Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

1) Εννοω οτι:

 

- 4ος = εχει κλιμακοστασιο και στην αδεια και στην πραγματικοτητα

- 5ος και τελευταιος οροφος = εχει κλιμακοστασιο στην αδεια. Στην πραγματικοτητα ομως το κλιμακοστασιο εχει γινει αποληξη-αποθηκη εντος της μεζονετα (και τελειωνει εδω κλιμακ-αποληξη)

- Δωμα= συμφωνα με την αδεια εδω θα επρεπε να τελειωνει αποληξη κλιμακ (δηλαδη δαπεδο δωματος + 2,4), η οποια ομως ηδη τελειωση στον 5ο οροφο, οπως περιεγραψα.

 

 

2) Εχεις δικιο. Το ειχα ξεχασει το σημειο αυτο.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Για την απόληξη που δεν κατασκευάστηκε, επαναλαμβάνω, δεν θα έκανα τίποτα.

Για τη διαφοροποίηση στον όροφο, αν τα μ2 του διαμερίσματος έχουν μεταβληθεί πρέπει να γίνει κάποια δήλωση (ΥΔ ή διαμερισμάτωση, οι απόψεις διίστανται).

Link to comment
Share on other sites

Οι αυθαιρεσιες που εχουν προκυψει απο την ενσωματωση της αποληξης ως μεσα στην μεζονετα, δεν με απασχολουν (υπο την εννοια οτι εχω αποφασισει πως θα τα αντιμετωπισω).

Αυτο που με απασχολει ειναι οτι εχω μια ΚΑΤΟΨΗ ΔΩΜΑΤΟΣ αδειας που δειχνει οτι υπαρχει στο δωμα μια αποληξη κλιμακ ταδε μ2 και ταδε υψους, ενω στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει τιποτα...

Και λεω οτι με απασχολει γιατι το δωμα = στην αποκλειστικη χρηση της μεζονετας.

 

Η αποψη μου ειναι οτι υπολογιζοντας την αποληξη ως ΥΔΚΧ (αφου εχει γινει μερος της μεζονετας), καθαρισα. (αυτοματως προκυπτει οτι δεν υπαρχει στο δωμα πλεον αποληξη...)

Σωστο?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ επί της αρχής -> δεν υπάρχουν ευκόλως εννοούμενα που παραλείπονται. Τι σημαίνει η απόληξη σταματάει στον αποκάτω όροφο, άρα δεν συνεχίζει. Απλώς αναφέρεις τί έχει συμβεί στον 5ο όροφο (δεν κατασκευάστηκε κλίμακα, κατασκευάστηκε αποθήκη και δεν ξέρω τι άλλο) και τι στο δώμα (δεν κατασκυεάστηκε η απόληξη).

αλλά...

θα ψηφίσω όλα τα αρθρα σου -> χρεώνεις την αυθαιρεσία στον 5ο, δεν χρεώνεις τίποτα για το δώμα (απλά αναφέρεις στην ΤΕ).

Link to comment
Share on other sites

Ημιυπόγεια αποθήκη με αλλαγή χρήσης σε κατοικία σε τετραώροφο κτίριο κατοικιών με Ο.Α. ξεμπαζώθηκε από δύο πλευρές έτσι ώστε τα μπαλκόνια που βγαίνουν στο χώμα να παίρνουν φως. Στην ουσία η στάθμη του ημιυπογείου δεν άλλαξε, συνεχίζει να είναι 1,5μ. μέσα και 1,5. έξω από το έδαφος. Το έχω βάλει ως Υ.Δ. Κ.Χ χωρίς αλλαγή χρήσης με 1 παράβαση για το ξεμπάζωμα αλλά ο πελάτης μου ρώτησε κι άλλο μηχανικόκαι του είπε πως μπαίνει ως Β.Χ (και αυτός χωρίς αλλαγή χρήσης και το ξεμπάζωμα 1 παράβαση). Ποιος έχει δίκιο;

Edited by aneida
Link to comment
Share on other sites

εφόσον τηρήθηκε ή στάθμη εκσκαφής και η ανώτατη στάθμη της πλάκας του υπογείου, θα έβαζα Y.Δ. Β.Χ. με 1 λοιπή παράβαση για το ξεμπάζωμα.

Link to comment
Share on other sites

εχω μια περιπτωση που την εχω ξαναρωτησει εδω μεσα αλλα ακομη δεν εχω καταληξει πως πρεπει να προχωρησω.

 

 

πελατης μ εβγαλε ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ αδεια για κατασκευη αγροτικης αποθηκης 50τμ. αντ αυτου κατασκευασε αποθηκη 225 τμ μεταλλικη κατασκευη με υψος 5-6 μ.

 

και γενικα κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο για το οποιο εβγαλε αδεια..

 

ο προβληματισμος μ ειναι ο εξης..

 

 

εαν δηλωσω οτι εχω ΟΑ τοτε ολοι οι συντελεστες θα ειναι οι max (1.9 , 1.4 κτλ κτλ)..οποτε το προστιμο θα φτασει στο θεο..

 

στη δικια μ περιπτωση θα βολευε αν δεν ειχε ΟΑ..

 

ρωτωντας στο ΤΕΕ της Αθηνας μου ειπανε οτι το να εχει ΟΑ ειναι προς οφελος του ιδιοκτητη και αν θες το βαζεις..αν θες μπορεις να μη το βαλεις απο τη στιγμη που σε βολευει..

 

 

εσεις πιστευετε οτι μπορω να ισχυριστω κατι τετοιο;

 

πως θα προχωρουσατε;

 

Αν το καλοσκεφτουμε ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο την ΟΑ που ειχε βγαλει...ειναι σα να εκανε ενα αυθαιρετο στη μεση του πουθενα..

 

 

ΜΕ ΟΑ βγαινει στα 21000 και χωρις ΟΑ στα 11000...

Edited by mkara
Link to comment
Share on other sites

Γιατι εννοειται?

 

Υπαρχει τροπος ο μηχανικος να ανακαλυψει την υπαρξη οικοδομικης αδειας σε ενα κτηριο? (Ειδικα αν ειναι και "ιστορικο" κομματι)

 

Αν λοιπον ο μηχανικος δεν ενημερωθει για την αδεια απο τον πελατη, τι θα βαλει? Με ή χωρις οικοδομικη αδεια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.