Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από τις ειδήσεις... εδώ στο φόρουμ

 

 

ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟ ΔΟΚΚ !!! (ξεροστάλιασα στο τηλέφωνο!)

 

1. ΕΕΜΚ δεν παίζει, είναι λάθος... αφ' ενός γιατί εννοεί εσωτ. διαρρυθμίσεις μιας ιδιοκτησίας και αφ' ετέρου γιατί αλλάζουν αρκετά πράγματα για να γίνει με μικρής κλίμακας... π.χ. όπως μου είπε... παθητική.... βέβαια, κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι σε διαμέρισμα 150τ.μ. αν αλλάξω τη διαρρύθμιση με ΕΕΜΚ δεν θα αχρηστεύσω τη παθητική...

 

2. Στο θέμα του τί κάνω τώρα τελικά... με άλλη κυρία που μίλησα, το συμπέρασμα είναι : Είτε περιμένω να ψηφιστεί το παραπάνω νομοσχέδιο, είτε προχωράω με 500άρικο και βγάζω άδεια νομιμοποίησης... είτε απλώς πηγαίνω ρισκάροντας με κατηγορία 13 για τις παραβάσεις αφού και άδεια νομιμοποίησης να θέλω να βγάλω, δεν έχω στη πράξη παράβαση... αφού δεν έχω υπέρβαση... τί να νομιμοποιήσω;;;

 

Το ιδανικό όπως μου είπε και συμφωνώ, θα ήταν αν προβλεπόταν μια διαδικασία ενημέρωσης φακέλου μετά τη λήξη της άδειας, τέτοιο όμως πράγμα δεν υπάρχει...

 

ΟΠΟΤΕ... ξανά στα ίδια... πάλι δεν έχουμε κάτι σίγουρο.... Ααα ΡΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΑΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΩ!!!

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

Και μετά που θα ψηφισθεί, θα περιμένουμε να γίνει ΦΕΚ, μετά να ενημερωθεί το σύστημα.

Όταν γίνουν όλα αυτά, θα έχει φτάσει 10 Μαρτίου οπότε θα αγωνιούμε για την χρεοκοπία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν επηρεάζει το σύστημα το συγκεκριμένο πράγμα... αρκεί να το βάλουν έξυπνα... μπορούμε εμείς να κάνουμε αναγωγή σε παραβάσεις κατηγορίας 13... π.χ. διαμερισμάτωση 123 τ.μ. => προσθέτω 3 παραβάσεις => 1500 ευρώ και το αναλύω στη Τ.Ε.

Αν περιμένω και άλλη αναβάθμιση πράγματι είμαστε χαμένοι...

 

Εφτασε στα αυτιά μου ένα κόστος της τάξης των 30000 ευρώ για τη πλατφόρμα... τί λέτε; Πολύ;Λίγο; Μήπως είναι εκτός πραγματικότητας;

Link to comment
Share on other sites

Αν ο χώρος κατά τα υπόλοιπα είναι εντάξει, συγκρίνεις την υπέρβαση του εγκεκριμένου ύψους ως προς το μέγιστο της περιοχής.

Πχ διαμέρισμα με ύψος κατά την άδεια 3,00 μ, μεγιστο περιοχής 14,0 μ, στην πραγματικότητα 3,25 μ. Υπολογίζεις 0,25 / 14,0 < 20%. Συνεπώς συντ υπέρβασης ύψους 0,2.

Σε ένα φύλλο καταγραφής συμπληρώνεις τα μ2 του χώρου, την υπέρβαση ύψους και στην υπέρβαση δόμησης την επιλογή χωρίς υπέρβαση.

 

ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις sagiasd..αλλά σε περίπτωση που έχω 4οροφη οικοδομή με υπερβάσεις ύψους σε κάθε όροφο και στο υπόγειο<20% αλλά στο συνολικό ύψος της οικοδομής >20% ( δεν μπορεί να βγεί ο.α νομιμοποίησης διότι ξεπερνάει το ιδεατό στερεό) τότε τι κάνω? δηλώνω 5 φύλλα καταγραφής για κάθε όροφο με τα τ.μ του κάθε ορόφου και ένα φύλλο καταγραφής με τα τ.μ της οικοδομής και στην υπέρβαση δόμησης την επιλογή χωρίς υπέρβαση.?

επίσης σημειώνω ότι η οικοδομή έχει σύσταση και οι ιδιοκτήτες είναι δύο...ο ένας εκ των οποίων όμως (που έχει ενα ισόγειο κατάστημα με παράβαση δν επιθυμεί να ενταχθεί στον νόμο 4014) θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην βεβαίωση νομομότητας εφόσον δν τακτοποιήση και αυτός ??? λογικά όχι διότι είναι ανεξάρτητη ιδιοκτησία με σ΄θσταση..απλά αναρωτιέμαι για το αν θάπρεπε να συναινέσει διότι δηλώνεται και το συνολικό ύψος,,,ώς παράβαση!

Link to comment
Share on other sites

Εδώ για παλαιότητα, τιμή ζώνης εκτός σχεδίου, διαμερισμάτωση ορόφου:

 

http://www.tovima.gr...=440397&h1=true

 

''Αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, συνοδεία τεχνικής έκθεσης μηχανικού για να αποδειχθεί ο χρόνος κατασκευής ενός αυθαιρέτου εφόσον δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα, αεροφωτογραφίες ή ιδιωτικά έγγραφα βεβαίας χρονολογίας, τα οποία να το αποδεικνύουν.Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση και άλλων αυθαιρέτων.

 

Αυτή είναι μια από τις αλλαγές που έφεραν οι νέες τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του νομοσχεδίου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

 

Για όσα αυθαίρετα βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου όπου δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή ζώνης, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στον δήμο (?). Εάν αυτή δεν έχει καθοριστεί τότε λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην Περιφέρεια με την προϋπόθεση ότι οικεία τοπική ή δημοτική κοινότητα η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ.''

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Τραγικό, αυτό αυξάνει τα πρόστιμα που έχουμε ήδη δώσει σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Ας ελπίσουμε ότι είναι μπαρούφα.

Link to comment
Share on other sites

αυτό

 

«Όσον αφορά τη διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτή που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αυτή δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή»

 

μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος (σε άδεια νομιμοποίησης) για να μην πληρώσει πρόστιμα;

τι γνώμη έχετε;

Λογικά θα μπορεί ή ισχύει μόνο σε σχέση με τον 4014

και πουθενά αλλού;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.