Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας


Recommended Posts

Κι εγω ετσι της απαντησα....

Οτι ναι μεν δεν ειμαστε αρμοδιοι να ελεγξουμε το ιδιοκτησιακο, περαν μιας απλης αναγνωσης του συμβολαιου κτησης που εχουμε στα χερια μας (μας απαλασσει και ο Νομος απο αυτην την ευθυνη) αλλα το πιο πιθανον ειναι να ειναι σωστος ο ιδιοκτητης...

 

Νομίζω πως εν τέλει ο ιδιοκτήτης θα έχει πρόβλημα με τη ρύθμιση.

Αφ' ενός ο νόμος λέει ότι δεν χρειάζεται συναίνεση αν έχεις αποκλειστικά χρήση στο δώμα και όχι οπουδήποτε (δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό αλλά υπάρχει), αφ' ετέρου και στο δώμα να είσαι, για να προχωρήσεις μόνος σου δηλώνεις στο σύστημα 100% ιδιοκτήτης που είναι ψευδές, οπότε σε καταγγελία λογικά ανακαλείται η ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εκτός αν είχε τα στοιχεία των υπολοίπων και τα συμπλήρωσε με τα ποσοστά τους χωρίς να έχει εξουσιοδοτήσεις, πάλι όμως αν θυμάμαι καλά δηλώνεις ότι όλοι οι συνιδιοκτήτες είναι ενήμεροι και συμφωνούν οπότε πάλι ψευδής η δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε 2οροφη οικοδομή με υπόγειο, ο α΄όροφος κατασκεύασε εξώστη πάνω από τον ακάλυπτο. Ο ιδιοκτ. του ισογείου δεν δίνει συναίνεση. Είναι όμως απαραίτητη?

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας δεν χρειάζεται η συναίνεσή του!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει σύσταση, όμως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται είναι στο ότι ο ιδιοκτ. του α΄ ορόφου κατασκεύασε τον εξώστη ακριβώς από πάνω από την μπαζωμένη βεράντα του ισογείου.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω και εγώ... :sad: έχω κατατρομάξει με όλα αυτά. Ο πελάτης μου (α όροφος) μου ζήτησε να βρω την άκρη γιατί ο ιδιοκτ. του ισογείου του ζητά να κατεδαφίσει τον εξώστη επειδή ισχυρίζεται πως του χάλασε την πέργολα και έκανε τον εξώστη του από πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Να τον ρυθμίσει με τον 4014 (δεν χρειάζεται συναίνεση) και ..τελείωσε (αν φυσικά τον έφτιαξε πριν τον Ιούλιο του 2011).

Link to comment
Share on other sites

Περίπτωση αυθαιρεσίας όπου ο μισός αυθαίρετος χώρος είναι σε δώμα αποκλειστικής χρήσης και ο αλλος μισός σε [κοινόχρηστη] απόληξη ανελκυστήρα, γίνεται με 2 ξεχωριστές δηλώσεις? (υποθέτουμε ότι υπάρχει συναίνεση για τον κοινόχρηστο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.