Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιοποίηση αρχείου πολεοδομικών γραφείων.


Recommended Posts

Η πρόταση μου είναι απλή και το λέει ο τίτλος της. Να ψηφιοποιηθεί όλο το αρχείο οικοδομικών αδειών των πολεοδομικών γραφείων και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο. Αυτή η εφαρμογή υπάρχει (μόνο για τα στελέχη των αδειών) και είναι σε λειτουργεία στην Πολεοδομία κεντρικού τουμέα (Συγγρού), βέβαια πρέπει να περιμένεις τον υπάλληλο και την σειρά σου αλλά κάτι είναι και αυτό. Ακόμη και αυτό το κομμάτι που είναι έτοιμο να γίνει μια εφαρμογή (όπως είναι αυτή του Εθνικού Τυπογραφείου για τα ΦΕΚ) και να κρεμαστούν ώστε να μην υπάρχουν χαμένες εργατοώρες και τζάμπα κούραση χωρίς πολλές φορές αποτέλεσμα.

 

Περιμένω τις απόψεις σας!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υποθέτω ότι πέρασες αυτή την εβδομάδα από Συγγρού για να μάθεις αριθμό Ο.Α. ε; 3 ώρες στην ουρά για να δώσουμε μια διεύθυνση και να πάρουμε ως απάντηση έναν αριθμό. Και άλλη 1 ώρα ουρά στο ισόγειο για να κάνει ο "μάστορας", ο "γκουρού" ο "πατριάρχης" της αρχειοθέτησης την αντίστροφη αναζήτηση (με αριθμό δηλαδή να επιβεβαιώσει την αναζήτηση ...του 1ου) για να δώσει "διαβιβαστικό" για τη Σωκράτους στην οποία εξαρχής ξέραμε όλοι ότι βρίσκεται ο φάκελος της άδειας γιατί εκδόθηκε μετά το 1970! 2 βάσεις δεδομένων, ασύνδετες μεταξύ τους! Μια μέρα χαμένη (Τρίτη ή Πέμπτη μάλιστα μόνο), για μια δουλειά που μπορούσε να γίνει τηλεφωνικά εντός 3 λεπτών!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά να πηγαίνουν κάποιοι χαρούμενοι τελικά στη Σωκράτους με το "διαβιβαστικό" στο χέρι που λέει ότι η άδεια απεστάλη από Συγγρού εκεί, την τάδε ημερομηνία και αφού παίξουν ξύλο με τους 650 άλλους στην αναμονή και έπαψαν να νιώθουν τα πόδια τους από την ορθοστασία από τις 12, κατά τις 4 το απόγευμα να μαθαίνουν ότι ο φάκελος δεν υπάρχει, γιατί βρίσκεται σε κάποια αίθουσα στο Παγκράτι μαζί με τα λεγόμενα "ατακτοποίητα"... Υποθέτω ότι δεν ισχυρίζεσαι ότι αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν οι "υπηρεσίες" από μόνες τους ε; Αν όχι, περιμένεις να βρεθούν "εθελοντές" να την κάνουν την "ψηφιοποίηση" δωρεάν; Και άντε και βρέθηκε ο "ευεργέτης". Θα συντηρεί το σύστημα που θα δημιουργηθεί στη συνέχεια ποιός; Για τις Δημόσιες "Υπηρεσίες" και ειδικά τις Πολεοδομίες (που μάλλον είναι η χειρότερη έκφρασή τους) η λύση είναι μια και μοναδική φίλε: 10 λίβρες ΤΝΤ στο υπόγειο καθεμιάς. Η βαρύτητα θα κάνει τα υπόλοιπα.-

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Το στέλεχος και μόνο επαρκεί, το οποίο πλέων υπάρχει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τι δουλειά έχουν οι μελέτες ενός ιδιωτικού έργου, να βρίσκονται σε δημόσια υπηρεσία...

Ένα πιο ενημερωμένο στέλεχος, οι δηλώσεις ανάθεσης-ανάληψης, για να ξέρουμε ποιός έχει την ευθύνη, ένα ιδεατό στερεό που τα περιλαμβάνει όλα για έλεγχο και τέλος!

Link to comment
Share on other sites

@tpang χαχαχαχαχαχα ακριβώς. Έφαγα μια ολόκληρη ημέρα στην Συγγρού για μια αναζήτηση του ενός λεπτού. Τριτοκοσμικές καταστάσεις μιλάμε. Για την ιστορία, η βάση αυτή των δεδομένων που υπάρχει στον υπολογιστή και γίνεται αναζήτηση δημιουργήθηκε εθελοντικά από έναν υπάλληλο, πριν μεταφερθεί η πολεοδομία στη Συγγρού και σταμάτησε να ανανεώνεται (1997) όταν αυτός ο υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη πολεοδομία.

