Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα Αρθρο 26 – παράγραφος 2 – Περιπτώσεις που μπορεί να εκδοθεί Ο.Α σε αυθαίρετο.


Recommended Posts

Πρώτον θεωρώ πως η νομιμοποίηση πλέον γίνεται με την παρ. 6 του άρθρου 4 του Ν.Ο.Κ. και όχι με το άρθρο 22 του Γ.Ο.Κ.. Αυτό γιατί ναι καταργήθηκε το άρθρο 22 του Γ.Ο.Κ. δυνάμει του άρθρου 35 του Ν.Ο.Κ. που αναφέρει πως: Από την έναρξη ισχύος του παρόντος καταργείται κάθε διάταξη, η οποία είναι αντίθετη στις ρυθμίσεις του παρόντος, με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του άρθρου 1 και του άρθρου 34.

 

Δεύτερον στις περιπτώσεις διηρημένων ιδιοκτησιών εφόσον ο αυθαιρετούχος συνιδιοκτήτης τακτοποιεί χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων είναι αυτονόητο πως δε θα προσμετρηθεί το αυθαίρετο του στο Σ.Δ. που αναλογεί στο ιδανικό μερίδιο του συνιδιοκτήτη που εκδίδει άδεια δόμησης. Άλλωστε το μνημονεύει ξεκάθαρα η εγκύκλιος 1. Όπότε θέλω να πιστεύω πως δεν είναι «πατάτα» και στην περίπτωσή μου αν δεν προσμετρηθούν τα τακτοποιημένα έχω σύνολο δόμηση προς νομιμοποίηση 104,73-23,56=81,17Χ3=243,51 τ.μ. και επιτρεπόμενη 135,39Χ1,8=243,70 τ.μ.

 

 

johnny la canta esta muy loca

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 22 του ΓΟΚ, κατά την άποψή μου, ορίζει διαφορετικά αυτό που λέει ο ΝΟΚ.

Δεδομένου ότι, υπάρχουν και πολλές ερμηνευτικές εγκύκλιοι, θεωρώ πως καλύπτει το θέμα της νομιμοποίησης επαρκώς.

 

Θα περιμένουμε να δούμε τι λέει το Υπουργείο...

 

lasciatemi cantare.....

Link to comment
Share on other sites

nzerman. θα καταργούνταν αν ήταν αντίθετη. Είναι αντίθετη;

 

Άρθρο 22 ΓΟΚ/85

Αυθαίρετη κατά το προηγούμενο εδάφιο κατασκευή, η οποία όμως δεν παραβιάζει τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας.

...

Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω οικοδομικής άδειας η κατασκευή παύει να είναι κατεδαφιστέα και επιβάλλονται μόνο τα πρόστιμα που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει. Το πρόστιμο διατήρησης επιβάλλεται για το διάστημα από τότε που κατά την κρίση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας άρχισε η ανέγερση της κατασκευής έως την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Δεν επιβάλλονται τα παραπάνω πρόστιμα σε περίπτωση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.

 

Άρθρο 4 ΝΟΚ

Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας δόμησης.

Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα.

Πρόστιμο αυθαίτερης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα στην πλάκα, αν οι υπάλληλοι των ΥΔΟΜ ασχολούνταν τόσο πολύ με το θέμα, θα τους είχε ¨κόψει¨ να στείλουν κάνα έγγραφο στην ΔΟΚΚ κι η απάντηση θα ήταν έτοιμοι.

 

Εγώ επικοινώνησα με το ΠΕΧΩ της περιοχής μου μπας και πάρω καμία απάντηση (έτσι ακαδημαϊκά) αλλά με ¨σουτάρανε¨ ευγενικότατα.

Μου σύστησαν να υποβάλω ερώτημα στην ΥΔΟΜ, αν δεν μπορεί να απαντήσει η ΥΔΟΜ, θα διαβιβάσει το ερώτημά μου στο ΠΕΧΩ, αν δεν μπορεί να απαντήσει το ΠΕΧΩ θα κάνει ερώτημα στην ΔΟΚΚ ..... γ.... την ιεραρχία μου μέσα.... με το συμπάθιο.....

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι ρε φίλε... ΠΟΙΟΣ είσαι που θα πας να ενοχλήσεις απευθείας την ΠΕΧΩ. Υπάρχουν ικανότατα στελέχη στην Υ.ΔΟΜ, άσε τις αυθεντίες για τα σοβαρά θέματα.

 

Faethon κατά τη γνώμη μου είναι αντίθετη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρόσπαθησα να ανακαλύψω κάποια απάντηση σε ένα ερώτημα που είχα αλλά από το πολύ διάβασμα στο forum ίσως και να έχει απαντηθεί το ερώτημα αλλά δεν αντιλήφθηκα. Σε περίπτωση νομιμοποίησης με άρθρο 26 του 4014 τι μελέτες απαιτούνται? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλό το ερώτημα σου αλλά άνθρωπος δεν ξέρει για να σου απαντήσει συγκεκριμένα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαδικασίες στην περίπτωση του άρθρου 26.

Ρωτάς στην ΥΔΟΜ και ότι σου πούνε. Τα βασικά θα πρέπει να είναι τα σχέδια αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

Κατόψεις, όψεις, τομές, διάγραμμα κάλυψης και τοπογραφικό βάσει ΝΟΚ.

Αμοιβή, φορολογικά, τεχνική έκθεση, φωτογραφίες.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.