Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε περιοχή Natura


Recommended Posts

Το έχω γράψει πολλές φορές.

Να δίνετε, με την πρώτη ανάρτησή σας, όλα τα στοιχεία που διαθέτετε, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να απαντήσουν.

Πέρασαν τόσες ημέρες και ακόμη δεν καταλάβαμε αν:

* Το τοπογραφικό που κατατέθηκε στην πολεοδομία δείχνει το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου, που εξετάζεις, και είναι  Ε= ---- μ2 (?) 

* Αν αφαιρέσεις τις ζώνες αιγιαλού και παραλίας το εμβαδόν είναι Ε1= ---- μ2 (?)

 

Ανάλογα λοιπόν τou τελικού εμβαδού διαβάζεις αυτό που σου γράφει παραπάνω ο sdtopo.

 

Edited by nbr
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 4/2/2024 at 9:07 ΠΜ, tetris said:

Βασικός κανόνας, σωστής επαγγελματικής συμπεριφοράς και ήθους, είναι να μην εμπλεκόμαστε (με κανένα τρόπο) σε εν εξελίξει δουλειές άλλων συναδέλφων.

Για το λόγο αυτό, από εμένα τουλάχιστον, δεν θα πάρεις απάντηση

Και μιας και φαίνεσαι νέα στο επάγγελμα, πώς θα σου φαινόταν αν ήσουν στη θέση του άλλου συναδέλφου?

Αγαπητέ συνάδελφε, θα διαφωνήσω μαζί σου για πρώτη φορά!

Δυστυχώς, από την εμπειρία μου σε κτηματολόγιο κλπ, το επίπεδο επαγγελματισμού είναι γενικά χαμηλό, και όσοι γράφετε σε αυτό το φόρουμ γενικά αποτελείτε εξαίρεση.. δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το τι λάθη εντοπίζω σε τοπογραφικά συναδέλφων, όλων των ειδικοτήτων.. είτε στην αποτύπωση είτε στο πολεοδομικό καθεστώς. Οι πολίτες, παίρνουν συχνά αντικρουόμενες απαντήσεις από τους μηχανικούς για τα θέματα που τους απασχολούν, οπότε είναι απόλυτα λογικό να θέλουν να κάνουν crosscheck..

Για να το θέσω και αλλιώς, με την πολυπλοκότητα της νομοθεσίας είναι πολύ εύκολο όλοι να κάνουμε λάθος όσο και να το ψάξουμε. Και το φοβάμαι και ο ίδιος προσωπικά. Μακάρι, αν κάπου έχω κάνει λάθος σε τοπογραφικό, να με πάρει τηλέφωνο μια μέρα ένας άγνωστος συνάδελφος και να μου πει "αγαπητέ, θα ήθελα να ξαναδείς το τάδε τοπογραφικό σου διότι έχω τις αμφιβολίες μου..", πριν γίνει κάποια αγοραπωλησία ή έκδοση άδειας δόμησης κλπ. Νομίζω είναι μια μορφή αλληλεγγύης και αυτό, αν γίνει καλόπιστα.

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, ntanos said:

Αγαπητέ συνάδελφε, ....

Αγαπητέ, κι έμπειρε, συνάδελφε

Για αντίστοιχη περίπτωση, έχω έλθει σε έντονη αντιπαράθεση σε άλλο σημείο του φόρουμ. Έτσι όπως τα θέτεις (ειδικά στη δεύτερη παράγραφο) δεν διαφωνώ μαζί σου.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μια νέα συνάδελφο και οφείλουμε να την καθοδηγήσουμε σωστά ώστε να αποφύγει προστριβές με συναδέλφους στο μέλλον. Έχουμε να κάνουμε (εμμέσως) με ιδιοκτήτη ο οποίος δεν εμπιστεύεται τον αρχικό μηχανικό (τότε, γιατί του ανέθεσε τη δουλειά?) και ψάχνει να βρει τρόπο να τον στριμώξει. Αν η συνάδελφος είχε θέσει το θέμα διαφορετικά, και ζητούσε απλώς πληροφορίες χωρίς να αναφέρει το ιστορικό, θα είχα απαντήσει ευχαρίστως. 

Θεωρώ ότι, στις δύσκολες συνθήκες που περνάει ο κλάδος (αλλά και η κοινωνία), θα πρέπει πρωτίστως να διατηρήσουμε ακέραιη την προσωπική μας αξιοπρέπειά. Η ανάρτησή μου, ήταν απλώς ένα "δίδαγμα" προς νέους συναδέλφους, ώστε να προσπαθήσουν να ναποφύγουν την αρένα του επαγγέλματος αλλά και της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και η αντιπαράθεση μαζί σου είναι ευπρόσδεκτη γιατί γίνεται με καλή πίστη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.