Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

 

σωστός και ισχύει.

Άρα με βάση αυτό όταν έχουμε σχέδια τίτλων προ 83, είμαστε οκ κι ας μη έχουμε πολεοδομικά σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω εγω τι εκανα... Ζητησα τη βεβαιωση απο την πολεοδομια οτι ο φακελος εχει πολτοποιηθεί. Εκανα αναφορα στα σχολια στον 4014 τον αριθμο πρωτοκολου της βεβαιωσης αυτης και οτι για το παρον διαμερισμα κατα την αυτοψια η συγκριση των μεγεθων εγινε βασει των σχεδιων που μου παραδοθηκαν απο τα σχεδια του συμβολαιου συστασεως με αναγραφη του αριθμου συμβολαιου. Τελος μια αναφορα στη παραπανω δηλωση του ΥΠΕΚΑ με τον αρ. πρωτοκολου της . Εφοσον το διαμερισμα μου ηταν καθολα νομιμο και δεν υπηρχε αμφιβολια περι μη υπαρξης αυθαιρεσιων δεν ειχα λογω να μην τη δωσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συναδελφοι μολις γυρισα απο την Υ.Δ. και ενω ειχα ζητησει βεβαιωση για υφισταμενο προ του 55 και μου ειπανε οτι την εκδίδει ιδιωτης συμφωνα με τον 4014. Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα posts ερωτώ,

α) αν εγώ έχω στα χέρια μου συμβόλαιο προ του 55 που περιγράφεται το κτίσμα ή χαρτί απο την ΔΕΗ ή αεροφωτογραφίες μπόρω να βγάλω την βεβαίωση? (δεν χρειαζεται δηλαδη κάτι απο την ΥΔ ή γενικά δεν χρειάζεται κάτι άλλο)

β) αν έχει γίνει έστω και μικρή επέκταση που κτίσματος μετά το 55, τι πρέπει να κάνω, μπορεί να πάει η επέκταση με τον 4014 ή χάνει την δυνατότητά του να πάρει βεβαίωση για προ του 55 (αυτο νομίζω το ειχα διαβάσει σε κάποια ερωτοαπάντηση?)

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι μολις γυρισα απο την Υ.Δ. και ενω ειχα ζητησει βεβαιωση για υφισταμενο προ του 55 και μου ειπανε οτι την εκδίδει ιδιωτης συμφωνα με τον 4014.

 

Σου λένε ..."μπούρδες"!!!! Που το λέει ο 4014 αυτό;;;;

Link to comment
Share on other sites

@ΚΑΝΑ: Και του εδωσες βεβαιωση οτι εξαιρειται μετα για να κανει μεταβιβαση ?

 

@ΙΑΣΩΝΑ: Αυτη μάλλον εννοούσε οτι τα προ 1955 εξαιρουνται απο την διαδικασια του 4014 για να γινει μεταβιβαση

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

johnjohn (ωραίο ID διάλεξες).

Τα προ του 55 θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν οικοδομική άδεια, και για αυτό δεν απαιτείται η διαδικασία τακτοποίησης.

Μπορείς να εκδόσεις την βεβαίωση (ο 2ος τύπος βεβαίωσης που δίνει το σύστημα) αρκεί να έχεις πειστεί ότι, πράγματι είναι προ του 55 κι ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Καλό είναι, βέβαια, να έχεις και την βεβαίωση προ 55 (βεβαίωση νομίμου περιγράμματος) από την ΥΔΟΜ. Αυτή η βεβαίωση είναι ένα δημόσιο έγγραφο - αποδεικτικό παλαιότητας του κτιρίου. Αν πάλι εκτός του νομίμως υφιστάμενου υπάρχει για παράδειγμα και μια αυθαίρετη προσθήκη, θα χρειαστείς την βεβαίωση νομίμου περιγράμματος ώστε να διαχωριστεί για ποιο από τα κτίσματα κάνεις τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν να μου λες ότι, ζητάς να σου εκδώσουν μια Οικοδομική Άδεια και σου λένε .... ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.

 

Με ποιο σκεπτικό σου αρνήθηκαν? (θα ήθελα πολύ να μάθω)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι λεει με τον 4014 το δινει ιδιωτης μηχανικος αρνηθηκε να δωσει άλλες διευκρινησεις οταν της είπα για το περίγραμμα και με παρέπεμψε στην προισταμένη η οποία είχε δουλειά.

Κατι αλλο ήθελα να σε ρωτήσω συνάδελφε. Αν έχει γίνει νεότερη αυθαιρεσια μετα το 55 δλαδή, σε κτίσμα προ του 55 αυτό χάνει την δυνατότητα να χαρακτηριστεί ώς προ του 1955 στον 4014? Νομίζω το είχα δει στις ερωταπαντήσεις ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.