Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

δηλαδή με βάση την Ο.Α είναι 90 μετά την αυτοψία σου το μέτρησες 75?

Η κάλυψη του οροφου είναι ίδια σε σχέση με το εγκεκρικένο σχέδιο;

Μήπως τα τετραγωνικά του διαμερίσματος δώθηκαν ως κοινόχρηστος χώρος σε κλιμ/σιο, φρεάτιο, δίαδρομο ή σε άλλο διαμέρισμα?

Απλώς δε χτίστηκε ένα δωμάτιο, αν το είχαν χτίσει θα ήταν 100% ΟΚ. Έλεγξα όλη την οικοδομή και όλα τα υπόλοιπα είναι όπως φαίνονται στην άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 983
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

προβληματίζομαι για το αν θα πρέπει να τηρούνται οι ανοχές, στη περίπτωση, όπως αυτη, κατά την οποία δεν υπάρχει παραβίαση, κάλυψης, δόμησης, ύψους, ούτε και αυθαίρετης αλλαγής χρήσης. Σύμφωνα με το λεκτικό της βεβαίωσης:

 

"Για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν υπολογίστηκαν τα πάχη

επιχρισμάτων και των τυχόν επενδύσεων.

Επίσης, για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν ελήφθησαν υπόψη οι

εξής αποκλίσεις :

  • Μέχρι ποσοστού 2% (με μέγιστο τα 20 εκατοστά) των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούςιδιοκτησίας (οριζόντιας ή καθέτου ιδιοκτησίας)
  • Μέχρι ποσοστού 2% της μικτής επιφανείας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς ιδιοκτησίας (οριζοντίουή καθέτου ιδιοκτησίας) (με μέγιστο τα 8.0 τμ).
  • Οι αποκλίσεις που καθορίζονται αναλόγως της κατηγορίας και χρήσης του ακινήτου ως ανοχές από επιμέρουςειδικούς κανονισμούς καθώς και οι μη εμφανείς αυθαίρετες κατασκευές.

δηλαδή, στη περίπτωση κατα την οποία μετρήσαμε και οι υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης, ύψους, βρέθηκαν εντός των ανοχών, δεν θεωρούμε παράβαση. Τότε μας ενδιαφέρουν οι ανοχές.

Από την άλλη, αντιπαραβολικά, έχουμε από τη νομοθεσία τη γενική περίπτωση διαμερισμάτωσης, που ένα διαμέρισμα έχει μικρότερη επιφάνεια ,με αλλαγή εγκαταστάσεων και πηγαίνει ως παράβαση με 500 ευρώ πρόστιμο, παρά το ότι δεν υφίσταται αυθαιρεσία σε σχέση με δόμηση, κάλυψη, ύψος.

Ασφαλής λύση, διαφαίνεται η τακτοποίηση, είτε ως διαμερισμάτωση, δηλαδή αλλαγής κάτοψης διαμερίσματος σε σχέση με το εγκεκριμένο σχέδιο της Ο.Α. ή ως παράβαση κατηγορίας 13 για την μη υλοποίηση της εγκεκριμένης κάτοψης. (παράλογο ίσως να πληρώσεις για κάτι που δεν κατασκεύασες αλλα το θέμα είναι να ξεμπλοκάρει η κατάσταση και να δωθεί η βεβαίωση).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εδώ έχουμε παράβαση μάλλον και της στατικής μελέτης, αφού μάλλον κάτι από το φέροντα οργανισμό δε θα κατασκευάστηκε.Αυτή ήταν σοβαρή παράβαση και το χαρακτήριζε αυθαίρετο το κτίσμα.Τώρα ίσως είναι πιο ομαλά αλλά και συγχρόνως ασαφή τα θέματα τέτοιυ είδους..Δεν έχουν δοθεί ακριβής οδηγίες για αυτές τις περιπτώσεις οπότε η επιλογή είναι λίγο πιο ελεύθερη χωρίς να ξέρουμε τις συνέπειες. (που μπορεί και να μην υπάρχουν)

Link to comment
Share on other sites

Καλουμαι να δωσω μια βεβαιωση οικοπεδου, οπου μεσα υπαρχουν 2 κτισματα πλιθινα, προ του 55 βασει δηλωσης του ιδιοκτητη.

 

Αρκει αυτη η δηλωση?

 

πως να μνημονευσω τα κτισματα στην τεχνικη εκθεση?

Link to comment
Share on other sites

N4030/11 49§5 - Τροποποιήσεις 4014/2011) Η υπεύθυνη δήλωση συνοδεύεται από δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, από τα οποία αποδεικνύεται ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής ή εγκατάστασης της χρήσης. Αν δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, που αποδεικνύουν το χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής ή εγκατάστασης της χρήσης, αυτός μπορεί να αποδειχτεί και από ιδιωτικά έγγραφα βεβαίας χρονολογίας, κατά την έννοια του άρθρου 446 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προ της 31.1.1983 (Ν4042/11 50§1) και εφόσον δεν υπάρχουν ούτε τέτοια έγγραφα και με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού, η οποία υποστηρίζει το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.