Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Τελικά από τα παραπανω δεν ξεκαθαρίστηκε αν καταθετουμε στην ΕΤΕ.

 

Μετά την περαίωση της μελέτης, ο μηχα−

νικός γνωστοποιεί στο Τ.Ε.Ε. τα στοιχεία που προκύπτουν

από αυτήν, με βάση τα οποία υπολογίζει και καταβάλλει

στο Τ.Ε.Ε τις εισφορές και τα λοιπά δικαιώματα, όπως αυτά

προβλέπονται στη νομοθεσία, είτε ως παρακρατούμενα από

την αμοιβή του μηχανικού, που επεβάλλετο κατά το άρθρο

2 του β.δ. της 30/31.5.1956 να κατατίθεται στο Τ.Ε.Ε., είτε ως

καταβαλλόμενα στο Τ.Ε.Ε. ως δικαιούχο ή προς απόδοση

σε τρίτους δικαιούχους.

Link to comment
Share on other sites

εαν θελεις να παρεις την ΝΟΜΙΜΗ αμοιβη δεν εχεις προβλημα την καταθετεις και τωρα αμεσως στην ΕΤΕ και κανεις την διαδικασια οπως παλια.το θεμα ειναι αν θες να κανεις εκπτωση.εκει εχεις θεμα.σε καμια περιπτωση δεν κανεις καταθεση στην ΕΤΕ και μετα να κοψεις ΔΠΥ με ποσο μικροτερο.νομιζω οτι σε αυτη την περιπτωση απλα(?) θα πρεπει να παρακαψεις την ΕΤΕ.απο την ενημερωση που εχουμε μεχρι στιγμης σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να κανεις τις πληρωμες: α) στο ΤΕΕ (κρατηση ΤΕΕ 2% επι της νομιμης) και β)στην ΕΤΕ μονο του ΤΣΜΕΔΕ.Εφορια ΦΕΜ καταθετεις οτι λεει το συμφωνητικό που εφτιαξες.

και κατι που βλεπω καπως 'επικίνδυνο' για εμας.Η αντιμετωπιση του θεματος απο τους εφοριακούς ίσως λόγω ελλειψης ενημέρωσης ίσως για άλλους λόγους.συνάδερφος μου είπε οτι του κατέστησε σαφές ο εφοριακός της ΔΟΥ του (όταν τον ρώτησε πως θα γινεται η καταθεση των συμφωνητικών)οτι δεν είναι συμβολαιογράφος να ερμηνευει συμφωνητικά.οπως καταλαβατε ο συνάδερφος ήταν έξαλος θεωρόντας οτι θα πέσει τσεκούρωμα σε ελεγχους που θα γινουν στο αμμεσο μέλλον

Link to comment
Share on other sites

Στη ΔΟΥ υποβαλλεις τη λιστα ηλεκτρονικα..

Αρα θα πεσεις σε καποιον ελεγχο δειγματοληπτικο μαλλον...

Οταν θα ερθει αυτος ο ελεγχος μπορει να σου πει ο εφοριακος "Φιλε μου η νομιμη ηταν 1600Ε, πως εσυ πηρες 500Ε???"...

Εκει θα την φας την καμπανα, φταις δε φταις....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά συνάδελφοι από τα παραπάνω εγώ συμπεραίνω τα εξής :

στην ΔΟΥ δεν καταθέτουμε το κάθε συμφωνητικό χωριστά αλλά μία ετήσια κατάσταση με τα ποσά στη gsis.

Στο ΤΕΕ πρέπει να τα καταθέτουμε, αλλά αυτό γα γίνει όταν μπορούν να τα δεχτούν. εκτός εάν τα πηγαίνουμε και τα πρωτοκολλούμε σαν γενικού ή απροσδιόριστου περιοχομένου αιτήσεις.

Αν διαφωνεί κάποιος ας το εξηγήσει παρακαλώ.

Κάτι πιο συγκεκριμένο τώρα : σε πόσες φάσεις χωρίζετε την αμοιβή στο συμφωνητικό? Γιατί το υπόδειγμα της εγκυκλιου που αναφέρεται πιο πάνω, για το ποσό του συμφωνητικού έχει μία στήλη.

