Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνταξη τοπογραφικού για την τακτοποίηση βάσει ν.4014/11


Recommended Posts

Κάποιοι "συνάδελφοι" μάλλον αστειεύονται παίζοντας με τα νέυρα μας, δεν εξηγείται αλλιώς!

Link to comment
Share on other sites

Ο συμβολαιογράφος μου ζητα μαζι με τη βεβαιωση για μεταβιβαση και εξαρτημένο τοπογραφικο. Πως συντασσεται? Δικαιωμα υπογραφης ποιοι εχουν ? Το ακινητο βρισκεται στην Αθηνα και εχει δηλωθει στο κτηματολογιο.

 

Καλησπέρα συνάδελφοι, και εμένα με ζήτησε τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ για οικοδομή εντός Θεσσαλονίκης.Αφού έριξα στάσεις με GPS έκανα κ την αποτύπωση πρέπει να δώσω το τοπογραφικό ετσι όπως το μέτρησα εγώ ή να κολήσω τις συντεταγμένες των κορυφών του οικοπέδου σε ΕΓΣΑ στο υπάρχων τοπογραφικό αδειας?Και μία αλλη ερώτηση, το τοπογραφικό που θα στείλουμε στο ΤΕΕ ψηφιακά θα είναι σκαναρισμένο π.χ. σε μορφή .pdf ή θα ειναι σε μορφή .dwg??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, και εμένα με ζήτησε τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ για οικοδομή εντός Θεσσαλονίκης.Αφού έριξα στάσεις με GPS έκανα κ την αποτύπωση πρέπει να δώσω το τοπογραφικό ετσι όπως το μέτρησα εγώ ή να κολήσω τις συντεταγμένες των κορυφών του οικοπέδου σε ΕΓΣΑ στο υπάρχων τοπογραφικό αδειας?

 

 

Πραγματικά, αυτό ενδιαφέρει όλους! Τί θα γίνεται από εδώ και πέρα; Δεν θα ακουμπάνε τα ήδη διαμορφωμένα και κτισμένα οικόπεδα μεταξύ τους γιατί κάποιος μέτρησε κάτι παραπάνω ή λιγότερο; Μήπως οδηγούμαστε εξ'ορισμού στο μπαλαμούτι;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΕΓΣΑ στα εντός σχεδίου; μου φαίνεται ότιναναι, ειδικά για τις περιοχές για τις οποίες δεν έχουν ενταχθεί στο κτηματολόγιο.

 

Ακόμη και για ένα τοπογραφικό αδόμητου αγροτεμαχίου/οικοπέδου θα απαιτούνται πλέον ΕΓΣΑ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο μένα. Λοιπόν θα ήθελα τα φώτα σας γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά. Έχω δυο τοπογραφικά για τακτοποίηση αυθαιρέτων.

 

1) Το πρώτο εντός σχεδίου χωρίς οικοδομική άδεια. Μετράω κανονικά σε ΕΓΣΑ αλλά η ρυμοτομία ειναι σε άλλο σύστημα. Αναγκαστικα δεν θα κάτσει καλά πάνω και με μετατροπή συστήματος οπότε θα πρέπει να την "κολυμπησω" (αρχισανε τα μπαλαμούτια). Επίσης το μετρούμενο εμβαδό που βγάζω εγώ ειναι ας πούμε 500τ.μ. αλλά το συμβόλαιο λέει 520 τ.μ. και η ρυμοτομική φαίνεται ότι απέχει λίγο άρα όντως ο πελάτης δικαιούται λίγο παραπάνω αλλα έχει περφράξει τόσο. Οπότε τί κάνω σε αυτη τη περίπτωση βάζω το μετρούμενο μου ή του συμβολαίου το εμβαδο?

 

2) Το δεύτερο εκτός σχεδίου, Μετράω πάλι σε ΕΓΣΑ και βγάζω εμβαδό 1720 αλλά το συμβόλαιο λέει 1820. Από όσο διάβασα ο νομος δεν αναφέρει πουθενά για διανομές οπότε χρειάζεται να πάρω την διανομή και να την βάλω πάνω στο σχέδιο μου? (και αυτή πάλι λόγω άλλου προβολικού συστήματος να δω πως θα την ταιριάξω πάνω!) Και επίσης τι να κάνω πάλι με το εμβαδό? Γιατί βγαίνει τόσο μεγάλη διαφορά? (περίπτωση λάθους δικού μου δεν υπάρχει αφού το γήπεδο είναι περιφραγμένο οπότε τα όρια του είναι σαφή)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,

1) Για να μιλάς για μετατροπές συν/νων αντιλαμβάνομαι πως το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή οπού υπάρχει πράξη εφαρμογής.

Σε αυτή την περίπτωση αφενός δεν πας με απευθείας μετασχηματισμό συν/νων αλλά αποτυπώνεις στάσεις ή σημεία στα οποία αποδίδει συν/νες η πράξη εφαρμογής και κάνεις τοπικό μετασχηματισμό ώστε ταιριάξεις την αποτύπωση σου σε ΕΓΣΑ με τα διαγράμματα των ορίων της πράξης εφαρμογής. Οσον αφορά το εμβαδόν, αν είσαι σε πράξη εφαρμογής, ξεχνας το συμβόλαιο και τα περιφραγμένα,το εμβαδόν σου βρίσκεται στους πίνακες της πράξης εφαρμογής και είναι οριστικό.

Εάν πάλι δεν βρίσκεσαι σε περιοχή με πράξη εφαρμογής και το σχέδιο πόλης είναι προ του 1983, τότε εφαρμόζεις τις Ρ.Γ. και Ο.Γ. με βάση τα διαγράμματα και τις τεχνικές εκθέσεις εφαρμογής που υπάρχουν, και το εμβαδόν σου είναι αυτό που περικλείεται από τα όρια που αποτύπωσες και την Ρ.Γ. σου.

2)Εφαρμόζεις την διανομή με όσα στοιχεία έχεις διαθέσιμα (τριγωνομετρικά διανομής, παλαιές περιφράξεις,δρόμους κλπ.) Ο πελάτης σου μπορεί να μην έχει οριοθετήσει σωστά απαραίτητα, καλείσαι να εφαρμόσεις με οσο καλύτερο τρόπο μπορείς την διανομή (σε μερικές περιπτώσεις είναι από δύσκολο εως αδύνατο.. :( )

Καλη συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Ολοι οι άλλοι ζητάνε τα μπαλαμούτια να γίνονται από τους μηχανικούς .

Πάλι εμείς να καλύψουμε τις ανεπάρκειες του συστήματος .

Δικηγόροι , συμβολαιογράφοι και υποθηκοφύλακες , όλοι με τσίγκινα σωβρακάκια .

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κι από μένα.Η ερώτηση μου είναι η εξής.Μετα την εφαρμογή της διανομής ή των ορίων της πράξης εφαρμογής και της ρυμοτομικής στο σχέδιο σου, αφήνεις την αποτύπωση ή δείχνεις όλα τα όρια όπως θα έπρεπε να ήταν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.