Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Σε επικοινωνία με το τοπικό τεε μου είπαν ότι πλέον δεν κανουμε κατάθεση αμοιβής στην εθνική με κωδικο πληρωμής. (προφανως για ποσα μεγαλύτερα των 1500 € που απαιτειται καταθεση σε τράπεζα για φορολογικους λόγους ). Με την κατάθεση του συμφωνητικού εκεί πληρώνουμε τις κρατησεις υπέρ τεε και τις υπόλοιπες κλασσικα στην εθνική. Παντως... για εκπτωσεις μου ειπε αποδεκτες εως 25% περίπου. Για τα συμφωνητικά μαλλον κάνουμε για καθε περίπτωση, ότι εργασια και να κανεις, πχ ενεργειακή επιθεώρηση. Τουλάχιστον μου είπε οτι συναδελφοι προσκομιζουν και για τετοιες εργασιες. Τελος αντί του εντυπου της εθνικης σαν πιστοποιητικό για την πολεοδομία για τις αμοιβές θα σου δινουν χαρτι από το τεε κατι αντίστοιχο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή και για τον 3843 χρειαζόμαστε συμφωνητικό; Ενώ (λογω του ''χαμηλού ποσού'') οι υπόλοιπες πληρωμές που τον αφορουν (τραπεζα εφορια ) παραμένουν ιδιες;

 

Ευχαριστώ για τίς απαντήσεις.

Edited by pavloselef
Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότερες πολεοδομίες για τον 3843 ακολουθούν το παλαιό καθεστώς ακόμα. Όπως υποβάλαμε τους φακέλους παλιά. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνητικό για τη νόμιμη δε χρειάζεται. Συμφωνητικό κάνεις για να διασφαλίσεις τον εαυτό σου στη σχέση σου με τον πελάτη και για να αποδείξεις ότι πήρες λιγότερα από τα νόμιμα ή περισσότερα (χαχαχαχα).

Για τη νόμιμη δε κανεις συμφωνητικό αφού καλύπτεσαι από το ότι η ΑΠΥ σου και το σύστημα του ΤΕΕ δείχνουν το ίδιο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Και δηλαδη ρε παιδια θα τρεχουμε να βρουμε τους πελατες που εχουμε κανει δουλεια απο το καλοκαιρι για να μας υπογραψουν ιδιωτικα συμφωνητικα?

Και αυτα με ημερομηνιες προηγουμενες της ΑΠΥ που εχουμε ηδη κοψει?

 

Και αυτα για ποιο λογο να τα καταθεσουμε στη ΔΟΥ?

Αντε στο ΤΕΕ να το καταλαβω αλλα στη ΔΟΥ γιατι?

Δεν ειναι μισθωτηριο συμβολαιο κατοικιας για να πρεπει να θεωρηθει για να μπει στη φορολογικη... υπαρχει ΑΠΥ...

 

Και οι ΔΟΥ εχουν συγκεκριμενο περιθωριο που δεχονται τα συμφωνητικα τους απο την ημερομηνια συναψης τους ως την ημερομηνια καταθεσης τους....

Θα τρωμε προστιμα για καθε δουλεια απο το καλοκαιρι που δεν καναμε συμφωνητικο?

 

Παμε καλα...?

Link to comment
Share on other sites

Κατανοητά όλα αυτά συνάδελφε και συμφωνούμε. Αλλά το θέμα ειναι στο τι εννοεί "οριστική ολοκλήρωση της δήλωσης". Γιατί στην περίπτωση που το αυθαίρετο έχει δικαίωμα έκδοσης Ο.Α. μετά τη διαδικασία του 4014 ακολουθεί αυτή της νομιμοποίησης με το αρ.22 του ν.1577/85.

Δηλαδή εσύ εννοείς οτι στην καταχώρηση του έργου που θα βάλουμε σαν εργασία τις ρυθμισεις του 4014, να βάλουμε και τις υπόλοιπες (αρχ.,στατ,υδ.αποχ.κτλ) της άδειας νομιμοποίησης? Να σου πω, αν ισχύει κάτι τέτοιο, καλύτερα. Γιατι αν του πώ 2000 μόνο για τον 4014 και μετά άλλα 3000 για την νομιμοποίηση θα πηδήξει!

 

Για ποιό λόγο, ενώ σαν διαδικασία ο 4014 προβλέπει την έκδοση μελετών, αφού "ολοκληρώσεις" την υπαγωγή σε αυτόν, να σου ζητήσει εκ νέου μελέτες για τον ν.1577/85???

Σίγουρα το θέμα αυτό απαιτεί διευκρινίσεις, αλλά θεωρώ απίθανο να σου ζητήσει να ξανατρέξεις μετά και 2η διαδικασία... Βέβαια.............

Link to comment
Share on other sites

Ηθελα να ρωτήσω το εξής: Η κράτηση 2% υπέρ ΤΕΕ και 3% υπέρ τσεμεδε πως γίνεται? Γίνεται επί της νομίμου αμοιβής? Αν ναι τότε δεν θα πρέπει να καταθέσουμε την αμοιβή αυτή με τον κωδικό στην τράπεζα? Και πως θα γίνει αφού δεν θα έχουμε εισπράξει αυτή αλλά π.χ μικρότερη?

Εαν πάλι γίνεται επί της πραγματικής αμοιβής πως καταθέτουμε στην τράπεζα για να γίνει η κράτηση του 2% αφού δεν θα έχουμε κωδικό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.