 

@tanasi Το στέλεχος υπάρχει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μόνο για τις άδειες που έχουν εκδωθεί πρόσφατα και όχι για αυτές τον παλαιοτέρων ετών. Αυτό που λες για το ιδεατό στερεό είναι σωστό, και εγώ μαζί σου. Και να το πάω λίγο παραπέρα, ίσως είναι καιρός να αλλάξει και ο Γ.Ο.Κ. αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα. Αν όμως θέλεις να κάνεις έλεγχο στο τεύχος στατικών και στα σχέδια ξυλοτύπων; Τότε τι γίνεται; Πάλι θα θέλεις να πας από την Πολεοδομία και να τραβήξεις όλο αυτό το μαρτύριο στην ουρά του αρχείου...

Edited by delta_delta
Link to comment
Share on other sites

@tpang χαχαχαχαχαχα ακριβώς. Έφαγα μια ολόκληρη ημέρα στην Συγγρού για μια αναζήτηση του ενός λεπτού. Τριτοκοσμικές καταστάσεις μιλάμε. Για την ιστορία, η βάση αυτή τον δεδομένων που υπάρχει στον υπολογιστή και γίνεται αναζήτηση δημιουργήθηκε εθελοντικά από έναν υπάλληλο, πριν μεταφερθεί η πολεοδομία στη Συγγρού και σταμάτησε να ανανεώνεται (1997) όταν αυτός ο υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη πολεοδομία.

 

 

Δεν αλλαζει ΤΙΠΟΤΑ...

Δεν το εχετε καταλαβει????

Ειμαστε χειροτερα και απο Αφρικη...(το ιδιο αντιληφθηκε και πελατης μου αλλοδαπος ο οποιος θελησε να επενδυσει μερικες δεκαδες χιλιαδες Ευρω στη χωρα μας... μπαι-μπαι η επενδυση..)

Link to comment
Share on other sites

Αρχεία πολεδομίας, υποθηκοφυλάκεια, χάρτες αποχέτευσης, ρυμοτομικά κ.τ.λ. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αρχειοθετηθούν από μία ιδιωτική εταιρεία. Εταιρείες τέτοιες ψηφιοποίησης υπάρχουν. Το χρήμα λείπει και πιστεύω ότι θα κοστίσει αρκετά. Αν και κατά τη γνώμη μου θα έβγαζε τα λεφτά του αν γινότανε με έργο τύπου ΣΔΙΤ και λογική χρέωση για τον χρήστη. Μόνο τα εισιτήρια ΜΕΤΡΟ και το φωτοτυπίο να βάλεις χρειάζεσαι τουλάχιστον 3Ε για να πας να πάρεις ένα στέλεχος από την Σωκράτους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@nik Πολύ καλή όλη η σκέψη σου αλλά μου φαίνεται πως όλα αυτά είναι ένα όνειρο μακρινό.

 

 

@terry Αφού ο αλλοδαπός πελάτης σου αντιλήφθηκε την κατάστασή μας πριν κάνει την επένδυση του, παλί καλά...

Link to comment
Share on other sites

Να ψηφιοποιηθεί όλο το αρχείο οικοδομικών αδειών των πολεοδομικών γραφείων και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Εισαι τρελός;;;!!

Και τόσα χαϊβανια τι θα τα κάνουνε;

 

Το χαϊβανια αφιερωμένο ειδικά στη Συγγρού!!!

 

Ειμαι 1η στη σειρα (9 παρά) και θελω 1 ώρα να εξυπηρετηθώ για απλό πραγμα πάντα!

Στο μεταξύ ακούω τα αστειάκια του 'μονάρχη' και κρατιέμαι μην ξεράσω!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το αρχείο με τα στοιχεία των οικοδομικών αδειών (όχι τα σχέδια), είναι ήδη ψηφιοποιημένο στη Συγγρού, αλλά κανείς τόσα χρόνια δε μπόρεσε άπαξ να διαθέσει ένα μικρό κονδύλι για να είναι προσβάσιμα στο internet, έστω μέσω ΤΕΕ για τους Μηχανικούς. Πρέπει όλοι μαζί να σπαταλάμε εργατοώρες και να χάνουμε και μεροκάματα (πολλές φορές απλήρωτα) σε αυτό το ωραίο πολιτισμένο περιβάλλον :P Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τα σχέδια και σε όλες τις πολεοδομίες, αντί να κοπροσκυλιάζουν ασύστολα τόσοι δημοτικοί υπάλληλοι (υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά χαλάνε την πιάτσα). Ας το βάζανε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στην τελική, να έτρωγε και κανας άνθρωπος ψωμί που θα δούλευε πραγματικά.

Edited by Occultist
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το αρχείο με τα στοιχεία των οικοδομικών αδειών (όχι τα σχέδια), είναι ήδη ψηφιοποιημένο στη Συγγρού.....

 

Εννοείς το ευρετήριο. Δηλαδή το που είναι το στέλεχος της άδειας και ο φάκελος. Υπάρχουν όμως σκαναρισμένα τα στελέχη των αδειών να μπορώ να τα κατεβάσω σε pdf ? Εντάξει τα σχέδια θα πάω να τα πάρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.