Εγώ σκέφτομαι : είτε 1) θα ορίζεις στο συμφωνητικό μία πληρωμή και μία ΑΠΥ στο τέλος (άσχετα αν εισπραχθεί τώρα προκαταβολή τώρα) - πολύ βολικό, λιγότερο τρέξιμο σε δου κλπ αλλά θα φαίνονται ότι εισπράχθηκαν όλα στο 2012 ενώ στην πράξη θα έχουμε εισπράξει κάποια τώρα, είτε

2) ορίζεις δύο φάσεις στο συμφωνητικό, οπότε απεικονίζεις και την πραγματικότητα (αλλά με δύο ΑΠΥ-ουρές στα φεμ κλπ). Όμως : όταν θα πάει η κατάσταση απο το gsis, θα αναφέρει ότι από τον ΤΑΔΕ προβλέπει το ΤΑΔΕ συμφωνητικό ότι είναι να εισπράξεις ΤΟΣΑ (ξαναλέω το υπόδειγμα έχει μία στήλη), ενώ εσύ στο τέλος του 2011 θα έχεις πάρει τα μισά ή λιγότερα και θα έχεις κόψει μόνο την 1η ΑΠΥ. Τότε? υπάρχει πρόβλημα? εγώ υποθέτω ότι είμαστε καλυμμένοι σε ενδεχόμενο έλεγχο εαν εξηγούμε αναλυτικά στο συμγωνητικό ότι πχ η 2η φάση θα πρέπει να πληρωθεί το πολύ πριν την κατάθεση του τελικού φακέλου. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά με τις αποδείξεις έχω κι εγώ απορίες αρκετές. πχ αυτό που λες παραπάνω. Για την προκαταβολή κόβω απόδειξη και η εξόφληση το 2012?

Link to comment
Share on other sites

Η Λεμπεση σε ημεριδα της στις 17 Οκτωβρη, υλικο που ανεβαζω, αναφερει οτι οι κρατησεις γινονται κανονικα, βασει νομιμης, ΦΕΜ και ΦΠΑ βασει ΑΠΥ αλλα καταθεση στην ΕΤΕ ΔΕΝ απαιτειται

Link to comment
Share on other sites

Στη ΔΟΥ υποβαλλεις τη λιστα ηλεκτρονικα..

Αρα θα πεσεις σε καποιον ελεγχο δειγματοληπτικο μαλλον...

εξαρτάται την περιοχή, την ΔΟΥ, τα συνολικά σου περουσιακά στοιχεία, τα δηλωθέντα σου εισοδήματα... ο έλεγχος που λές δειγματοληπτικός δεν είναι και τόσο δειγματοληπτικός όσο λένε... οπότε οι περισσότεροι απο μάς εδώ μέσα να μήν ανησυχούμε...

 

Οταν θα ερθει αυτος ο ελεγχος μπορει να σου πει ο εφοριακος "Φιλε μου η νομιμη ηταν 1600Ε, πως εσυ πηρες 500Ε???"...

Εκει θα την φας την καμπανα, φταις δε φταις....

terry τρομοκρατείς τον κόσμο... αυτό δεν γίνεται να στο πούν γιατί του βάζεις τον 3919 μία κόπια στο ντοσιέ του και του λές να πάει να το διαβάσει και να ξανάρθει... και αν ξανάρθει υπάρχει και η δικαστική οδός που είναι τυφλή, βλέπει ΜΟΝΟ ότι λέει ο Νόμος, τίποτε συνομοσιακό παραπάνω ή λιγότερο, οπότε προσωπικά προτείνω στο forum να μήν ανησυχεί τόσο πολύ για αυτό το θέμα.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@kontegr

και εγω και ο terry απλα ειμαστε της αποψης 'φυλαγε τα ρουχα σου'.......

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστούν και οι εφοριακοί κάποια ενημέρωση γιατι και αυτά που λενε δεν ειναι αστεία.εδω εχει βουηξει ο τοπος για την απελευθέρωση των 'κλειστων ' επαγγελμάτων ειναι δυνατόν να συνεχίζουν αυτοί το ίδιο τροπάριο?

τωρα το να μπλεξεις με την Τυφλή (μεταξύ άλλων...αργή, ακριβή κλπ) δικαιοσύνη ειναι μια λύση αλλα το θεμα ειναι να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.