο είναι αδόμητο, επισυνάπτεις και μια φωτογραφία του οικοπέδου με ημερομηνία πάνω της...ή όπως προείπε και ένας συνάδελφος σε προηγούμενο post, πας και στην αστυνομία να σου βεβαιώσει την ημερομηνία της φωτογραφίας και είσαι καλυμμένος. με αυτό το πράγμα εσύ βεβαιώνεις , ότι μέχρι τη μέρα που έβαλες την υπογραφή σου δεν υπήρχε κανένα κτίσμα. από κει και μετά δεν σε ενδιαφέρει τι θα γίνει στο μέλλον στο οικόπεδο.

 

πως σου ακούγεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.