Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονόμηση καυσίμων σε κινητήρες μέσω μαγνητικών πεδίων;


Skeptikos

Recommended Posts

Τα παρακάτω άρθρα και μελέτες επιστημόνων, οι οποίοι έχουν λάβει το βραβείο νόμπελ για τις έρευνες τους, δίνουν την αναλυτική εξήγηση της θεωρίας της επίδρασης του μαγνητισμού πάνω στην υγρή καύσιμη ύλη και την βελτιστοποίηση της απόδοσης της.

 

Βραβείο Νόμπελ στην φυσική, 1952, Felix Bloch, E. M. Purcell Πηγή: NobelPrize.org

 

Felix Bloch, Βιογραφία Πηγή: NobelPrize.org

 

Τα μαγνητικά πεδία αυξάνουν την αποδοτικότητα των καυσίμων Πηγή: NewScientist.com

 

 

Τι γνωρίζετε πάνω στο θέμα αυτό; Μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμων με την μετατροπή του παραϋδρογόνου σε ορθοϋδρογόνο από την μαγνητική διέγερση του καυσίμου; Μπορεί με λίγα λόγια να έχουμε αύξηση της κίνησης των μορίων υδρογόνου με συνέπεια την αύξηση της αποδοτικότητας του καυσίμου;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το βραβειο νομπελ το εχουν λαβει για την ερευνα της επιδρασης του μαγνητισμου στα καυσιμα ή το εχουν λαβει για κατι αλλο?

 

 

Εγω εκεινο ου γνωριζω ειναι οτι σε δοκιμες που εχουν γινει με διαφορα προϊοντα της γορας δεν μπορεσε να πιστοποιηθει μια πραγματικη διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

-Δεν το γνωρίζω αυτό που λές, το πιο πιθανό σε άλλο τομεα.

-Είναι σημαντική η πληροφορία που δίνεις. Ίσως να βγαίνουν κάποιες φήμες για να μπορέσουν κάποιοι να ρεφάρουν από την κρίση αλλα και από την ανα συχνά χρονικά διαστήματα αύξηση των καυσίμων;

Link to comment
Share on other sites

Μετά από συνομιλία με Διευθυντή του τμήματος ελέγχου των ΚΤΕΟ, μου απάντησε το εξής:

Μία εταιρία η οποία πουλάει μαγνητάκια για εξοικονόμηση καυσίμου, θέλησε να κάνει μετρήσεις στο ΚΤΕΟ του Ελληνικού, για να πάρει πιστοποίηση ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει αποτελέσματα και μειώνει την κατανάλωση του καυσίμου. Τα αποτελέσματα τα οποία βγήκαν έχουν ως εξής: Σε 100 μετρήσεις, οι 50 μετρήσεις δεν είχαν καμία μεταβολή με τη χρήση του μαγνήτη και στις άλλες 50, στις μισές είχε μείωση και στις άλλες μισές αύξηση του καυσίμου. (Το νούμερο των μετρήσεων δεν το θυμάμαι ακριβώς) Όμως τόσο η μείωση όσο και η άυξηση των τιμών βρίσκονταν μέσα στα όρια απόκλισης των μηχανημάτων. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τα μαγνητάκια δεν βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στα οχήματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Η ερμηνεία για τη μείωση βασίζεται στη μοριακή διάσπαση των υδρογονανθράκων μέσω της μαγνητικής διέγερσης του καυσίμου. Αυτό κατα πόσο είναι αληθές;

Κρατάω αυτό που λές @J.D.S

Link to comment
Share on other sites

...βασίζεται στη μοριακή διάσπαση των υδρογονανθράκων...

 

Δηλαδή; τι είναι η μοριακή διάσπαση των υδρογονανθράκων; Κι αν διασπαστεί η βενζίνη (ας πούμε το C8H18 ), τι θα μας δώσει;

Link to comment
Share on other sites

A fool and his money are soon parted

 

Γενικά είναι για πετρέλαιο η αρχή λειτουργίας για να μην ακούω για διασπάσεις

principles of hydrodynamic magnetics

 

Μagnetic forces cause fuel molecules to attract one another forming clusters. This clustering decreases the surface area of fuel molecules exposed to oxygen. Because oxygen is necessary for combustion, fuel is inefficiently and incompletely burned. The unburned molecules are either emitted into the air in the forms of polluting hydrocarbons and carbon monoxide, or they remain inside your engine causing carbon deposits and varnish buildup.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα και στην περιπτωση που εχει βαση η λεγομενη διασπαση των μοριων στο καυσιμο (χημικος δεν ειμαι, δεν γνωριζω αν εχει βαση) δεν νομιζω να αρκουν τα μαγνητακια που πουλανε οι απατεωνες στα καναλια για να γινει αυτο...

 

γιατι αλλιως δεν θα παιδευονταν οι μηχανικοι στα R&D τμηματα των αυτοκινητοβιομηχανιων να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι οσο αφορα την καταναλωση....θα κοτσαραν καναδυο τετοια μαγνητακια και θα ειχαμε αμαξι με καταναλωση 2 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα.

 

Πιστευω ουτε στο ψυγειο δεν θα κολλανε αυτα τα μαγνητακια.... κριμα που βλεπω παντως σε αγγελιες στο car.gr μερικους που εχουν βαλει στη σειρα 2 και 3 τετοια μαραφετια στο λαστιχο που φερνει βενζινη απο το ντεποζιτο.....

Link to comment
Share on other sites

Και ο μοριακός τύπος του n-οκτανίου και ο μοριακός τύπος του iso-οκτανίου ή 2,2,4-τριμεθυλπεντανίου είναι C8H18.

Η θερμότητα καύσεως για το n-οκτάνιο είναι 1317.45 kcal/mol

Η θερμότητα καύσεως για το 2,2,4-τριμεθυλπεντάνιο είναι 1313.69 kcal/mol

 

Όπως βλέπουμε υπάρχει μια μικρή διαφορά η οποία οφείλεται στην διαφορετκή διάταξη των ατόμων μέσα στο μόριο της χημικής ουσίας.

Τώρα αν η επίδραση του μαγνητικού πεδίου προκαλεί και την αναδιάταξη των ατόμων του καυσίμου στην ουσία έχουμε και χημική μετατροπή του άρα και διαφορετικές φυσικοχημικές ιδιότητες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.