ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Εγώ απλά περνάω τον συνάδερφο στο σύστημα των αυθαιρέτων αναφέροντας στα σχόλια ότι πρόκειται για εξωτερική συνεργασία μεταξύ εργοδότη-ιδιοκτήτη και τοπογράφου και το τοπογραφικό προσκομίστηκε από τον εργοδότη-ιδιοκτήτη. Ακριβώς έχει τοπογραφικό πρόσφατο τελείωσε. Πρόβλημα του τοπογράφου αν δεν το δήλωσε στις αμοιβές. Πριν γίνει αυτό πρέπει να ενημερωθεί ο συνάδελφος και η "επαγγελματική δεοντολογία" απαιτεί να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του για να χρησιμοποιηθεί, ή η δουλειά του, ή το όνομά του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
architect_duth Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Τον έχω ήδη ενημερώσει, καθαρά όμως για λόγους "επαγγελματικής δεοντολογίας", διότι ο συντάξας είναι υποχρεωμένος να έχει ΗΔΗ προβεί στις απαραίτητες ενέργειες κατά την παράδοση του τοπογραφικού στον πελάτη μου (απόδειξη, κρατήσεις, κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Μπορεί να μην έχει περάσει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ π.χ. τοπογραφικό συμβολαίου κ.λπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
architect_duth Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Ναι... σωστό κι αυτό... Τελοσπάντων, εγώ τον έχω ενημερώσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Και πολύ καλά έκανες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv25k Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2013 Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα εξαρτημένα τοπογραφικά σε εκτός σχεδίου περιοχές; Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί γιατί δεν την έχω δει μέχρι τώρα. 1) Κατ' αρχάς βάζετε συντεταγμένες του κτιρίου ή μόνο των ορίων του οικοπέδου; 2) Βάζετε τον 651/77 και για την εισφορά σε γη και χρήμα; 3) Τί γίνεται με την αρτιότητα σε περίπτωση που έχει γίνει κατάτμηση νόμιμα σε εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο; 3) από πληροφορίες τί άλλο γράφετε; πχ για ρεύμα υψηλή τάσης Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2013 (edited) 3] ναι μεν η κατατμηση εγινε "νομιμα" , όπως ειπες, πλην ομως, πρεπει να ελεγξεις αν, με βαση τον χρονο κατατμησης, ειναι "αρτιο και οικοδομησιμο" το γηπεδο σου. οπότε αναλογη ειναι η απαντηση στο "2" Edited Απρίλιος 5 , 2013 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2013 Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το πρότυπο τοπογραφικό που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ για τις οικοδ. 'αδειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv25k Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2013 (edited) Μια ιδέα ναι, αλλά επειδή τα αυθαίρετα είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και ο νόμος συντεταγμένες στο κτίριο δε ζητάει πουθενά ξεκάθαρα και όσους συναδέλφους έχω ρωτήσει δεν τις βάζει κανείς, γι' αυτό ήθελα να ρωτήσω και εδώ πώς το αντιμετωπίζετε. Φαντάζομαι δε βάζετε και ισοϋψείς για παράδειγμα. Πάντως όσο το σκέφτομαι πιστεύω ότι δε χρειάζονται οι συντεταγμένες του κτιρίου γιατί αν ήταν έτσι θα ζητούσαν ΕΓΣΑ και στα εντός σχεδίου. Έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο για οικόπεδο οι συντεταγμένες. Edited Απρίλιος 7 , 2013 by liv25k Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2013 Προσωπικά στα τοπογραφικά για 4014 δεν βάζω συντεταγμένες για το κτίριο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα